Külföld

Visszatérítést követel egy pár, mert egy fingorászó, nyáladzó kutya tette tönkre a repülőútjukat

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 9. 16:00

Szinte elröppent az a levegőben töltött 13 óra!

Visszatérítést követel egy új-zélandi pár a Singapore Airlines-tól, ugyanis egy 13 órás repülőút során egy nyáladzó és fingó kutya mellett kellett ülniük – írja a NY Post.

Gill és Warren Press elmondta, hogy a Singapore Airlines párizsi járatán külön fizettek a prémium turistaosztályú helyekért, de a szolgálati kutya tönkretette az „élményüket”.

A pár először a kutya nehézkes légzésére figyelt fel, majd értesítette az egyik légiutas-kísérőt a helyzetről, aki felajánlotta, hogy átülhetnek a turistaosztály hátsó sorába. Pressék nem akartak lemondani a luxusülésekről, de nagyjából a hatodik órában teljesen kiborultak, a kutyus ugyanis kissé elengedte magát: fingani kezdett, és rányáladzott a férfi cipőjére.

Végül Pressék úgy döntöttek, hogy nem bírják tovább, és elfogadták a légiutas-kísérő korábbi ajánlatát a turistaosztályon. A légiutas-kísérő megígérte, hogy bejelentést tesz az esetről, a légitársaság pedig majd keresni fogja őket. Hiába: a pár szerint a Singapore Airlines azóta sem vette fel velük a kapcsolatot. Később az ügyfélszolgálaton érdeklődtek, ekkor utazási utalványokat kínáltak fel nekik, ezt azonban nem fogadták el. 

Most azt követelik, hogy a Singapore Airlines térítse vissza az utazás teljes árát. A pár azt is sérelmezte, hogy a légitársaság nem értesítette őket előre arról, hogy az állat a fedélzeten lesz. „Nem azt az élményt kaptuk, amiért fizettünk” --mondták.

A Singapore Airlines szóvivője elmondta, hogy kapcsolatban vannak Pressékkel, és nyilatkozatában is elnézést kért tőlük.


Nyitókép: Getty Images / Kurkurund

#Külföld#kutya#segítőkutya#repülőgép#fingás#kártérítés#singapore airlines

Címlapról ajánljuk