Belföld

Visszavonták a gyerekfelrúgó karateedző városi kitüntetését

rtl.hurtl.hu

2024. július 19. 13:21

A jászberényi képviselő-testület visszavonta a szolnoki kalandparkban kisfiút felrúgó karateedző önkormányzati kitüntetését és a vele járó pénzösszeget.

Rendkívüli ülést tartott pénteken délelőtt a jászberényi képviselő-testület. A tanácskozáson egyhangú döntéssel visszavonták a Gerevich Aladár-sportdíjat és a vele járó pénzösszeget A. Tibortól, a Yakuzák SE szakmai vezetőjétől, aki felrúgott egy kisfiút a szolnoki kalandparkban – szúrta ki a szoljon.hu. A botrányba keveredett karateedzőnek 2015-ben ítélték oda az önkormányzati elismerést. 

Budai Lóránt polgármester a közösségi oldalán hangsúlyozta: a döntéssel A. Tibor cselekményét ítélte el a testület, aki méltatlanná vált a kitüntetésre. Hozzátette:

Bízom benne, hogy a sportszervezetet és a benne tevékenykedő tehetséges sportolókat a jövőben nem éri hátrány vezetőjük vállalhatatlan viselkedése miatt.

Kedden került nyilvánosságra egy felvétel arról, hogy múlt csütörtökön egy karateedző felrúgott egy 7 éves kisfiút a szolnoki kalandparkban. A gyerekek egy jászberényi küzdősport-egyesület táborával mentek el a kalandparkba, ahol az edző bántalmazta a kisfiút: kirúgta a lábát, amitől fejjel a földre esett. Volt rajta bukósisak, így szerencsére nem esett komoly baja. A bántalmazás a többi gyereket is felzaklatta, volt, aki elsírta magát.

A Novák Katalin volt köztársasági által is korábban kitüntetett edző ellen a Magyar Karate Szakszövetség etikai vizsgálatot indított, a gyermekbántalmazást pedig péntek reggel Orbán Viktor is elítélte. Az RTL Híradónak megszólalt a bántalmazott kisfiú anyja is, Tóthné Nagy Judit, aki szerint „ez nem egy egyszeri eset volt, és dühít, hogy ilyen előfordulhat”.


A hét és fél éves Roli napokig magában tartotta, hogy bántalmazták, még édesanyjának sem mert róla beszélni. Az édesanya csak akkor értesült a történtekről, amikor kikerült a felvétel az internetre. A jászberényi karateegyesület vezetőjének korábbi tanítványa szerint nem ez az első eset, hogy a férfi fizikailag bántalmaz és megaláz egy gyermeket. Hagyó Márton azt mondta a Fókusznak, ezek már több éve is mindennaposak voltak az óráin.

 

#Belföld#szolnoki kalandpark#gyermekbántalmazás#karateedző#jászberény#kitüntetés

Címlapról ajánljuk