Fókusz

„Szeretném azt is tudni, ha Martin keze is benne volt” – a Fókusznak mesélt élete legszörnyűbb három hetéről a Deák téri késelés áldozatának édesanyja

Virágh OrsolyaVirágh Orsolya

2023. március 16. 18:59

Kitti minden éjjel hajnalig ébren van és várja haza fiát, aki már soha nem fog megérkezni. Három hete a Deák téren szúrták halántékon 18 éves fiát, aki a kórházban belehalt a sérülésbe. Az őt egyedül nevelő anya a Fókusznak azt mondta, minden részletet tudni szeretne a történtekről.  

Élete legnehezebb időszakát éli az elhunyt fiú családja, amit csak még jobban nehezít, hogy a rendőrségi nyomozás miatt  eltemetni sem lehet a 18 éves Martint. Kitti három hete hajnalban kapta a hírt, ami minden szülő rémálma: rohanjon az Erzsébet térre, mert fiát megkéselték. Mire a baleset helyszínére ért, Martint már a mentőben élesztették újra.

Mivel az elkövető elmenekült a késelés helyszínéről, a rendőrség körözést adott ki ellene, végül 15 óra múltán találták meg a lakásán. Előzetes letartóztatásba helyezték, ő is csak alig múlt 18 éves.

Tudta, hogy mit csinál, mert rendészetre járt, rendőr szeretett volna lenni. Tudta, hogyha halántékon szúrja, akkor a gyermekem ott marad

– mondta a Fókusznak a gyászoló anya.

Kitti kifejezetten fájlalja, hogy az elkövető ügyvédje csak közleményben adott ki részvétnyilvánítást, nem kereste meg őket.

A család a jobb élet és munkalehetőségek reményében költözött Budapestre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerből néhány éve. Az édesanya a tragédia előtt néhány héttel kezdett el takarítani éppen abban a kórházban, ahová Martint bevitték, és ahol meghalt.

„Szeretném azt is tudni, ha Martinnak a keze is benne volt” – a Deák téri késelés áldozatának édesanyja minden részletet tudni szeretne a végzetes estéről
Kitti megkéselt fia fotóját mutatja a Fókusznak. Fotó: RTL Fókusz

A család most Száva Vincét és roma jogvédő irodáját kérte meg, hogy segítsenek kideríteni minden részletet a végzetes estével kapcsolatban. Az anya látni szeretné a térfigyelő kamerák felvételeit is.

Hiszek benne, hogy én is megtudom az igazat, és nem lesz eltitkolva semmi. Szeretném azt is tudni, ha az én gyermekem volt a hibás, ha Martin keze is benne volt

– mondta megtörve a gyerekeit egyedül nevelő édesanya.

#Fókusz#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#gyilkosság#késelés#deák tér#család

Címlapról ajánljuk