Belföld

Úgy is lett: a MÁV megjósolta, összeomlott a vasút

rtl.hurtl.hu

2024. július 13. 9:34

A MÁV pénteken azt javasolta, hogy aki teheti, utazzon busszal, mert a Volán járatainak többségén működik a klíma.

Több helyen is szünetel a vasúti közlekedés, de gyakoriak a jelentős késések is – derült ki a MÁV tájékoztatásából. 

  • Rákos és Rákoshegy között egy vágányon újraindult a vonatközlekedés. A másik vágányon továbbra sem közlekedhetnek a vonatok a felsővezeték teljes helyreállításának ideje alatt, ami körülbelül még négy órát vesz igénybe. (Reggel teljesen szünetelt a vonatközlekedés) 
  • A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon csökkenhetnek a vonatkésések, de hosszabb menetidővel még számolni kell.  
  • A Keleti pályaudvarról – Bécsen át – Salzburgba 20:40-kor induló Kálmán Imre EuroNight (EN 462) várhatóan 100-120 perces késéssel közlekedik.
  • A Keleti pályaudvar és Sülysáp, illetve Sülysáp és a Keleti pályaudvar között a személyvonatok nem közlekednek. A zónázó vonatok megállnak a Rákoshegy–Szolnok vonalszakasz állomásain.
  • A Keleti pályaudvarról Békéscsabára 6:10-kor induló Békés InterCity (7400) kerülő útvonalon: Cegléd, Szolnok felé közlekedik.
  • Cegléd és Abony között viszont megjavították a biztosítóberendezést, már nincsenek korlátozások. A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon csökkennek a vonatkésések és fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. 
  • Továbbra is kerülő útvonalon, Rajka érintésével közlekednek a Prága és Pozsony felé közlekedő Metropolitan EuroCity vonatok.

A vasúttársaság már pénteken figyelmeztetett arra, hogy a többnyire túlkoros vasúti járműveket és a pályát sem kíméli az extrém hőség. A MÁV emiatt azt javasolta, hogy aki teheti, utazzon busszal, mert a Volán járatainak többségén működik a klíma.

Nyitókép: Jászai Csaba/MTI

#Belföld#máv#vasút#közlekedés#meleg#kánikula

Címlapról ajánljuk