Belföld

Gulyás Gergely: Remélem, hogy a XII. kerület nem válik drogkereskedők tanyájává

rtl.hurtl.hu

2024. június 13. 11:00

Gulyás Gergely kizártnak tartja, hogy a Tisza Párt és a KDNP közös európai parlamenti frakcióba kerüljön – hangzott el a csütörtöki kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a 200 millió eurós uniós bírságot felháborítónak nevezte, de konkrétumokba nem bocsátkozva felvetette, hogy ezt a pénzt végül áthárítják majd másra. A repülőtér felvásárlásáról július elején adnak részletes tájékoztatást, egyelőre annyit tudni, hogy 3,1 milliárd euróba került, és hogy épül majd egy új terminál.   

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 13:37

Véget ért a kormányinfó

Vitályos Eszternek és Gulyás Gergelynek el kellett sietnie a következő programra, így legközelebb előreveszik azokat, akik nem kerültek sorra. 

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 13:35

3,1 milliárd euróba került a reptér

Azt viszont majd csak július elején árulják el, hogy ennek az összegnek mekkora részét fizette ki a magyar és a francia fél. 

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 13:32

Vitézy a kisebbik rossz

Gulyás Gergely szerint Karácsony Gergely elmúlt öt éve teljes kudarcnak tekinthető, így Vitézy Dáviddal csak jobban járhatnak, ő a kisebbik rossz a számára. 

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 13:29

Akár zalaegerszegi harckocsik is mehetnek Ukrajnába?

A Rheinmetall vezetője arról beszélt, hogy az általuk gyártott harckocsik is mehetnek Ukrajnába, az ehhez kapcsolódó kiviteli engedélyt is megadták – ez érintheti a zalaegerszegi gyárban készült eszközöket is. Gulyás Gergely nem tudott arra válaszolni, hogy ehhez szükséges-e a magyar fél engedélye is, de szerinte elsőbbséget élvez Magyarország a harckocsik vásárlásában. Szerinte mire kérdéssé válik, hogy kerülhetnek-e Zalaegerszegen gyártott eszközök is Ukrajnába, addigra véget ér a háború.

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 13:09

Orbán Viktor: A kormány nem enged a zsarolásnak

Orbán Viktor Facebook-posztjában az uniós bírsággal kapcsolatban azt írta, hogy nem enged a kormány a pénzügyi zsarolásnak, az viszont nem egyértelmű, hogy pontosan milyen válaszlépést tesz majd a kabinet. Gulyás Gergely sem árulta el, hogy kik fizetik majd meg pontosan a 200 millió eurós büntetést.

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 12:57

Ezzel ugratja Orbán Viktor Gulyás Gergelyt

Gulyás Gergellyel rendszeresen viccelődnek Magyar Péter miatt, mert a Tisza Párt alelnöke még Fidesz-tagként nem fizette be a tagdíjat. A tartozása 47 ezer forint, Orbán Viktor pedig azzal ugratja Gulyás Gergelyt, hogy ezt Magyar Péter ajánlójának, azaz a miniszternek kellene befizetnie. Gulyás erre azt mondja mindig, hogy visszamenőleges szabályozást nem lehet hozni.

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 12:52

Gulyás: Remélem, nem válik drogkereskedők tanyájává a XII. kerület

Őszintén remélem, hogy a XII. kerület ezután sem válik drogkereskedők tanyájává – mondta Gulyás Gergely, aki szerint vélhetően nem mondták el elégszer, hogy Kovács Gergely nem megfelelő jelölt, ezért kaptak ki.

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 12:46

Továbbra is nagyra tartja Balog Zoltán

Gulyás Gergely azt mondta, hogy szerinte is nagyot hibázott Balog Zoltán, de továbbra is nagyra tartja őt.

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 12:37

Babaváró, CSOK: nem tudni, hány százalék kap majd méltányosságból engedményt

Méltányosságot kérhetnek azok, akik babavárót és CSOK-hitelt vettek fel, de nem született gyerekük. Egyelőre nem tudni, hogy hány százalékban kapják meg az engedményt az érintettek. 

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 12:34

A vámháborúban Európa veszítene

Gulyás Gergely szerint ha Kína is védővámot vetne ki Európára, úgy ahogyan a kontinens tette az elektromos autók esetében, akkor az Unió járna rosszabbul. Európának az az érdeke, hogy a világ minden részével kereskedjen – fogalmazott.  A magyaroroszági beruházásokat (például BYD) nem hátráltatja a miniszter szerint az uniós védővám kivetése.

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 12:30

Sikerült elfoglalni Brüsszelt?

Beljebb vagyunk, de még nem foglaltuk el – felelte a kérdésre a miniszter, aki szerint Orbán Viktor tervének végrehajtásához legalább még egy európai parlamenti választásra szükség lesz.

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 12:27

Gulyás Gergely csak a passzív eutanáziát támogatja

Karsai Dániel ügyében azt mondta a miniszter, hogy írásban mondja majd el a véleményét az emberi jogi bíróság ítéletéről. Azt is megjegyezte, hogy a kormány segíteni szeretne a hozzá hasonló helyzetbe kerülő embereknek, például az ellátás tekintetében. Az aktív eutanáziáról viszont nézeteltérés van szerinte, ő azzal ért egyet, hogy csak a passzív eutanáziát engedélyezzék.

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 12:21

Majd meglátjuk, ki fizeti ki az uniós bírságot

Az Európai Unió Bíróságának ítéletét még tanulmányozza kormány, utána pedig eldönti majd, hogy kifizeti-e Magyarország a bírságot vagy sem – mondta Gulyás Gergely. ÚGy fogalmazott, hogy van néhány ötlet a fejében: a bírságot valakinek ki kell fizetni, majd meglátjuk, hogy ez ki lesz – mondta.

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 12:19

Július elejéig dől el, hogy hová ül be a Fidesz

Az Európai Parlament július elején alakul meg, addig jó lenne tisztán látni abban a kérdésben, hogy melyik pártcsaládba ül be a magyar kormánypárt – mondta Gulyás Gergely.

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 12:15

A helyszínen is szurkol Gulyás a válogatottnak

A miniszter szerint az már jó eredmény lenne, ha továbbjutna a csoportból a válogatott. Azt is elárulta, hogy a helyszínen is szurkol majd a csapatnak.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#gulyás gergely#kormányinfó#vitályos eszter#választás#Európa#ep-választás#önkormányzati választás#újraszámolás#vitézy dávid#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk