Villámgyors nyári ebéd: Paradicsom-barack saláta

rtl.hurtl.hu

2025. július 14. 10:57

A nyár egyik legjobb és legegyszerűbb ebédötlete a friss, könnyű saláta, ami mégis ízletes és tápláló. Ma egy igazán különleges kombinációt hoztam nektek: édes barack, lédús paradicsom és a krémes, selymes burrata sajt. A burrata a ricottához hasonlóan lágy, de még gazdagabb textúrájú, így tökéletesen kiegészíti a gyümölcsök frissességét.

Paradicsom-barack saláta burratával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g kisebb paradicsom
  • 2 érett barack
  • 250 g burrata (vagy mozzarella)
  • 2 teáskanál bio citromhéj (finomra reszelve)
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • só ízlés szerint
  • fél teáskanál cukor
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • 4 szál friss bazsalikom

Elkészítés:

  1. A paradicsomokat mosd meg, majd vékony szeletekre vágd. A barackokat negyedeld, magozd ki, és szeleteld fel.
  2. Egy nagy tálra rendezd el a paradicsom- és barackszeleteket váltakozva.
  3. A burratát óvatosan szedd darabokra, hogy a krémes belseje is kijöjjön, és helyezd a gyümölcsök tetejére.
  4. A citromhéjat keverd össze a citromlével, sóval, cukorral és olívaolajjal, majd locsold meg a salátát.
  5. Szórd meg frissen őrölt borssal és a bazsalikomlevelekkel. Azonnal tálald, hogy a burrata ne veszítse el krémességét.

Ezt olvastad? Mit egyél a nagy melegben? Ezek az ételek belülről hűsítenek!

Miért imádjuk?

Ez az ebéd nem csak gyors és egyszerű, de tökéletesen tükrözi a nyár ízeit: a paradicsom és a barack frissessége, a burrata lágy gazdagsága, valamint a citrom és bazsalikom élénk aromája együttesen egy könnyed, mégis különleges élményt nyújtanak. Ha szeretnéd feldobni a nyári napokat, ez a saláta garantáltan nagy kedvenc lesz!