Jamie Oliver újragondolta a töltött paprikát – és működik!
2025. április 23. 12:00
Tudtad, hogy az RTL Otthon áprilisban minden napra tartogat valami ínycsiklandót a gasztrofanatikusoknak? Ha te is imádod a gyors, egyszerű és mégis különleges fogásokat, akkor A Jamie hétköznapi kajái című műsort neked találták ki! Ráadásul minden délelőtt vár rád Jamie Oliver, hogy inspiráljon a tavaszi konyhában.
Jamie ebben a sorozatban épp azt a könnyedséget és kreativitást hozza, amire a hétköznapokon szükségünk van: olyan ételeket mutat, amik nem csak ízletesek, de villámgyorsan elkészülnek – és még a bevásárlólistánk sem sír miattuk.
AJÁNLÓ: Csak 20 perced van? Készítsd el Jamie Oliver fokhagymás kenyerét!
Töltött kaliforniai paprikák sonkás raguval
4 adag | Elkészítési idő: kb. 40 perc
Ez a színes, friss és fűszeres fogás garantáltan új kedvenc lesz! A sült piros paprika megtelik egy gazdag, füstös sonkás-fekete babos raguval, amit lime-os avokádó és feta tesz teljessé. Könnyű, mégis laktató – igazi tavaszi jolly joker.
Hozzávalók:
- 4 kisebb piros kaliforniai paprika
- 200 g füstölt, szeletelt sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 konzerv (400 g) fekete bab
- 250 g főtt gabonakeverék (pl. bulgur, árpa, quinoa)
- 60 g feta sajt
- 1 érett avokádó
- 2 lime
- Olívaolaj, vörösborecet, só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A paprikák tetejét vágd le, távolítsd el a magokat, majd a „kalapokkal” együtt tedd be őket a sütőbe, hogy puhuljanak.
- Közben vágd apróra a sonkát, és pirítsd meg egy hőálló serpenyőben olívaolajon. Add hozzá az apróra vágott hagymát, és párold még pár percig.
- Locsold meg 1 evőkanál vörösborecettel, öntsd rá a fekete babot (lével együtt), és forrald össze.
- Vedd ki a paprikákat, ültesd őket a ragu tetejére. Töltsd meg őket a gabonával és egy kis fetával, majd tedd vissza a kalapokat. Süsd az egészet még 20 percig.
- Közben az avokádót vágd kockákra, locsold meg lime-lével, és tálalás előtt kanalazd a paprikákra. Morzsolj rá még egy kis fetát, és kínálj mellé lime-gerezdeket is.
Ez az étel tökéletes hétköznapi vacsora – tele ízekkel, színekkel és energiával! Jamie megmutatja, hogy az egészséges és kreatív főzés nem bonyolult, csak egy kis inspiráció kell hozzá – amit minden délelőtt meg is kapsz tőle az RTL Otthonon.
AJÁNLÓ: Boeuf bourguignon – azaz burgundi marha, ahogy Jamie Oliver szereti
Fotók: Jamie Oliver Enterprises Limited (2020 7 Ways) Levon Biss