Életmód

Brutálisan lefogyott a magyar mesterszakács, pofonegyszerű a módszere

rtl.hurtl.hu

2024. január 23. 7:26

Magyar Zoltán majdnem három mázsát nyomott három éve. 169 kilót adott le, azt is elmondta, hogyan.

Három éve Magyar Zoltán mesterszakács még 289 kiló volt, azóta 169 kilót fogyott le – adta hírül a Blikk. Az elv, amit követett, rendkívül egyszerű: mindig csak egy kicsit kevesebbet kell enni, mint amennyit szoktunk. Betartani már lehet, hogy sokkal nehezebb.

Magyar Zoltán azért más alapszabályokhoz is tartja magát: sok zöldséget és sovány húst fogyaszt, sőt mostanra szinte vegetáriánussá vált. „Amíg korábban imádtam a csülköt és a töltött káposztát, ma már nem ezek az ételek a prioritások.

A legfontosabb, hogy felejtsük el a finomított cukrot és a szénhidrátokat, de azt mondom, még a kenyérről sem kell feltétlenül lemondani: tényleg az a kulcs, hogy mindenből vegyünk el egy keveset, és jön az eredmény

– fogalmazott.

Mivel Magyar Zotlán óriási súlyról indult, a fogyásba, ahogy fogalmazott, „erőszakosan” kezdett bele. Egy fogyasztószerrel adott le először 60 kilót, korábban pedig gyomorsleeve műtéten esett át, ami a gyomorszűkítés egy fajtája: ilyenkor az emésztőszervből elszigetelnek egy kisebb részt, és a továbbiakban ez tölti be a korábbi teljes gyomor funkcióját. A szakács ma már úgy látja, hogy ez nem jó megoldás: le lehet fogyni vele, de mentális problémákat okozhat, hogy az ember elveszíti egyetlen vagy legfőbb örömforrását, az evést. Ő nem ebben, hanem az életmódváltásban látja fogyása kulcsát.

Korábban tipikus vendéglátósként ráállt arra, hogy egész nap ne egyen, éjszaka viszont zabáljon, de igazán akkor indult súlyos hízásnak a korábbi nehézatléta, amikor felhagyott az élsporttal. Ma ismét heti 4-5 alakommal sportol, edzőterembe jár. Most sem könnyű fenntartani a rendszeres étrendet:

Aki dolgozik, annak nincs ideje arra, hogy gyakran, de keveset egyen, nekem sem fér bele a napi ötszöri étkezés. Viszont figyelek arra, hogy csak minőségi ételeket fogyasszak, s ha ezt nem tudom megtenni, inkább nem eszem.

 

Nyitókép: illusztráció – Fotó: M. Vorel/Libreshot

 

#Életmód#fogyás#szakács#mesterszakács#egészség#táplálkozás#egészséges táplálkozás

Címlapról ajánljuk