Belföld

Gulyás Gergely: Remélem, hogy a XII. kerület nem válik drogkereskedők tanyájává

rtl.hurtl.hu

2024. június 13. 11:00

Gulyás Gergely kizártnak tartja, hogy a Tisza Párt és a KDNP közös európai parlamenti frakcióba kerüljön – hangzott el a csütörtöki kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a 200 millió eurós uniós bírságot felháborítónak nevezte, de konkrétumokba nem bocsátkozva felvetette, hogy ezt a pénzt végül áthárítják majd másra. A repülőtér felvásárlásáról július elején adnak részletes tájékoztatást, egyelőre annyit tudni, hogy 3,1 milliárd euróba került, és hogy épül majd egy új terminál.   

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 11:16

Gulyás Gergely: Felháborító az Európai Unió Bíróságának döntése

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány tegnapi üléséről szólva azt mondta, hogy értékelték a voksolás eredményét is. Megköszönte a részvételt, azt pedig kiemelte, hogy a kormány több szavazatot kapott, mint a második, harmadik és negyedik helyezett együttvéve. 

Orbán Viktor és Jan Stoltenberg tegnapi találkózójával kapcsolatban megismételte, Magyarország sem pénzben, sem katonával nem vesz részt az ukrajnai háborúban. A menedékjogot mindenkinek biztosítjuk – tette hozzá.

Az Európai Bíróság ítéletét még nem tárgyalta meg a kormány, szerinte az EUB gíáva volt, hogy előbb hirdessék ki a döntést. Az ítéletet felhábprítónak és alkotmányellenesenek nevezte, szerinte egy normális bíróságon soha nem születhetett volna meg. 

7 millió eurós bírságot kért az Európai Bizottság, de végül 200 milliós bíróságot szabtak ki, Gulyás Gergely szerint ez a túlterjeszkedés a kommunista bíróságokra volt jellemző.  

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 10:49

Döntött az Emberi Jogok Európai Bírósága Karsai Dániel ügyében

A kormány végrehajtja az emberi jogi bíróság eutanáziával kapcsolatos döntését, ha nem ütközik az Alaptörvénybe – ezt ígérte Gulyás Gergely miniszter Karsai Dánielnek kedd délelőtt, amikor meglátogatta.

A bíróság ugyanakkor csütörtökön azt közölte: nincs olyan nemzetközi jogi eszköz, amely kötelezhetné az Emberi Jogok Európai Bíróságához tartozó tagállamokat az aktív eutanázia elősegítésére.

Gulyás Gergely látogatásáról az RTL Híradó is beszámolt:

 

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 10:44

Reménykedhet a Fidesz, Budapesten újraszámolják az érvénytelen voksokat

Szerdán 12-4 arányban úgy döntött a Nemzeti Választási Bizottság, hogy helyet ad Vitézy Dávid beadványának és újraszámolják a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait. Az újraszámlálás péntek reggel kezdődik a teljes nyilvánosság előtt, a sajtó jelenlétében.

Miután csak 324 szavazat volt a különbség a Párbeszéd-DK-MSZP által támogatott Karácsony Gergely, valamint az LMP jelöltje, Vitézy Dávid között, így akár még az is változhat, hogy ki lesz a végső győztes.

A Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra visszalépett Vitézy Dávid javára, az újraszámlálás viszont éppen a részben rá leadott szavazatok miatt vált szükségessé

 

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 10:37

A korábbiakhoz rosszabbul teljesített a Fidesz

Rekord részvételt (57 százalék), a Tisza Párt áttörését (29 százalék) és minden idők legszorosabb főpolgármester-választását hozta a történelmi dupla szavazás, amelyen a magyarok önkormányzati és európai parlamenti képviselőket is választottak.

A Fidesz 2019-hez képest kilenc százalékponttal és két mandátummal kevesebbet szerzett az EP-választáson, 44 százalékos eredményt elérve 11 képviselőt küldhetnek Brüsszelbe. Ez a kormánypárt eddigi leggyengébb EP-választási eredménye. Az alig néhány hónapos Tisza Párt 29 százalékot ért el, ezzel 7 mandátumot szerzett. A DK-MSZP-Párbeszéd formáció 2 képviselői helyet szerzett 8 százalékos támogatottsággal, a Mi Hazánk pedig 1 helyet kap az Európai Parlamentben. 

Nagyjából az is látszik, honnan jöttek a Tisza szavazói:

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#gulyás gergely#kormányinfó#vitályos eszter#választás#Európa#ep-választás#önkormányzati választás#újraszámolás#vitézy dávid#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk