KÜLFÖLD

2:17
híradóNem tudta az ellenzék megbuktatni Theresa May-t a parlamentben
2019. január 16. 17:50

Nem tudta az ellenzék megbuktatni Theresa May-t a parlamentben

Túlélte Theresa May kormánya az ellenzéki Munkáspárt bizalmatlansági indítványát. A képviselők csekély többsége annak ellenére szavazott bizalmat a miniszterelnöknek, hogy egy napja több mint kétszer annyian utasították el a Brüsszellel kialkudott Brexit megállapodást, mint ahányan támogatták. Theresa May most az ellenzékkel is tárgyalni akar arról, miként hagyják el az Európai Uniót.
2:02
híradóSítáborozó gyerekeket mentettek Ausztriában
2019. január 8. 17:05

Sítáborozó gyerekeket mentettek Ausztriában

Magyarok is a hóban rekedtek Ausztria több területén. Sítáborozó gyerekeket kellett lehozni a präbichli síterepről, ahol 6 napja vesztegeltek a hó miatt. Egy hochkari szállodában dolgozó magyar nőt a személyzet többi tagjával 3 napra temette be a hó, végül speciális mentőkonvojjal tudtak hazamenni. Tirol környékén négyes fokozatú lavinaveszély van, a hegyek felé vezető utakat lezárták. A következő napokban pedig ismét havazás várható.  
1:01
fókuszEgészséges gyermeke született egy 14 éve kómában fekvő nőnek!
2019. január 7. 16:25

Egészséges gyermeke született egy 14 éve kómában fekvő nőnek!

Az arizónai Phenixben lévő Hacianda egészség- és rehabilitációs központ dolgozóinak maga a terhesség fel sem tűnt, és azt sem értették, miért nyögdécsel betegük. Külföldi értesülések szerint mire a nővér odaért, már kint volt a kisbaba feje is! Az áldozat ügyvédje DNS-tesztet sürget, a hatóságok szexuális visszaélés gyanújával indítottak eljárást, a kórház pedig igyekszik növelni a biztonságot.
5:35
fókuszAusztriában vállaltak munkát, és azt mondják jól döntöttek
2019. január 4. 16:35

Ausztriában vállaltak munkát, és azt mondják jól döntöttek

Mindössze hat órányi autóútra Budapesttől, Ausztria szívében egy igazi ékszerdoboz fekszik – Obertauern. Az alig kétszáz fős falu nagyjából 2000 méteres magasságban egy kráterszerű völgyben helyezkedik el, amit sífelvonók tucatjai öveznek. Itt találkoztunk Zsolttal, Gabriellával és Veronikával, akik mertek nagyot álmodni és a jobb megélhetés érdekében elhagyták Magyarországot.
1:42
híradóMagyar milliárdok Mexikóba - templomépítésre
2018. december 1. 17:39

Magyar milliárdok Mexikóba - templomépítésre

Kétmilliárd forintot költ a kormány két mexikói templom felújítására. Az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben. Az MSZP szerint Magyarországon is szükség lenne a pénzre. A kormány azt írta: Mexikó nemzetközi segítséget kért a tavaly őszi földrengés után, Magyarország pedig elkötelezett a katasztrófa sújtotta keresztény közösségek védelme és vallási emlékhelyeinek gondozása iránt.
29:16
magyarul balóvalKína: Visszaesés vagy válság jön?
2018. november 21. 0:05

Kína: Visszaesés vagy válság jön?

Kína rohamtempóban lett a világ második számú gazdasága, ám sokan már a brutális fejlődés végét látják. Az amerikai elnök ráadásul idén kereskedelmi háborút hirdetett Kína ellen, amely növeli a kockázatokat. Mi lehet az USA-Kína kereskedelmi erőfitogtatás vége? Milyen hatásai lennének egy kínai visszaesésnek? Hogyan hatna Európára és Magyarországra? – kérdezzük szakértőktől.
1:55
híradóMagyar nő zuhant le az erdélyi barlangban
2018. november 4. 17:03

Magyar nő zuhant le az erdélyi barlangban

Négy métert zuhant, combnyaktörést szenvedett egy magyar nő Erdélyben, a szolcsvai Búvópatak barlangban. Hegyi és barlangi mentők indultak a segítségére, ők mentették meg. Az eddigi információk szerint a nő ismerőseivel engedély nélkül akart végigmenni a barlangon. Úgy tudjuk, egy barlangász feleségéről van szó, aki tudta, milyen kockázatot vállalt, amikor túrázni indult. A szakértő szerint a terep veszélyes, így tragédia is történhetett volna.