KERESÉS search-close

villamos

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "villamos"

Megrázott az áram egy villamosvezetőt a villamos végállomásán

Megrázott az áram egy villamosvezetőt, a 4-6-os villamos ideiglenes végállomásán. A férfi a felújítás miatt kihelyezett pihenőbe szeretett volna bemenni, amikor a korlát megrázta. A villamosvezetőnek zsibbadt a karja, elgyengült a felső teste, mentő vitte kórházba. A szakszervezet szerint a pihenő teljes áramellátását mindössze egy hétköznapi hosszabbítóval biztosították, valószínűleg ez nem bírta a terhelést. A BKV vizsgálja a történteket.

Az ország legjobb busz, troli- és villamosvezetői versenyeztek

Az ország legjobb busz, troli- és villamosvezetői versenyeztek Miskolcon. Az egyik feladat például az volt, hogyan lehet úgy áthaladni egy kapun villamossal, hogy ne essen le a kapura tett teniszlabda. A legjobbak az Európa-bajnokságon indulhatnak majd.

 

Semmibe vezető sínek az Etele téren

Lesz olyan sínpár, ami a semmibe vezet majd az újonnan épülő 1–es villamos végállomásán az Etele téren. A vágányt azért nem használják majd, mert nem épült hozzá összekötő sínpár, amelyen a villamosok ráhajthatnának. Eredetileg a 19-es és 49-es villamosok érkeztek volna ide. Végül lakók tiltakozása miatt nem épült meg a kapcsolat. A BKK szerint, ha adottak lesznek a feltételek, megépítik az összekötést, de azt nem írták, hogy mikor.

A gyerekekkel de az anya nélkül indult el a villamos

Sírva szaladt a villamos után az anya, akinek két gyerekével elindult a szerelvény Budapesten, tegnap délután. Feltette a 4 és 8 éves gyerekeket, majd ő is fel akart szállni, de nem tudta összecsukni az esernyőjét. A villamosvezető közben becsukta az ajtót és elindult. Egy utas segített, aki leszállt a gyerekekkel a következő megállónál és megvárta az anyát. A BKV vizsgálja az esetet.

Minden anya rémálma


szerző:
2019.05.16. 14:54
Minden anya rémálma

Cleo Mitilineou, görög származású operaénekesnő előtt úgy csukódott be a 61-es villamos ajtaja, hogy a gyerekeit már felszállította. Ő az esernyőjét csukta még össze, mikor az ajtó végérvényesen bezárult előtte, a villamos pedig elhajtott a gyerekeivel.

Villamos kísérte ki a kamiont a sínekről

Egy villamos kísért ki a sínekről egy eltévedt külföldi kamionost Budapesten. A különleges esetről egy járókelő készített felvételt. A teherautó a tiltás ellenére több száz métert ment a síneken, végül a Várkert Bazárnál találkozott szembe egy villamossal. Itt kénytelen volt megállni és visszatolatni. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint, sok sofőr egyáltalán nem figyel a táblákra és ezért hajtanak be olyan helyekre, ahova nem lenne szabad.

Feladta magát a villamoson verekedő férfi

Feladta magát a rendőrségen a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombat délután megütött egy utast az 1-es villamoson, Budapesten. Társát, aki a gyanú szerint egy sörösüveggel betörte a szerelvény egyik ablakát, még keresik. A villamosban 300 ezer forintos kár keletkezett.

Még nagyobb pályaudvart akarnak Debrecenben

Többe kerül majd, és később készül el a debreceni főpályaudvar. Felülvizsgáltatja a terveket az Innovációs Minisztérium. Ezt azzal indokolják, hogy az eddigi elképzelések nem igazodnak a város gazdasági fejlődéséhez. Úgy tudjuk, a beruházás teljes költsége 21 milliárd helyett akár 34 milliárd forint is lehet.

Idén is Európa legszebb adventi villamosa lehet a miskolci

A szerelvény egy cseh internetes szavazáson versenyez 17 európai, köztük két magyar város mellett. A miskolci villamos eddig a szavazatok alapján magasan vezet, eddig több mint 16 ezren voksoltak rá.
Korábban már bemutattuk a feldíszített miskolci villamost, ide kattintva megnézheti.

 CSODÁLATOS: jégpalotává varázsolták a miskolci villamost

A feldíszített miskolci villamos már hetedik éve advent első vasárnapjától vízkeresztig jár. Idén mesebeli jégpalotává alakították át a szerelvényt, még elektromos kandallóval is találkozhatnak az utazók a különleges járaton!

Ingyenes lesz a tömegközlekedés Luxemburgban

A Nagyhercegség miniszterelnöke jelentette be. Az intézkedés minden részletét még nem dolgozták ki, a szakszervezetek tiltakoznak, a kormányfő azonban azt ígéri, hogy legkésőbb 2020-tól nem kell majd fizetni a vonatokon, villamosokon és buszokon. Az októberben újraválasztott Xavier Bettelnek nem ez az egyetlen merész terve.

Valószínűleg gördeszka miatt siklott ki egy villamos Budapesten

Valószínűleg gördeszka miatt siklott ki egy villamos Budapesten, a Széll Kálmán téren. A rendőrök egy fiatalt keresnek a megálló kamerafelvétele alapján. A gyanú szerint a fiú volt az, aki csütörtökön este az épp induló 59-es villamos alá tett egy gördeszkát, amitől a szerelvény második kocsija kisiklott. A balesetben senki nem sérült meg. A rendőrség nyomoz, és tanúkat keresnek, akik láthatták: mi történt.

„Tujáztak” a kamaszlányok: veszélyes utazás a villamoson

A villamos ütközőjén utazott, azaz tujázott három kamaszlány Budapesten. Az esetről egy autóból készítettek felvételt. A diákok a 4-es 6-os vonalon pattantak fel az egyik szerelvény ütközőjére. A videón látható, hogy a lányok egyáltalán nem gondolták veszélyesnek, amit csinálnak, boldogan integettek.

Villamosvezető mentett életet

Nem sokon múlt a tragédia, életet mentett a villamosvezető. Egy figyelmetlen utas kis híján egy szerelvény elé lépett még kedden este a fővárosban, a IV. kerületben - erről videó is készült, amit a vezess.hu vett észre. A felvételt készítő másik villamos vezetője kétségbeesetten kiabált és csengetett. Az utas az utolsó pillanatban lépett el a szembejövő szerelvény elől.

FEDÉLZETI KAMERA: Majdnem elgázolta a villamos

Nem sokon múlt, hogy a szemből érkező szerelvény elgázolja. A jelenetet a megállóban álló villamos fedélzeti kamerája rögzítette. A felvételen a villamosvezető kiabál és csenget. Így próbálja figyelmeztetni az utast, aki láthatóan nem néz körül az átjáróban. Sőt nem érti, miért jelez a vezető.

Korláthoz szorította a villamos

Villamos és korlát közé szorult egy nő Budapesten, reggel. Információink szerint az idős asszony a piroson akart átmenni az egyik újbudai megállónál, amikor a villamos elütötte, majd a megálló korlátjáig sodorta. A tűzoltóknak szét kellett vágniuk a korlátot, hogy kiszabadíthassák.

Tűvel szúrták meg a villamoson, retteg attól, hogy fertőzést kapott

Rosta Anita hétfőn Budapesten negyed egy körül szállt fel az 1-es villamosra a Kacsóh Pongrác úti megállónál, és azt mondja, már akkor látta az egyik fiatalemberen, aki szintén ezen a járaton utazott, hogy nincs teljesen tiszta állapotban, szerinte kábítószer hatása alatt állhatott. Aztán ütést érzett, amire odakapta a fejét...

Idős férfit gázolt halálra a villamos

Villamos gázolt halálta egy idős férfi délelőtt Budapesten. Valószínűleg figyelmetlen volt, ezért történhetett a baleset. A tűzoltók emelték le róla a villamost - már nem lehetett megmenteni az életét.

Részegen eshetett a villamos alá

Villamos gázolt halálra egy fiatalembert éjjel Budapesten. Szemtanúk szerint az áldozat részeg volt, ezért eshetett be oldalról a szerelvény alá. A balesetet a villamosvezető észre sem vette, a következő megállóban szóltak neki, hogy mi történt

A patak csak mossa, mossa… a sínek töltését

Már a villamosközlekedést is le kellett állítani az egyik vágányon a fővárosban a XXII. kerületben, mert veszélyesen kimosta a víz a töltést a sínek mellől. A lakók szerint 8 éve, egy nagy esőzés után kezdődtek a gondok a Hosszúréti-patak mentén…

KERESIK: megverte a villamosmegállóban, majd elmenekült

Az elkövető még június nyolcadikán, Budapesten, az esti órákban egy második kerületi villamosmegállóban többször megrúgta és megütötte a sértettet. A verekedő elmenekült, de felvette a villamos biztonsági kamerája. A rendőrség keresi.

Káosz Budapesten


2018.06.21. 19:46
Káosz Budapesten

Százezrek szenvednek tőle, bosszankodnak hónapokig, utánajártunk, hogy miért egyszerre újítják fel a négyes-hatos villamos vonalát és a hármas metrót.

 

Vagonok ütköztek villamossal

Elszabadult a lillafüredi kisvasút két vagonja Miskolcon és egy menetrend szerinti villamossal ütközött éjszaka. A kocsik a kisvasút telephelyéről törtek ki.

 

Tömegbaleset: villamos és busz ütközött

13-an sebesültek meg, egy utast életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, miután Debrecenben a belváros egyik legforgalmasabb kereszteződésében egy menetrendszerinti autóbusz és egy villamos ütközött össze szerda délután.

BALESET: 12-en sérültek meg, kisiklott a villamos

12-en megsérültek egy balesetben tegnap Debrecenben, miután egy menetrendszerinti busznak ütközött egy villamos a belváros egyik legforgalmasabb kereszteződésében. Az ütközés akkora erejű volt, hogy a villamos kisiklott. Egyelőre nem tudni melyik sofőr hibázott.

Autóval ütközött a villamos

Egy ember megsérült, amikor villamossal ütközött egy autó Miskolcon. A kocsi vezetője valószínűleg a stoptábla ellenére hajtott be a kereszteződésbe…

Biztonsági őr vert meg egy utast

Megrázó felvételeket készített egy utas az egyik budapesti villamoson szombat hajnalban. A BKK egyik biztonsági őre ököllel ütött, majd amikor a földre esett, lábbal taposott egy férfit. A történtekről egy szemtanú készített felvételt.

 

Fáklyaként égett az autó

Vérszállító autó gyulladt ki a fővárosban péntek este, miután nekicsapódott egy villamosnak. A sofőrnek szerencséje volt, ki tudott szállni, az autó viszont néhány perccel később fáklyaként égett. A villamoson utazók sem sérültek meg. A hűtőtáskában szállított vér is biztonságba került.

 

Órákon át utazott egy halott

Több, mint hat órát villamosozott egy halott férfi Budapesten. A múlt heti esetről a Bors írt. Családja számítása szerint reggel 7 óra körül állhatott meg a szíve, de csak délután fél kettőkor szólt egy utas a villamosvezetőnek, hogy egy nagyon sápadt embert lát. A BKV szerint kollégájuk nem hibázott azzal, hogy a végállomásokon nem vett észre semmi szokatlant.

 

Süllyednek, törnek a sínek

Süllyednek, mozognak, törnek a sínek a fővárosban a nagykörúti villamos egyes szakaszain. Emiatt korlátozták a vonalon a villamosok sebességét, ez viszont lassítja a közlekedést, képtelenek tartani a menetrendet. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint azonnal fel kell újítani a vonalat, mert később káosz lehet.

Ma este a XXI. században minden a villamosokról szól majd

Tudják, honnan ered a „villamosok” elnevezése? És azt gondolták volna, hogy Európa hozzánk járt villamost nézni és vezetni? Ma este mindent megtudhatnak a budapesti villamos közlekedés kialakulásáról a XXI. században. Egy kis ízelítőt azonban most is kaptunk a Reggeliben: Borsody István és Hornyék Istvánné Marika meséltek a témáról.

A villamoson zaklatta a nőket

Letolt nadrággal háborgatta a nőket a budapesti 4-6 villamoson, most emelt vádat ellene az ügyészség. Akár két év szabadságvesztésre is ítélhetik azt a harminc éves férfit, akit még tavaly kaptak el a rendőrök, amiért nemiszervét a villamoson utazó idegen nőkhöz dörgölte.

Villamoson mutogatta a nemi szervét

A nadrágját letolta, majd nemi szervét több alkalommal egy mellette utazó nőhöz érintette egy férfi egy budapesti villamoson még tavaly februárban. Az ügyészség most emelt vádat az ügyben.

Ismét egy alvó utast fosztottak ki

Megint kifosztottak egy villamoson alvó utast. Szombat este a budapesti Móricz Zsigmond körtéren zsebelte ki egy férfi. Az akciót a térfigyelő kamerák központjában is látták, így azonnal rendőrt küldtek. A tolvaj már kedden bíróság elé áll, akár öt évre is börtönbe kerülhet. Pontos statisztika nincs, de azt a rendőrök is elismerik, hogy az elmúlt időszakban megszaporodtak a hasonló lopások, pedig majdnem minden megállóban van kamera.

Inkognitóban a 6-os villamoson


szerző:
2018.01.24. 16:45
Inkognitóban a 6-os villamoson

Gáspár Laci szokatlan helyszínen tűnt fel és ezzel elég nagy feltűnést keltett. A körúton a 6-os villamosra szállt fel délutáni órákban. Ezt azzal tetézte, hogy még egy szelfit is lőtt az ajtó mellett állva.

A miskolci villamos lett a legszebb

A miskolci lett Európa legszebb karácsonyi villamosa egy cseh internetes portál szavazásán.  17 európai város ünnepi járatai közül választották a legszebbnek, több mint 14 ezer szavazatot kapott.

 

Ismét zajosak a villamosok – kevés a sínkenő

Csikorgott nyáron, és csikorog most télen is a villamosok kereke Budapesten a 11. kerületben. Még tavaly nyáron forgattunk arról, hogy a helyiek szerint elviselhetetlenül hangosak a szerelvények a Fehérvári út egy szakaszán. Az egyik lakó szerint az RTL Híradó riportja után néhány hétig csend volt, de az elmúlt időszakban ismét zajosak a villamosok. A BKV szerint ezen a szakaszon jóval nehezebb a sínkenők beépítése mint máshol, ezért nem jelentkezett senki a munkára kiírt pályázatukra.

Feldíszítették a villamost


szerző:
2017.12.07. 18:49
Feldíszítették a villamost

Karácsonyi díszbe öltöztetett villamoson utazhatnak a miskolciak az adventi időszakban. A feldíszített villamos hatodik éve advent első vasárnapjától egészen vízkeresztig közlekedik.

 

Nem fér be a villamos a remízbe

Nem férnek be a villamosok a 6 milliárd forintból épült új Budafoki Kocsiszín egyik részére. Egy oszlop van útban, ami túl közel épült az egyik sínpárhoz.

Gyereknap a villamosremízben

Zenélő villamossal és 100 éves járművekkel ünnepelte a BKV, hogy egy hónap híján 130 éve indult el a villamosközlekedés Budapesten. Amit egyébként táblák tiltanak a járműveken, azt ma mind ki lehetett próbálni az egyik remízben. Délutántól estig pedig zenekarok játszanak az egyik régi körúti villamoson.

Villamos elé hajtott az autós

Métereken át tolta a villamos a figyelmetlen autóst péntek este Szegeden. Ketten sérültek meg a kocsiban. Az autós nem vette észre a körforgalomban érkező villamost, a villamos pedig már nem tudott megállni.

 

Villamos gázolt halálra egy gyalogost

Villamos gázolt halálra egy gyalogost kedden délelőtt, Budapesten. A nő a piroson akart átmenni, a villamos vezetője már hiába fékezett. Az asszony a jármű alá szorult, a tűzoltók szedték ki. A kereszteződésben hat lámpa is van a gyalogosoknak. Egyelőre vizsgálják, hogy az áldozat miért mehetett át a piroson.

Nyikorgó sín miatt panaszkodnak

Fülsüketítő csikorgásra panaszkodnak a villamospálya mellett élők a budapestiek után ezúttal Debrecenben. Néhány helyen olyan hangosan nyikorog a villamos, hogy a helyiek állítólag képtelenek együttélni ekkora zajjal. A problémával évek óta küzdenek, de mindeddig nem született megoldás.

Megdöbbentek a BKV válaszán

Megdöbbentek a lakók az RTL Híradónak küldött BKV válaszon a csikorgó villamosokkal kapcsolatban. Állítják már hónapokkal ezelőtt megígérték nekik azt, amit új intézkedésként közölt a cég Híradónkkal. Múlt szombaton számoltunk be arról, hogy a helyiek szerint elviselhetetlen hangja van a villamosoknak a fővárosban a Fehérvári út egy szakaszán.

Pihenni sem tudnak a villamos zajától

Elviselhetetlen zajra panaszkodnak a lakók az egyik budapesti villamosmegálló közelében, miközben a pályát alig egy éve újították fel. A helyiek szerint, mióta jobb lett a sínpálya, a villamosok gyorsabban mennek, ezért pedig nőtt a zaj. A BKV azt ígérte, jövőre végleg megoldódhat a probléma, de addig is átmeneti intézkedéseket vezetnek be.

Villamos elé kanyarodott

Villamos elé kanyarodott, életveszélyesen megsérült egy autós péntek délután a budapesti Bécsi úton. Az idős sofőr megfordulni készült, de nem vette észre a villamost és összeütköztek. A tűzoltók vágták ki a kocsiból. Mellette ült a felesége is, ő is kórházba került. A kereszteződésben tábla jelzi, hogy nem szabad balra fordulni a főútról, de ezt sok autós figyelmen kívül hagyja.

FESZÍTŐ-VÁGÓ: Tucatnyi tűzoltó dolgozott a villamos előtt álló roncsnál

Villamos elé kanyarodott, életveszélyesen megsérült egy autós a budapesti Bécsi úton, pénteken délután. A tűzoltók vágták ki a kocsiból. Mellette ült felesége is, őt is kórházba vitték. A kereszteződésben tábla jelzi, hogy nem szabad balra fordulni a főútról.

Szabadnapos rendőrre támadtak a villamoson

Egy szabadnapos rendőrre is rátámadt az a két fiatal, akik ellen a napokban emelt vádat az ügyészség. A vádlottak még tavaly decemberben kezdtek verekedni a 17-es villamos utasaival és a villamosvezetővel. A villamosvezető le akarta szállítani őket a szerelvényről, ekkor kezdtek el üvöltözni, majd megütötték őt és az egyik utast is, aki rendőr volt. Egy nap alatt elfogták őket, hamarosan mindketten bíróság elé állhatnak.

Szép új világ - új magyar járművekkel

A XX. századi Magyarországon a mérnökök számtalan jármű tervével álltak elő. Prototípusokat készítettek, amelyekkel gyorsabban, kényelmesebben, biztonságosabban utazhattunk volna. De – és ez is közös bennük  –, egyikből sem lett sorozatgyártás. Pedig néhány darabtól biztosan szebb lett volna a világ.

Baltát vágott a villamosba

Baltát vágott az induló villamosba egy szegedi férfi. Az 57 éves ember élvédő és zsák nélkül szerette volna felvinni a baltát a villamosra, ezt azonban a sofőr nem engedte és leszállította az utast. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke azt mondja, egyre több támadás éri a tömegközlekedésben dolgozókat, ezért szerinte szigorúbb büntetésekre lenne szükség hasonló esetekben.

Lassabb lett a villamosozás

Átállították a közlekedési lámpákat a budapesti nagykörúton, amiért csúcsidőben feltorlódnak a villamosok. A Közlekedő Tömeg nevű civil szervezet szerint nem jó ötlet áthangolni a lámpákat, mert ugyan lehet, hogy több autó megy át a zöldön, de a villamosokat – szerintük - lassítja.

Lázár: A kormány ne támogassa a beruházást!

Meghiúsulhat a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő villamosvasút. A térség országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kéri a kormányt, hogy ne támogassa a beruházást. Lázár János szerint súlyos tervezési hibát követett el a Fejlesztési Minisztérium, és kétszeresére drágultak a szerelvények. A tender győztes Stadler szerint a járművek csak 16 %-kal drágulnak. A Fejlesztési Minisztériumban pedig nem értik Lázár János közleményét. 

Interneten árulnak villamosokat

Megviseltek, de még milliókat érnek. Árulják a régi, miskolci villamosokat, bárki licitálhat a Tátrákra. A legolcsóbbat kevesebb, mint hárommillió forintos indulóáron hirdetik. Hetet már megvettek, azok Prágában viszik majd az utasokat.

Döbbenet! Ez történt Sebestyén Balázzsal gyerekkorában

Ha már a sztárokról kompromitáló sztorikat közölt a műsorvezető, bevállalta, hogy ő is elmesél egy történetet a múltjából. Kiss Ramóna és Gubik Petra alig akarták elhinni, hogy ez tényleg megtörtént a kis Balázzsal...

Hogyan védekezzünk a zsebesek ellen?

Újabb zsebtolvajt fogtak el a rendőrök Budapesten, a férfit sikerült tetten érniük, az esetet térfigyelő kamera is rögzítette. Naponta átlagosan 25-en tesznek feljelentést zseblopás miatt. A Fókuszban korábban forgattunk egy profi zsebessel, aki megmutatta nekünk hogyan kínáljuk fel szinte önként értéktárgyainkat a tolvajoknak.

Kifosztotta az alvó utast

Megint kifosztottak egy alvó utast a 6-os villamoson Budapesten. Mindezt kamera is rögzítette. A tizenhét éves fiú az utas pénztárcáját vette el. Elmenekülni már nem tudott, a civil ruhás rendőrök még a villamoson lecsaptak rá. Egyre gyakoribbak a hasonló esetek, de a tolvajok szinte mindig lebuknak.

Összetört a busz, fizetnie kell

Összetört a helyi járatú busz, a teljes kárt kifizettethetik a sofőrrel. Tavaly júniusban áthajtott a piros lámpán, totálkárosra tört egy villamost és az általa vezetett buszt is Szegeden. A rendőrség pénzbüntetést szabott ki rá, a villamosban keletkezett 30 milliós kárt a közlekedési társaság kötelező biztosításából fizetik. De mivel a buszon nem volt Casco, a járműben keletkezett kárt a sofőrnek kell kifizetni.

SZEGEDI VILLAMOSBALESET: így történt

Felidézzük, hogy rohant bele egy villamos egy buszba Szegeden. Időközben ugyanis a rendőrség megállapította a buszvezető felelősségét, aki úgy okozta a balesetet, hogy áthajtott a piroson. Az esetről egyébként korábban szemtanú is beszélt az RTL Híradónak, és megmutatjuk a közeli édességbolt biztonsági kamerája által rögzített felvételt is.

Kirakatba csapódott a villamos

Kisiklott és egy kirakatba csapódott egy villamos éjszaka Miskolcon. A sínekről egy autó lökte le, amely fékezés nélkül hajtott a villamosnak. Az ütközést felvette egy térfigyelő kamera, a képeket megmutatjuk! A kocsiban öten ültek, mindannyian megsérültek, egyikük súlyosan. A villamoson 3-an utaztak, ők karcolások nélkül megúszták a balesetet. Csak a szerencsének köszönhető, hogy a járdán senkinek sem lett baja. 

CSILLOG-VILLOG: Már jár a Fényvillamos

Idén is elindult a karácsonyi, kívül-belül feldíszített Fényvillamos Budapesten. A 3500 méternyi fényfüzérrel, összesen 39 200 darab fehér és kék színű LED-del feldíszített, 2 kocsis szerelvény december 5. és 2017. január 6. (december 24. és 31. kivételével) között közlekedik, minden nap 17 óra után indul.

Gyalogost gázolt a villamos

Zebrán gázolt halálra egy járókelőt a villamos Budapesten. Egy szemtanú szerint a gyalogos a zöldön ment volna át, amikor a közeli megállóba érkező villamos elütötte. A férfi a szerelvény alá esett, a tűzoltóknak kellett kiemelniük. A mentők már nem tudtak segíteni rajta. A BKV azt közölte: csak a rendőrségi vizsgálat befejezése után nyilatkoznak.

Nekisétált a villamosnak

Csak a szerencsének köszönheti, hogy nem sérült meg komolyabban az a 15 éves fiú, akit villamos sodort el Miskolcon még szerdán. A síneken akart átmenni, de nem nézett körül, szó szerint nekigyalogolt a villamos oldalának. A járdára zuhant és nem a kerekek alá, ez volt a szerencséje – így néhány zúzódással megúszta a balesetet.

Ellenőr rúgott a villamosba

Balhé volt egy budapesti villamoson. Az egyik utas vette fel, ahogy az ellenőr egy férfival kiabál, majd belerúg az ajtóba, amikor az nem engedi bezáródni a villamost. A videót a Blikk tette közzé. A BKK közölte: a férfinak nem volt jegye, ezért az ellenőr nem engedte felszállni. Az ellenőr állítja: a férfi rátámadt, ő pedig így védekezett. Támadás az utas felvételén nem látható. Az ellenőr figyelmeztetést kapott.

ÉGŐ VILLAMOS: Porral oltóval próbálta eloltani a vezető

Kigyulladt egy villamos csütörtök este Budapesten. Egyik nézőnk készített videót telefonjával arról, ahogy felcsaptak a lángok az ipari csuklós vezetőfülkéjében. A képeken az is látszik, hogy a villamosvezető porral oltóval próbálja megfékezni a tüzet. A villamoson nem voltak utasok, valószínűleg a Deák Ferenc téri végállomáson állt. A tűzet hamar eloltotta a vezető. Azt, hogy miért csaptak fel a lángok, egyelőre nem lehet tudni. Jankovics Tamás felvétele.

A villamos elé kanyarodott a kocsi

Hárman sérültek meg abban az autóban, amelyik kedd délelőtt a Ferencvárosban villamos elé kanyarodott. Kevéssel 11 óra után történt a baleset a kilencedik kerületben. A kocsiban hárman ültek. A sofőrt a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsból, őt és két utasát is kórházba vitték. Az autó vezetője súlyos sérüléseket szenvedett. A villamoson senki sem sérült meg.

Személygépkocsival ütközött a villamos

Kedd reggel a IX. kerületben, a Szent László Kórháznál a 24-es villamos egy személygépkocsival ütközött össze.

Alvó utast fosztott ki


szerző:
2016.09.22. 18:10
Alvó utast fosztott ki

Kora reggel lopta el egy alvó utas telefonját egy férfi Budapesten a 196-os buszon. A lopást rögzítette a busz biztonsági kamerája. A tolvajt az sem zavarta, hogy mások is utaztak a járaton. Az elmúlt hónapokban egyre többször fordult elő, hogy kifosztottak utasokat Budapesten. A 6-os villamos végállomásán szinte hetente kapnak el a rendőrök zsebtolvajokat, akik az alvó, részeg utasokra vadásznak a villamoson vagy a megállókban.

Alvó utast fosztottak ki a villamoson

Kifosztottak egy alvó utast egy fővárosi villamoson. A tolvaj egyszerűen odament, elvette tőle a tárcát és a mobiltelefont. Ezután leszállt, a megállóban ott várta egy társa. Megszámolták a pénzt, majd a tolvaj visszaszállt és visszarakta áldozata zsebébe az üres tárcát. Az egészet rögzítette egy közelben lévő térfigyelő kamera. A rendőrök szinte azonnal elfogták a tolvajokat, a kamera ezt is rögzítette.

Átment a sínen, elgázolta a villamos

Túl van az életveszélyen az a 39 éves férfi, akit még hétfőn ütött el egy miskolci villamos. Az életét csak a szerelvény elején lévő biztonsági berendezés mentette meg, az nem engedte, hogy a kerekek alá kerüljön. Az állapota még mindig súlyos, egyelőre a rendőrök sem tudták kihallgatni.

Villamossal ütköztek, mindketten meghaltak

Ketten meghaltak péntek este Budapesten. Autójukkal egy villamos elé hajtottak egy olyan utcából, ahol elsőbbségadás kötelező tábla figyelmeztet. A 30 éves sofőr a helyszínen életét vesztette, utasát többször újraélesztették a kocsi mellett, de neki sem sikerült megmenteni az életét.

Részeget fosztott ki, 3 és fél évet kapott

Három és fél éves fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki vasárnap este kifosztott egy részeg utast a 6–os villamos végállomásán, Budán. Társa, aki segített neki, felfüggesztett büntetést kapott. Az esetet térfigyelő kamera vette, így a két tolvajt percek alatt elfogták.

Alvó embert fosztottak ki a villamoson

Felvette egy térfigyelő kamera, ahogyan kifosztanak egy alvó embert a végállomáson várakozó villamoson. Az eset vasárnap hajnalban, 4 óra 50 perckor történt a XI. kerületi Karinthy Frigyes úton. A felvételen látható, hogy egy férfi és egy nő lép oda a rendőrség megfogalmazása szerint védekezésre képtelen állapotban lévő áldozathoz. Ezt követően a sértett zsebéből a férfi kivette annak mobiltelefonját, amit a közben folyamatosan figyelő nő rakott el a táskájában.

Nem emlékezett a saját brutalitására

Felfüggesztett börtönt kapott. Megbánta, amit tett, és szeretne bocsánatot kérni a megvert férfitól – ezt mondta a bíróságon az a fiatalember, aki néhány napja az 1-es villamoson megvert egy idős embert. A támadó azt mondta, annyira ittas volt, hogy alig emlékszik a történtekre, és az internetre felkerült felvételek őt is meglepték, mert saját állítása szerint soha nem volt ilyen agresszív.

Elvonási tünetei lehettek a verekedőknek

Kábítószer elvonási tünetei lehetettek annak a férfinak, aki megvert egy idős rokkantnyugdíjast egy budapesti villamoson. Erről egy addiktológus nyilatkozott a Híradónak. A rendőrök kábítószer fogyasztás miatt egyelőre nem indítottak ellene eljárást. Közben előkerült egy újabb videó is. Ezen az látható, hogy az egyik utas számon kéri a verekedő férfit, mire a fiatalember belerúg a villamosba.

Idős emberre támadt a villamoson

Elfogták a villamoson verekedő férfit. Csütörtök éjszaka egy idős embert vert meg Budapesten. Az esetről amatőr felvétel készült. Ezen látszik, hogy a támadó kiabál és többször megüti védtelen áldozatát. Úgy tudjuk, hogy elismerte a bűncselekményt, de arra hivatkozott, hogy az idős férfi provokálta őt. Figyelem, megrázó felvételek következnek.

ÖSSZEÜTKÖZÖTT: Az ütközés erejétől kisiklott a villamos

Egy édességbolt biztonsági kamerája felvette, amikor szerdán délután összeütközött egy villamos és egy busz Szegeden. A felvételen látszik, hogy az ütközés erejétől kisiklott, szinte kiugrott a sínekről a villamos. A balesetben öten sérültek meg könnyebben. Szemtanúk szerint a lámpa már piros volt, amikor a busz behajtott a kereszteződésbe, a teljes sebességgel érkező villamos pedig nekiment a hátuljának.

Óriási a felháborodás megbüntetett vizet ivó utas körül

Országos felháborodás követte az a debreceni esetet, amikor egy fiatal férfit vízivásért büntettek meg 3000 forintra. Egyáltalán nem új szabályról van szó, és bár piktogram nem jelzi, monitorokon rendszeresen felhívják erre a figyelmet a debreceni villamosokon. Az újságíróként dolgozó Cserháti Zoltánnak érvényes jegye volt, mégis megbüntette az ellenőr.

Drága korty: háromezres büntetés a villamoson

Háromezer forintjába került egy érvényes jeggyel utazó férfinak, hogy két kortyot ivott vízéből a debreceni 1-es villamoson. Cserháti Zoltán az egyik közösségi oldalon is megosztotta felháborodását. Taxi helyett választotta a tömegközlekedést, majd mikor az ellenőr kezelésre kérte a jegyét, váratlan meglepetés érte. A férfi nem tudta, hogy vizet sem fogyaszthat a villamoson.

Négy súlyos baleset másfél óra alatt

Alig másfél óra alatt négy súlyos baleset történt kedd este Budapesten. A 6-os főút fővárosi szakaszán egy Suzuki borult fel, miután a sofőr áthajtott a piros lámpán, de már nem tudta bevenni a kanyart. A XI. kerületben villamos ütközött kocsival, amit csaknem harminc méteren át tolt maga előtt. Kerepesen parkoló autónak csapódott egy kocsi, Józsefvárosban pedig egy autó három másikat tört össze.

7 évesen villamost vezethetett


szerző:
2016.04.10. 18:16
7 évesen villamost vezethetett

Felejthetetlen ajándékot kapott egy beteg kísfiú Lengyelországban. Az Asperger-szindrómás gyerek vágya az volt, hogy villamost vezethessen. Egy nemzetközi alapítvány jóvoltából 7. születésnapján vált valóra álma Lodz-ban, ahol él. A betegség, az Asperger-szindróma legfőbb tünetei az együttélési képesség komoly hiánya, illetve a mások iránti teljes érdektelenség, és a zárkózottság. A 7 éves lengyel kisfiú egész nap villamosozhatott. Rajongását nagymamájától kapta, aki a helyi közlekedési vállalatnál volt villamosvezető, és sokat mesélt munkájáról unokájának.

Sofőrök versenyeztek egymással Debrecenben

A legjobb busz, troli és villamosvezetők küzdöttek meg egymással Debrecenben. Például vízzel teli vödröt vittek a villamos ütközőjén, vagy busszal tolatva kellett centire pontosan végrehajtani a feladatokat. A legnagyobb tétje a villamosvezetők harcának volt. Közülük a legjobb a berlini Európa-bajnokságon képviselheti Magyarországot.

 

1 millió kilométert vezetett balesetmentesen

Egymillió kilométer balesetmentesen. Ennyit ment eddig egy villamosvezető Budapesten. 1979 óta vezet villamost Gál Zoltán a BKV-nál, ennyi idő alatt 25-ször is megkerülhette volna a Földet. Nem mindennapi teljesítményét kollégái és családtagjai ünnepelték a ferencvárosi kocsiszínben.
 

Ingyenes idegenvezetést tartottak

Több száz idegenvezetést tartottak egyetlen nap alatt, ingyen. Az idegenvezetők világnapján a hagyományos buszos és gyalogos városnézés mellett hajón és villamoson is meg lehetett nézni Budapest fontos látványosságait. A programokra több mint 10 ezer ember volt kíváncsi, a műemlékek titkain kívül az is kiderült, hogy az első idegenvezetőket 2 ezer évvel ezelőtt, a Római Birodalomban képezték ki a turisták kalauzolására.

Felvétel készült a részeg rongálóról

A miskolci férfi, aki még decemberben betörte a villamos ablakát, akár két évet is kaphat.  Állítólag részegen szállt fel, felkapta a villamoson lévő úgynevezett biztonsági kalapácsot és ütött. A szilánkok szétrepültek az utastérben, szerencsére senki sem sérült meg.

A korszak, amikor még voltak kalauzok

Száz éve sokkal több villamos járt Budapesten, mint ma, pedig jóval kevesebben éltek a városban. Mostanában a hosszúra nyúló felújítások miatt morgolódnak az utasok. Akkoriban a kalauznők megjelenése verte ki a biztosítékot. Mert mégis micsoda dolog az, hogy egy nő rászóljon a férfiakra és a jegyet követelje tőlük.

Szombattól már utasok is használhatják a budai fonódó villamoshálózatot

A vonal még nem teljes, hiszen a Lánchíd budai hídfőjénél még tart az alagút átépítése, ezért ott át kell szállni. Ha elkészül, akkor a 19-es villamossal Óbudáról egészen a Kelenföldi vasútállomásig lehet majd utazni.

Lehetetlen küldetés a fővárosban jegyet venni?

Nyakunkba vettük Budapestet, hogy megnézzük, tényleg nehézkes-e a jegyvásárlás a kihelyezett automatákból a villamosokra, buszokra, metrókra.

Lemaradt a villamosról, az internet sztárja lett

Dühöngve, az oszlopot ököllel ütve kiabált a villamos után egy férfi Budapesten, amiért nem tudott felszállni. Az utasok egyébként gyakran panaszkodnak hasonló esetre, bár a legtöbben higgadtabban kezelik.

A villamos alá szorult a gyalogos


szerző:
2015.12.05. 18:05
A villamos alá szorult a gyalogos

A tűzoltóknak kellett letolniuk a villamost a sérültről egy súlyos baleset után, péntek este Budapesten. A járókelő át akart menni a zebrán az Astoriánál, amikor a villamos elütötte. A férfihoz nem fértek hozzá a mentők, ezért kérték a tűzoltók segítségét.

Elindult a 2-es vonalán a Fényvillamos

3 és fél kilométer ledfüzér 39 ezer 200 égővel: ez díszíti az idei Fényvillamost, amely délután tette meg első útját Budapesten a 2-es vonalán. Mától január 6-ig jár a fővárosban. Miskolcon is elindult az adventi villamos, amelynek különlegessége, hogy az egyik szerelvényben kanapé és látványkandalló is van.

Gyalogoshidak a villamosokból?


szerző:
2015.11.21. 18:27
Gyalogoshidak a villamosokból?

Gyalogoshidak lehetnek Miskolcon a régi, forgalomból kivont villamosokból - egy helyi építész jelentkezett ezzel az ötlettel az önkormányzat tervpályázatára. Miskolcon tavaly újakra cserélték a város teljes villamos-flottáját, a fölöslegessé vált szerelvényeket pedig az interneten is meghirdették eladásra. Néhányat viszont megtartottak.

Villamosbaleset: felfüggeszthetik a tesztet

Továbbra is szállíthatnak utasokat a rövidebb CAF villamosok, annak ellenére, hogy hétfőn délután az egyik hosszabb szerelvény hátulról nekiment egy régebbi villamosnak. A Budapesti Közlekedési Központ szerint a rövidebb CAF egy másik típus, ezért azt nem érinti a baleset. Hogy mi okozta az ütközést, csak a vizsgálat után derül ki. Ma pedig Szegeden ütközött össze két villamos, ott hárman sérültek meg.

Budapesti a világ leghosszabb villamosa

Pénteken mutatták be azt az 56 méteres szerelvényt, amin egyszerre majdnem 350 ember utazhat. Az 1-es villamos vonalán fog közlekedni, várhatóan jövő tavasztól.

Ilyen volt a villamos ’56-ban


szerző:
2015.10.23. 18:20
Ilyen volt a villamos ’56-ban

56-os nosztalgia villamosok jártak több vonalon is pénteken Budapesten. Az ingyenes járatok nem csak külsejükben idézték a múltat: belül idézetekkel, 56-os idővonallal emlékeztek a forradalom eseményeire.

Alsónadrágra vetkőzött a villamoson

Alsónadrágra vetkőzve táncolt a villamoson egy fiatalember Miskolcon, eljárás indul ellene. A produkcióról társai mobiltelefonnal felvételt készítettek, amit feltöltöttek az internetre. A vetkőzést a villamos biztonsági kamerái is megörökítették, a videók alapján a városi közlekedési cég feljelentést tesz, és utólag meg is bírságolták a fiatalembert.

Már határidő sincs az akadálymentesítésre

Kerekesszékkel használhatatlan az alacsonypadlós villamos Széll Kálmán téri megállója. Erre panaszkodtak az RTL Híradónak mozgássérültek. Olyan nagy a távolság a villamos és a peron között, hogy beszorulhat a kerék.

Mégsem kell amputálni az elütött fiú lábát

Megmentették az orvosok annak a fiatalembernek a lábát, akit villamos ütött el még vasárnap éjszaka. Először úgy tűnt, amputálni kell a lábfejét, de egy 4 órás műtéttel visszavarrták, kedden már tudta mozgatni a lábujjait. 

Interneten árulják a régi villamosokat

Korának megfelelő állapotú villamos, kevesebb, mint kétmillió forintért - az interneten, egy használtautós oldalon árulják a régi, miskolci villamosokat. Bárki megveheti, aki ki tudja fizetni, és saját költségen elszállítja.

Most az 1-es villamos új sínjével van a gond

Alig három hónapja adták át, máris sebességkorlátozást kellett bevezetni az 1-es villamos új szakaszán, mert a nagy meleg miatt meggörbültek a sínek. A villamosok az érintett szakaszon csak 10 kilométeres sebességgel haladhatnak. A BKK azt ígéri: a hibát még éjjel kijavítják.

Fókusz 15-05-26


szerző:
2015.05.26. 18:00
Fókusz 15-05-26

Fókusz: Tényleg igaz? - Hajfestés, körömlakk, szőrtelenítés? Lerántjuk a leplet a terhességi tévhitekről. Diadal - Az egész világ a Saul fia győzelmétől hangos, de mik voltak eddig a legsikeresebb magyar filmek? Ámokfutó - Elkapták a négyes hatos villamos rémét. Megszólal az egyik áldozata is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való