Híradó

Felkavaró videón: fejvesztve menekült a jogszerűen intézkedő ellenőr, miután gyerekek támadták meg a 6-os villamos vonalán

rtl.hurtl.hu

2023. november 30. 12:33

Felkavaró videót tett közzé a Fővárosi Főügyészség: a videón az látható, ahogy a tizenöt, tizanhat, illetve tizenhárom éves vádlottak és társaik a Mester utcai megállóban körbeállnak és megütnek egy jegyellenőrt, miután az leszállította őket a 6-os villamosról, mert nem volt érvényes jegyük. 

A videó 2021. december 3-ai eseményeket rögzít. Az ügyészség közleménye szerint a vádlottak több társukkal együtt a Móricz Zsigmond körtér felé közlekedő 6-os villamoson utaztak. Odalépett hozzájuk a jegyellenőr, aki a fiatal társaság tagjaitól a jegyek, bérletek felmutatását kérte. 

A fiatalok – akiknek nem volt érvényes jegyük – közölték az ellenőrrel, hogy leszállnak a következő megállóban, majd ennek megfelelően, amikor a villamos a IX. kerület, Mester utcai megállóba ért, mindannyian leszálltak a járműről.

A jegyellenőr a megállóban a 15 éves vádlotthoz fordult, akitől ismét kérte a jegyét, mire a fiatalkorú a sértettet trágár szavakkal szidalmazni kezdte, és veréssel fenyegette. Ekkor az idősebb társa is odalépett hozzájuk, először ő is káromkodva kiabált az ellenőrrel, majd többször felé rúgott, amiből két rúgás a sértett combját érte. A bántalmazásba bekapcsolódott a 15 éves vádlott is, aki ököllel arcon ütötte a sértettet. A jegyellenőr a támadás hatására hátrálni kezdett, majd megpróbált elmenekülni, a 13 éves vádlott azonban utána futott, majd amikor utolérte, kétszer ököllel arcon ütötte őt, valamint megpróbálta megrúgni, ami elől azonban a sértett kihátrált, majd elmenekült.

A támadásról a sértettel együtt intézkedő másik jegyellenőr értesítette rendőröket, akik a vádlottakat elfogták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a három fiatalt csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. 

#Híradó#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#villamos#verekedés#jegyellenőr#mester utca

Címlapról ajánljuk