Híradó

Videó: óriási erővel vonultak ki az osztrák hatóságok a magyar rendszámú furgon tragikus balesetéhez

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 14. 16:43

Az embercsempész furgon a rendőrök elől menekült, 20 illegális bevándorlót, köztük 4 gyereket szállított. A sofőr elmenekült a helyszínről, de elfogták.

Mint arról beszámoltunk, egy rendőrségi igazoltatás elől menekülve szombaton felborult egy magyar rendszámú furgon az osztrák-szlovák határ ausztriai oldalán. A furgont egy embercsempész vezette, illegális bevándorlókat szállított nyugatra.

A balesetben hárman meghaltak, hét embert pedig válságos állapotban vittek kórházba.

Az RTL Híradó úgy tudja, a sofőr elmenekült, de elfogták az osztrák rendőrök.

Helmut Marban, az eisenstadti rendőrség szóvivője közölte: az A6-os autópályán, Kittsee-nél történt a baleset délelőtt 9:30-kor. Rutinszerű hatósági ellnőrzést alá akarták venni a járművet, ám a sofőr gázt adott, és az autópálya első kijáratánál, Kittsee irányába letért az autópályáról. A nagy sebesség miatt elveszítette uralmát a jármű felett, belehajtott az árokba, és a kisbusz felborult. 

A járműben 20 illegális bevándorló volt. Hárman közülük, egy nő és két férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. 

7 súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, 4 közepesen súlyos sérült volt, és 6 könnyebb sérült. A 20 sérült között 4 gyerek is volt – mondta el a szóvivő.

 

#Híradó#Videó#Külföld#baleset#Baleset-bűnügy#rtl#kisbusz#igazoltatás#embercsempész#halálos baleset

Címlapról ajánljuk