Híradó

Lázár János puszit kapott, Orbán Viktor unokázott, Gyurcsány Ferenc melegítőben ült, Hadházy hangszeren játszott – kimaxolták karácsony szellemét a politikusok

Litauszky BalázsLitauszky Balázs

2022. december 25. 17:54

A miniszterelnök gyermekeivel és unokáival, a köztársasági elnök a családjával és egy egyedi adventi naptárral kívánt boldog karácsonyt a közösségi oldalán. A politikusok többsége fotóval, néhányan videóval készültek az ünnepekre, amelyekben a jókívánságok mellett az idei év nehézségeivel is számot vetettek.

Terjedelmes bevásárlólistával és egy puszival bocsájtotta útjára Lázár Jánost felesége. Az építési és közlekedési miniszternek számos teendője volt az ünnep alkalmából a Facebook-oldalára feltöltött karácsonyi videója szerint. Mákot darált a beiglihez, fenyőfát vett, a lehullott tűleveleket söpörte, még a főzésbe is besegített – és mindezt gazdagon dokumentálták.

Idén sem hagyták karácsonyi jókívánságok nélkül követőiket a politikusok. A miniszterelnök egy adventi koszorúval, a gyermekeiről készült fotóval, az unokáinak nevével ellátott mézeskalácsokkal és egy üvegangyallal kívánt boldog karácsonyt. 

A kormánytagok közül Gulyás Gergely már mondhatni hagyományosan egy még behálózott fenyővel, Csák János a minisztériumi karácsonyfával, Varga Judit a családjával, Semjén Zsolt és Szijjártó Péter pedig egy-egy betlehemes képpel fejezte ki jókívánságait. Nagy István agrárminiszter ráadásképp köszönetet mondott az agráriumban dolgozóknak is.

Ez a nap is eljött! – ezt Novák Katalin köztársasági elnök írta ki. Posztjában egy fenyőtestű filc-hóember-adventi naptár utolsó zsebében van már csak édesség: egy mogyorókrémes ostyaszelet. Vasárnap pedig a családja köréből kívánt áldott, békés karácsonyt mindenkinek. Ugyanígy tett Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető is szombaton. 

Simicskó István, a KDNP képviselőcsoportjának vezetője pedig arról beszélt, bízik abban, hogy a karácsony elhozza a békét.

Bíznunk kell benne, hogy Jézus Krisztus szelleme a most egymással hadakozó, hitben és nyelvben is azonos testvérnépet végül visszavezeti a béke ösvényére.

Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchíddal, Márki-Zay Péter korábbi ellenzéki közös miniszterelnök-jelölt a mozgalmának vezetőivel kívánt kellemes ünnepeket.

Gondoljanak azokra is, akiknek sokszor a betevő falatra sincs pénzük. Önök is csatlakozzanak ahhoz a sok millió magyarhoz, akik segítik embertársaikat gyűjtéssel, meleg étellel, támogatással

– fogalmazott Márki-Zay. 

Az ellenzéki pártok vezetői közül Kunhalmi Ágnes MSZP-s társelnök a kutyájával, Masnival, Dúró Dóra és Novák Előd, a Mi Hazánk elnökhelyettese és alelnöke gyermekeikkel kívánt áldott karácsonyt mindenkinek. Gyurcsány Ferenc DK-elnök melegítőben, egy csésze kávéval üzente, csendet kíván karácsony napján, és azt írta, a többit hozza majd a holnap. Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke rövid videóban kívánt boldog karácsonyt követőinek.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pedig egy harmóniumon játszva mondta el jókívánságait.

Dicsőség mennyben az istennek, békesség légyen földön az embernek.

A Momentum, a Párbeszéd és az LMP vezetői egy-egy fotóval kívántak kellemes karácsonyt.

#Híradó#Videó#top hírek#karácsony#politikusok#gulyás gergely#csák jános#orbán viktor#szijjártó péter

Címlapról ajánljuk