Életmód

Villámgyors farsangi vacsora: receptek a hideg téli estékre

rtl.hurtl.hu

2025. február 11. 14:30

A februári hidegben és a farsangi időszakban sokszor nincs időnk hosszasan főzni, de ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a finom és tápláló ételekről. Bemutatunk két egyszerű és gyors receptet, amelyeket könnyedén elkészíthetsz egy fáradt nap után is. A sült karfiolos-cukkini sajtszósszal és a friss narancsos joghurt nemcsak időtakarékos, hanem rendkívül ízletes és tápláló is!

Sült karfiol és cukkini sajtszósszal

Ez a sült zöldséges fogás egy tápláló és laktató vacsora, amely tele van ízekkel és könnyedén elkészíthető.

Új hír

Hozzávalók (2-3 adaghoz):

  • 1 kis karfiol
  • 1 cukkini (1 cm-es szeletekre vágva)
  • 60 g érett cheddar sajt (reszelve)
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 250 ml tej
  • ½ teáskanál dijoni mustár
  • 30 g vaj
  • Só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint

Elkészítése:

  1. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, majd sós vízben főzzük körülbelül 15 percig. Az utolsó 5 percben adjuk hozzá a cukkinit is. Szűrjük le a zöldségeket és helyezzük egy kivajazott hőálló tálba.
  2. Egy közepes lábasban, alacsony hőfokon melegítsük össze a tejet, a lisztet és a vajat, folyamatos kevergetés mellett. Amikor a szósz besûrűsödik, adjuk hozzá a reszelt cheddar sajtot, a mustárt, valamint a sót és borsot. Keverjük simára.
  3. Öntsük a sajtszószt a zöldségekre, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

Narancsos joghurt 

Ez az egyszerű és friss desszert tökéletes kiegészítése egy gyors vacsorának. A krémes görög joghurt, a lédús narancs és a ropogós fenyőmag tökéletes harmóniát alkotja.

Új hír

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 2 csésze görög joghurt (kb. 200 g/adag)
  • 2 evőkanál dió vagy mandula
  • 2 narancs
  • 1 evőkanál méz (vagy ízlés szerint)

Elkészítése:

  1. A joghurtot keverjük simára. Egy serpenyőben pírítsuk meg a diót alacsony hőfokon, amíg aranybarna nem lesz.
  2. Az egyik narancsot hámozzuk meg és vágjuk kisebb darabokra, a levét is őrizzük meg. A másik narancs héját reszeljük le. A joghurtba keverjük bele a narancsdarabokat és a levet.
  3. Szórjuk meg pirított dióval vagy mandulával és reszelt narancshéjjal, ízlés szerint édesítsük mézzel. Frissen tálaljuk!

Ajánló: Ez a két egyszerű, de nagyszerű recept segít abban, hogy pillanatok alatt elkészíts egy tápláló vacsorát anélkül, hogy sok időt töltenél a konyhában. Próbáld ki te is, és élvezd az ízeket gyorsan, egyszerűen és kényelmesen! Ha pedig más villámgyors vacsoratippeket keresel, nézz körül itt vagy itt!

Fotók: Getty Images

#Életmód#recept#vacsora#farsang#gasztro#karfiol#cukkini#joghurt#narancs#pohárkrém#sült zöldségek