Belföld

Szentkirályi Alexandra: Nem tartom reálisnak, hogy engem elüssön a sárga villamos

rtl.hurtl.hu

2024. április 20. 14:39

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz budapesti főpolgármesterjelöltje a Széll Kálmán téren indította a kampányt, ahol kérdésekre is válaszolt.

Hivatalosan is elindította kampányát Szentkirályi Alexandra, a Fidesz budapesti főpolgármesterjelöltje. A volt kormányszóvivő jelöltsége bejelentése óta először állt a szavazók elé: a Széll Kálmán téren szállt be az aláírásgyűjtésbe, amelyről Facebook-oldalán is beszámolt.


A Telex szerette volna megtudni tőle, hogy Orbán Viktor részt vesz-e a kampányában, hiszen a miniszterelnök eddig kerülte az önkormányzati voksolás említését, csak az EP-választásokra fókuszált. Szentkirályi szerdai zártkörű kampánynyitójára sem ment el.

Szentkirályi azt mondta a lapnak: „Abszolút érzem magam mögött miniszterelnök úr támogatását”. Hozzátette: legutóbb pénteken, a Fidesz kampánynyitó rendezvényén találkozott Orbánnal. „Kaptam tőle biztató szavakat, dicsérte ő is a kampányomat, de nekem nyilván ugyanennyire számít az a sok száz budapesti választó, akiktől eddig nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam”. Hozzátette:

Számítok arra, hogy a miniszterelnök úr kicsit később még aktívan részt fog venni személyesen is a kampányomban. Örülnék neki.

Tarlós István 2019-ben nem állt ki vitázni ellenfelével, Karácsony Gergellyel, később pedig el is veszítette a választást. Ezután már arról beszélt, hogy hibának tartja, hogy nemet mondott a lehetőségre. Arra a kérdésre, hogy ő hajlandó lenne-e vitázni Karácsonnyal, Szentkirályi azt válaszolta, hogy Gyurcsány:

„Ha a valódi jelöltekkel, valódi irányítókkal lehet vitatkozni, akkor állok elébe, de azt gondolom, hogy az nem Karácsony Gergely, hanem Gyurcsány Ferenc” – mondta. Azt is hozzátette: „Leülök vitatkozni azzal, aki az irányítási pozícióban van. Karácsony Gergely nincs irányítási pozícióban a fővárosban”.

Arra a kérdésre, hogy visszalépne-e esetleg Vitézy Dávid javára, ha a közvélemény-kutatások szerint ő válthatná le Karácsonyt, azt válaszolta: „Egyáltalán nem tartom reálisnak, hogy engem elüssön a sárga villamos”. Ezzel Karácsony emlékezetes, 2021-es mondatára utalt, amikor a főpolgármester azt mondta, hogy legfeljebb akkor lép vissza Márki-Zay Péter javára, ha elüti a villamos. Pár nappal később aztán mégis visszalépett.

A kampány éjféli bedörrenéséről, és az egyes pártok aláírásgyűjtéséről hosszabb cikket írtunk, ezt itt lehet elolvasni. Beszámoltunk arról is, hogy Szentkirályi mellett már Magyar Péter is összegyűjtötte a szükséges számú aláírást ahhoz, hogy elindulhasson pártja az EP-választáson.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#Szentkirályi Alexandra#elüt#villamos#kampány#választás#főpolgármester#karácsony gergely#széll kálmán tér

Címlapról ajánljuk