CinemaKlub

Ők lehetnek a 2018-as Oscar nyertesei!

rtl.hurtl.hu

2017. november 6. 15:17

Vasárnap este adták át az idei Hollywood Film Awards díjakat, ami azért is követel fontos figyelmet, mivel sokan az Oscar előszobájának tartják. Lássuk a nyerteseket!

Tavaly Hugh Grant és Nicole Kidman is kapott díjat, a filmek között pedig a Kaliforniai álom, A fegyvertelen katona és a nagy nyertes Moonlight győzedelmeskedett, úgyhogy nem árt nyitott szemmel nézelődni az idei gálán, hiszen a jövő évi Oscar esélyesei is ott bujkálhatnak közöttük!

A legjobb színész díját idén Jake Gyllenhaal kapta, aki már-már DiCaprio nyomdokaiba lépett. Emlékeztek anno a nagy DiCaprio-lázra, amikor mindenki neki szurkolt? A mém áradatra, amit a lehetséges Oscar-díja inspirált? Nos, ezúttal Jake is hasonló cipőben jár, hiszen a rajongók úgy vélik, hogy már ő is igazán kiérdemelné a szobrocskát. A színész a Stronger című filmben egy olyan férfit alakít, aki egy terrortámadásban mindkét lábát elvesztette. A Hollywood Film Awards egyik kitüntetése már az övé, és reméljük, a legnagyobb filmes díjat is bezsebeli hamarosan.

A legjobb színésznő Kate Winslet lett Woody Allen Wonder Wheel című filmjével. Winslet egy kiélt pincérnőt alakít, aki fülig beleszeret egy vízi mentősbe (Justin Timberlake), és bizony a maffiával is meggyűlik a baja. Bár a kritikusok nem illették pozitív kritikával a mozit, abban mindenki egyetértett, hogy a színésznő alakítása maximálisan megérdemli a kitüntetést, így az is lehet, hogy jövőre a második Oscarját is bezsebeli.

Rajtuk kívül Angelina Jolie kapta a legjobb idegen nyelvű film díját, a legjobb forgatókönyv a Szárnyas fejvadász 2049 lett, a legjobb rendezésben pedig a Darkest Hour győzedelmeskedett, ami jövőre szintén nagy esélyesként indul Gary Oldman főszereplésével.

Továbbá számos már most nagyhírű alkotást is díjaztak: az I, Tonya, a Call Me By Your Name, a Galaxis őrzői vol. 2. és A szépség és a szörnyeteg sem maradhatott kitüntetés nélkül. Hogy bejön-e a papírforma, arra 2018. január 23-ig várnunk kell, amikor az is kiderül, hogy Magyarország bekerült-e a legjobb idegen nyelvű film kategória jelöltjei közé.

És ha már Oscar, ne feledkezzünk meg a frissen díjazott Emma Stone-ról sem, aki ma lett 29 éves! Ezúton is boldog születésnapot kívánunk neki, és természetesen további sok-sok aranyszobrocskát!

#CinemaKlub#oscar#jake gyllenhaal#kate winslet#angelina jolie#szárnyas fejvadász 2#woody allen#justin timberlake#emma stone#a szépség és a szörnyeteg

Címlapról ajánljuk