Baleset-bűnügy

Magyar rendszámú kisbusz tragikus balesete Ausztriában: három halott, heten válságos állapotban

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 14. 11:41

Az illegális bevándorlókat szállító sofőr áttörte az osztrák rendőri ellenőrzőpontot, ezután történt a baleset. A kisbuszban húsz ember, köztük egy kisgyermek utazott.

Hárman meghaltak abban a balesetben, amely a szlovák-osztrák határon, Horvátjárfalu közelében történt, írja osztrák forrásokra hivatkozva a Körkép szlovákiai magyar nyelvű hírportál. 

Az A6-os autópályán egy magyar rendszámú kisbusz az osztrák határőrök ellenőrzőpontját áttörve gázt adott, majd később felborult.

Az osztrák köztévé szerint a kisbuszban 20 illegális bevándorló, köztük egy kisgyermek tartózkodott, amelyet Helmut Marban rendőrségi szóvivő is megerősített.

A balesetben összesen három ember vesztette életét, 17-en pedig megsérültek, közülük heten súlyosan, az ő állapotuk válságos. A neusiedli tűzoltó-parancsnokság képein látható, milyen nagy erőkkel vonultak ki a mentők és a tűzoltók.

Az általuk közölt információk szerint 21 embert kellett kimenteni, és 4 gyermek volt köztük.

Azt írták, hogy négy csapatnyi tűzoltó összesen 66 tagja vett részt a mentésben 13 járművel, és a mentők és a rendőrség is nagy erőkkel vonult ki. A Christophorus mentőflotta 5 helikoptere vett fel sérülteket, és két helikopternek kétszer kellett fordulnia a helyszín és egy közeli kórház között. 

Az utolsó tűzoltócsapat 3 és fél órával a riasztás után távozhatott.

Nyitókép: bfkdo.nd/Facebook

#Baleset-bűnügy#ausztria#magyar rendszám#illegális bevándorló#embercsempész

Címlapról ajánljuk