Videó

Felkavaró videót tettek közzé arról, hogyan inzultáltak és ütöttek meg egy nőt gyerekek egy budapesti villamoson

rtl.hurtl.hu

2024. február 9. 8:59

Hiába szállt le a nő, addig nem hagyták békén, amíg le nem térdelt előttük.

Vádat emelt az ügyészség egy 14 éves fiúval szemben, aki két tizenéves társával együtt egy fiatal nőt inzultált az egyik budapesti villamoson – közölte a Fővárosi Főügyészség. A fiú ököllel megütötte a sértettet, akit az elkövetők még a leszállás után is követtek, lökdöstek és fenyegettek.

Az esetről készült – a fenti videóban megtektinthető – felvételen az látható, hogy az elkövetéskor 14 éves fiú és társai – egy szintén fiatalkorú, valamint egy akkor még gyerekkorú lány – 2022 júniusában a XIV. kerületben felszálltak az Örs vezér tere felé közlekedő villamosra. A fiatalok odamentek a sértetthez, leültek köré, és szinte nyomban inzultálni kezdték őt. Egyikük például feltette a lábát a nő ülésére, majd a gyerekkorú lány a cipő talpát törölgetni kezdte a sértett pólójával, miközben mindannyian nevettek.

A sértett ekkor már felállt, és el akart menni, ekkor azonban a fiatalkorú fiú elé tette a lábát. A nő határozottan kérte, hogy engedje el, miközben a kezével hárító mozdulatot is tett a vádlott felé. A fiú ekkor felállt, a sértett után lépett, és ököllel az arcán megütötte, miközben társai káromkodva szidalmazták a nőt. Az ütés erejétől a sértett szemüvege leesett, és a szája vérzett.

A nő a következő megállónál leszállt, de a vádlott és a társai követték, miközben szidalmazták és fenyegették. Amikor utolérték, azt követelték tőle, hogy térdeljen le előttük. A sértett próbált tovább menni, a fiatalok azonban nem engedték, körbevették, majd az egyikük meglökte, aminek hatására a nő elvesztette az egyensúlyát, és a bokorba esett. A sértett megijedt a támadók létszámbeli és fizikai erőfölényétől, ezért nem mert ellenállni, inkább engedelmeskedett nekik, és letérdelt előttük. Ezt követően a vádlott és társai távoztak a helyszínről.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a 14 éves fiút csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja, és vele szemben próbára bocsátást, valamint a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta. Fiatalkorú lány társával szemben az ügyészség az eljárás 2 év próbaidőre történő, feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott. Harmadik, gyermekkorú társuk életkora miatt nem büntethető.

Nyitókép: Fővárosi Főügyészség

#Videó#villamos#zaklatás#Baleset-bűnügy#kiskorú elkövető#ügyészség#vádemelés

Címlapról ajánljuk