Külföld

Hatalmas földrengés rázta meg Marokkót, több száz ember meghalt

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 9. 6:29

Legalább 296 ember meghalt és 153 megsérült a késő esti földrengésben, ami Marokkóban történt.

Épületek dőltek össze és legalább 296 ember meghalt abban a földrengésben, ami péntek este 23 után rázta meg Marokkót Ighil térségében – írja a Guardian.

A Richter-skála szerinti 6,8-as erősségű és 18 kilométeres mélységben kipattant rengés az Atlasz-hegység lábánál fekvő Marrákesben több épületet is romba döntött. Az eddigi tájékoztatás szerint leginkább az óvárosban okozott súlyos károkat, egy mecset összeomlott.

Szombat hajnalban a hatóságok a halálos áldozatok mellett 153 sérültről számoltak be.


„A föld körülbelül 20 másodpercig rengett. Az ajtók maguktól kinyíltak, amikor a második emeletről rohantam lefelé” – mondta Hamid Afkir, egy tanár az epicentrumtól nyugatra, Taroudant közelében fekvő hegyvidéki területen, hozzátéve, hogy utórengések is voltak már. Az emberek nem mernek visszamenni az épületekbe, további rendésektől tartanak.

Az Ighiltől mintegy 350 km-re északra fekvő Rabatban és a tőle mintegy 180 km-re nyugatra fekvő Imsouane tengerparti városban is az utcán éjszakázott a lakosság.


Marokkó északi régiójában viszonylag gyakoriak a földrengések, mivel az afrikai és az eurázsiai lemezek határán helyezkedik el.

Nyitókép: Twitter.

#Külföld#marokkó#földrengés#marrákes#atlasz

Címlapról ajánljuk