KERESÉS search-close

politikusok

38 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "politikusok"

Sok politikus életét borította fel az EP választás

Van, aki itthon, és van, aki Brüsszelben csomagol. Az Európai Parlamenti választás eredménye sok politikus életét felborítja. Van, aki most ismerkedik az új lakóhelyével, és van, akinek új megélhetés után kell néznie. Leendő és leköszönő európai parlamenti politikusokat kérdeztünk arról, hogyan tervezik a következő éveiket.

Még az utolsó pillanatban is szavazásra buzdítottak a politikusok

Még az utolsó pillanatban is szavazásra buzdítottak a politikusok. Orbán Viktor arról beszélt, hogy az uniós választás eredménye a magyar belpolitikára is hosszú távú hatással lesz. A Demokratikus Koalíció akár három mandátumra is számít, a Jobbik viszont el is veszíthet egyet a nemzetközi híroldal, a Politico elemzése szerint. A legfrissebb előrejelzések ugyanakkor a Momentumot már egyértelműen bejutó helyre várják, az LMP viszont kieshet.

Május elseje kampányhangulatban

EP-választások előtti kortesbeszédeket mondtak a politikusok május elsején. Az ellenzéki pártok a munkások mellett az ország 15 éves uniós csatlakozását ünnepelték. A Fidesznek nem volt központi rendezvénye, Orbán Viktor a közösségi oldalán azt írta, munkával ünnepli a munka ünnepét, és Varsóba utazott.

Kik bérelhetnek olcsón lakást a budai várban?

Az eladási és a bérleti árak is nagyon magasak a budai várban. Persze, nem mindenkinek! Az önkormányzati lakásokat ugyanis alacsony áron is ki lehet bérelni. Valahogy úgy alakult, hogy fideszes politikusok, rokonaik és ismerőseik jutottak hozzá több ilyen nagy értékű lakáshoz, nagyon olcsón. Utánajártunk, kik a „szerencsések”, és mit gondol minderről a fideszes önkormányzat.

Frissültek a politikusok vagyonnyilatkozatai

Egymillió forint fölé nőtt Orbán Viktor megtakarítása, ez derül ki a legfrissebb vagyon-nyilatkozatából. Lejárt a határidő, a Parlament honlapján közzé tették a képviselők által kitöltött dokumentumokat. Kiderült, Lázár János újabb lakást vásárolt, Rogán Antal negyvenmilliót kapott a találmányáért, az országgyűlés egyik legvagyonosabb tagja a bevallás alapján pedig most is Gyurcsány Ferenc. Pártja, a DK radikálisan szigorítaná a vagyonnyilatkozatok rendszerét.

 

Így karácsonyoztak a politikusok

Orbán Viktor az unokáival fotózkodott, Gyurcsány Ferenc és Lázár János karácsonyi menüt főzött, Kunhalmi Ágnes pedig ajándékdobozra támaszkodva kívánt boldog karácsonyt. A legtöbb politikus ma már közzétesz valamilyen fotót a közösségi médiában az ünnepi készülődésről. Más videóban üzent, például a Jobbik elnöke karácsonyfát díszített, majd arról beszélt, hogy figyeljünk másokra is.

 

Kivette a Mikulás kezéből az ajándékot a politikus

Nincs Mikulás politikusok nélkül. Volt olyan, aki például kivette a Mikulás kezéből az ajándékot, hogy ő adhassa a gyerekeknek. Több kormánypárti képviselő, polgármester is közzétett olyan fényképet közösségi oldalán, amelyen Mikulás napi rendezvényen pózol gyerekekkel. Becsó Zsolt fideszes képviselő ezt azzal magyarázta, ő pont akkor érkezett, amikor a Mikulás is ott volt. A Demokratikus Koalíció szerint a kormánypárti képviselők politikai célokra használják fel a gyerekeket.

 

Egykori dalszövegíró és menő ügyvéd az új képviselők között

Egykori dalszövegíró, olimpiai bajnok és jól menő ügyvéd is van az új képviselők között. Több politikus vagyonnyilatkozatából is kiderül, már a képviselői karrierjük előtt jelentős vagyonra tettek szert. A miniszterelnöknek ugyanakkor csökkent a megtakarítása, bevallása szerint összesen 945 ezer forintot tudott félretenni.

Mit gondolnak a gazdagodásról?

Tovább gazdagodnak-e a következő években a kormányközeli vállalkozók. Ezt kérdezte az RTL Híradó a kötcsei polgári piknikre érkező jobboldali értelmiségiektől. Sokan nem is válaszoltak, de volt, aki további sikereket kívánt Mészáros Lőrincnek, aki négy év alatt a második leggazdagabb magyar lett.

 

Minden politikus bizakodó volt

A miniszterelnök már korán reggel leadta a szavazatát, azt mondta, még ma is kampányol és mozgósít. A nagyobb ellenzéki pártok vezetői kormányváltást várnak, a kisebbek abban bíznak, hogy bejutnak a parlamentbe.

Politikusok lelki világa

Nem kímélik őket – ezt mondta A politikusok lelki világa című előadás rendezője. Hétköznapi szituációkban láthatjuk a politikusokat, például milyenek voltak gyerekként vagy milyen lehet, ha metróra kell szállniuk.

Nyaktilót emlegetett a politikus

Guillotine alá való politikusokról beszélt október 23-ai ünnepi beszédében Tamás Barnabás, Putnok polgármestere. A fideszes városvezető szerint a választópolgárok időnként rosszul döntenek, és olyan embereket engednek a hatalom közelébe, akik inkább nyaktiló alá valók.

Szijjártó: sumák utalgatás

Magyarországra is érkezhetett abból a 2,9 milliárd dollárból, amelyet az azeri állam fizethetett európai politikusoknak és újságíróknak. Az átlátszó.hu értesülése szerint 7,6 millió dollár érkezett egy magyar számlára, nem sokkal azután, hogy Magyarország kiadta az azeri baltás gyilkost az azeri hatóságoknak. Az Együtt azonnali vizsgálatot követel. A külügyminiszter visszautasította, hogy bármilyen összefüggés lenne a két ügy között.

 

Hol nyaralnak a politikusok?

Titok, hogy mikor és hol nyaral az idén Orbán Viktor. A miniszterelnök a Fidesz-frakcióülésén júniusban azt mondta: augusztus 1-20 között lesz szabadságon, de sajtófőnökénél hiába érdeklődünk, nem mondta meg, hová utazott a kormányfő. Trócsányi László igazságügyi miniszter a Balatonnál pihen, Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje Egyiptomban volt. Szél Bernadett, az LMP társelnöke Horvátországban a kislányától tanult görkorcsolyázni. Gyurcsány Ferenc az idén is kötcsei birtokán töltődik fel, és naponta háromszor főz.

„Nem félemlíthetnek meg minket”

A támadás után a brit politikusok sorra közölték: senki nem félemlítheti meg a társadalmat. A brit miniszterelnök pedig bejelentette: a megtartják az előrehozott parlamenti választásokat csütörtökön. Theresa May arról is beszélt, hogy eddig túlságosan nagy volt a tolerancia a szélsőségesekkel szemben.

 

Házon kívül 2017-02-15


szerző:
2017.02.15. 22:40
Nem vizsgálják a vagyonosodást

Több milliárd forintos bevételtől eshet el a költségvetés, amiért tavaly óta szinte egyáltalán nem végez vagyonosodási vizsgálatokat az adóhivatal - írta a Magyar Nemzet. A Híradónak nyilatkozó adószakértő megerősítette: ma már szinte alig indul ilyen eljárás, bár korábban is főleg vállalkozók, és nem politikusok ellen alkalmazták.

Bevallották: nincs változás

Saját bevallásuk szerint nem változott jelentősen a vagyoni helyzetük azoknak a képviselőknek, akik tavaly botrányba keveredtek. A fideszes Farkas Flórián, Mengyi Roland és Simonka György is inkább szegényebb lett, mint gazdagabb: Farkas Flóriánnak például ötmillió forintos megtakarítása nullázódott le egy év alatt, Mengyi Roland pedig kétmillió forintot költött el tartalékaiból.

Így ellenőrzik majd a civileket


szerző:
2017.01.11. 18:31
Így ellenőrzik majd a civileket

Valószínűleg ugyanolyan vagyonnyilatkozatot kell majd kitölteniük a civil szervezetek vezetőinek, mint a politikusoknak - ezt Hollik István KDNP-s politikus közölte. A Fidesz szerint erre azért van szükség, hogy kiderüljön, politikai célok érdekében lefizetik-e a civil szervezetek vezetőit. Az átláthatóságért küzdő, az ügyben szintén érintett Transparency International jogi igazgatója azt mondta: betartják majd a törvényt. Ligeti Mikós szerint ezt kellett volna tenniük a politikusoknak is, és akkor nem hagytak volna ki semmit a saját bevallásukból.

Erre hivatkozva nem válaszolnak

Előfordul, hogy halaszthatatlan közfeladatra hivatkozva bliccelik el a válaszadást a Parlamentben a kormányzat tagjai az Index szerint. Például akkor is erre hivatkoznak, ha valójában szabadságra mentek. A Fidesz frakcióvezetője szerint a szabályok jók, mert ilyenkor mindig kijelölnek maguk helyett valakit. Az Együtt viszont házszabályt módosítana, hogy azonnal válaszolni kelljen.

Dr. Máriás kezelésként ajánlja a kiállítást

Meg fogsz gyógyulni – ezt a címet adta Dr. Máriás eddigi legnagyobb kiállításának. Ő az a művész, aki először celebeket festett, manapság pedig már politikusokat. A fohászkodó Andy Vajnát is megalkotó Máriás Béla képeit kezelésként ajánlja látogatóinak. Az idén ötven éves alkotó szerint a tárlat egyfajta felszabadító szellemi utazás.

Orbán Viktor a helyszínen szurkolt

A miniszterelnök és három miniszter is a helyszínen szurkolt kedden a magyar válogatottnak. Az MSZP, a Jobbik és a Demokratikus Koalíció elnöke a tévé előtt drukkolt. A Parlamentben egy nappal az első magyar meccs előtt fejezték be a munkát, pedig az elmúlt öt évben júliusig dolgoztak a képviselők.

Orvosok, politikusok vettek részt a csalásban

Milliárdos csalásban vettek részt az orvosok és patikusok, elítélték őket. A bíróság szerint az egyik vádlott, aki orvos látogatóként dolgozott, rávette a doktorokat, hogy receptre írjanak fel drága kötszereket, olyan betegeknek, akikkel még csak nem is találkoztak. Ezeket a vényeket pedig látszólag beváltották, és a patikák megkapták az egészségbiztosítótól az utánuk járó támogatást. A nem létező kötszer beszerzésekről pedig fiktív számlákat állítottak ki.

Polt: Politikus nem érintett a trafikbotrányban

Egyetlen politikus sem érintett a trafikbotrányban. Ez derül ki abból a válaszból, amit Polt Péter küldött a szocialistáknak és az LMP-nek. A legfőbb ügyész tájékoztatása szerint ugyan négy személyt gyanúsítottként hallgattak ki a trafikbotrány miatt, ők nem politikusok. Az ügyészség szerint Szekszárdon sem történt visszaélés, ahol még hangfelvétel is készült arról, hogy a fideszes polgármester a trafikok elosztásáról beszél. A szocialisták szerint kishalakkal vitetik el a balhét.

Politikusok kontra külföldön élő magyarok

Több százezer magyar dolgozik külföldön. A pártok egymásra licitálva versengenek, hogy közülük minél többen jöjjenek haza. A kormánynak 100 millió forintból eddig 52 fiatalt sikerült visszahoznia. A többiek köszönik, jól, vagy kevésbé jól vannak Londontól Szingapurig, de egyetlen párt ígéreteire sem nagyon mozdulnak. Politikusok a stúdióban, és érintettek külföldi helyszíneken.

Sok hasonlóság van 1956 és 2015 között

Több politikus is erre a következtetésre jutott a nemzeti ünnep alkalmából tartott megemlékezéseken. A Fidesz frakcióvezetője szerint a menekültkérdésben a magyarok ugyanúgy a szívükre hallgattak, mint ’56-ban, nem törődve a nyugati országok véleményével.

Sokkoló képek a halott kisfiúról

Megrázó felvétel járja be a világot egy szír kisfiúról, akinek holttestét partra vetették a hullámok a török partoknál. A 3 éves Aylan, 5 éves bátyjával és szüleivel indult Törökországból Európa felé, amikor hajójuk elsüllyedt az Égei tengeren. Csak az apa élte túl a tragédiát. A közösségi oldalakon közben egyre több olyan montázs jelenik meg, amely az európai politikusokat okolja a gyermek haláláért.

Menekültek a kérdések elől a politikusok

Sokat futottunk idén. Főként képviselők után. Ők pedig előlünk. Kérdéseket akartunk feltenni, főként arról, hogy az adófizetők pénzéből fizetett választott képviselőink mire és hogyan akarják elkölteni az adófizetők, vagyis a mi pénzünket. Volt, aki válaszolt, volt, aki csak mosolygott és volt, aki ránkcsapta az ajtót. ÉS akadt, aki élő pajzsot is bevetett a kérdések ellen.


 

Gyermekkarácsony a Parlamentben


szerző:
2014.12.28. 20:10
Gyermekkarácsony a Parlamentben

Milyen értékben kaptak ajándékot a gyerekek? Ceglédi Zoltánt megihlette a kérdés, és összefésülte az aktuális hírekkel, amik a politikusok családjairól szólt.

Megvizsgálnák a politikusok rokonait

Az LMP és az Együtt is benyújtja saját javaslatát az Országgyűlésnek, hogy ne csak a képviselők és kormánytagok vagyonnyilatkozata legyen nyilvános, hanem a velük egy háztartásban élőké is.

Házon kívül 14-10-08


szerző:
2014.10.08. 23:45
Házon kívül 14-10-08

Házon kívül: Háztűznéző - Kormánypárti politikusok drága otthonai. Pofátlanság - Átvernek és lehúznak az illegális cigiárusok. Elvették - A minisztérium semmibe vette 177 ezer adózó akaratát.

Házon kívül 12-11-07


szerző:
2012.11.07. 23:20
Házon kívül 12-11-07

Házon kívül: A politikusokat is elérte a kivándorlási hullám. Miért nem fizette be az adót Gáspár Győző? Hogyan vigyázhatunk az értékeinkre?

1000 városban tüntettek


szerző:
2011.10.16. 11:39
1000 városban tüntettek

70 tüntetőt vettek őrizetbe a rendőrök New Yorkban, ahol ismét a „Foglald el a Wall Street-et” nevű mozgalom tartott demonstrációt.

Mikroblog irányítja a lengyel választási kampányt?

A lengyelországi választási kampány első tapasztalatai azt jelzik, hogy a Twitter fogja „megnyerni” a parlamenti választásokat.

Házon kívül kétszázadszor!

Öt év és több száz történet. A 200. adásunkban az elmúlt időszak legfontosabb riportjairól beszélnek a készítők, a riporterek.

Politikai mészárlás a Fülöp-szigeteken

Közelről lőttek fejbe 46 embert, köztük újságírókat, aktivistákat és politikusokat.

Kék lámpa és sziréna


szerző:
2009.11.06. 09:52
Kék lámpa és sziréna

Vétettek azok az autósok, akik a Margit hídon kék lámpát bekapcsolva hajtottak át.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való