Mini Konyhafőnök találkozó a Gourmet Fesztiválon!
2018. május 19. 12:00
Fördős Zé vezetésével szétnézhettünk egy kicsit a neves gasztro eseményen, ahol a legjobbak legjobbjai kínálják az ínyencségeket. Ráadásul a felfedezés közben pár ismerős arccal is összefutottunk.
Ez az év sem telhetett el a Gourmet Fesztivál nélkül, ahol az idei téma nem más, mint a „gombóc, kaviár, pezsgő” legyőzhetetlen hármasa. A fesztiválra ráadásul rengeteg séf is érkezik, így például a világ tizedik legjobb éttermének osztrák séfje, de Lengyelországból és Isztambulból is képviseltetik magukat a szakma legjobbjai.
Ami viszont még ennél is fontosabb, hogy kis hazánk legjobbjai is jelen lesznek a gasztro eseményen. Mészáros Ádám, hazánk egyetlen két Michelin-csillagos éttermének séfje például gyerekkori kedvenc gombócával várja az érdeklődőket, de bárki megkóstolhatja Palágyi Eszterék vagy akár Sárközi Ákosék finomságait.
Ételből, Michelin-csillagokból és zseniális séfekből tehát egy pillanatig sem lehet hiány a fesztiválon.
A Story Extra meg is kérte Fördős Zét, hogy segítsen egy kicsit eligazodni az ételek között, és kóstolják végig a repertoárt – amennyire csak lehetséges. A túra a finom falatozás mellett egy igazi nosztalgiajárat is lett, hiszen rengeteg ismerős arccal találkozott össze a Konyhafőnök ítésze. A középdöntős Jakabos Dávid például az ötödik széria győztesével, Böröcz Zsófival vetette bele magát a fagyigyártásba, de a szemfülesek Vári Dávidot és Hódosi Mátét is kiszúrhatták a „kaja partin”.
Sárközi Ákos ugyan megpróbált meglógni Zé elől, de esélye sem volt: cserébe megviccelte egykori ítész társát és egy extra csípős levessel lepte meg Zét.
Ha nektek is beindult a nyálelválasztásoktok a rengeteg étel költemény láttán, akkor gyűjtsetek egy kis ihletet és irány a Millenáris!