Belföld

Gulyás Gergely: Remélem, hogy a XII. kerület nem válik drogkereskedők tanyájává

rtl.hurtl.hu

2024. június 13. 11:00

Gulyás Gergely kizártnak tartja, hogy a Tisza Párt és a KDNP közös európai parlamenti frakcióba kerüljön – hangzott el a csütörtöki kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a 200 millió eurós uniós bírságot felháborítónak nevezte, de konkrétumokba nem bocsátkozva felvetette, hogy ezt a pénzt végül áthárítják majd másra. A repülőtér felvásárlásáról július elején adnak részletes tájékoztatást, egyelőre annyit tudni, hogy 3,1 milliárd euróba került, és hogy épül majd egy új terminál.   

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 12:12

Nem lesznek átmeneti szabályok az ügyvezető polgármesterekre vonatkozóan

Októberig a már hivatalban lévő polgármesterek lesznek a települések és kerületek vezetői, a kormány pedig nem tervezi, hogy szabályozza ezt az átmeneti időszakot. Gulyás Gergely szerint ez alkotmányellenes is lenne. 

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 12:09

Szentkirályi Alexandra nem kap kormányzati pozíciót

Gulyás Gergely szerint örülnének neki, de Szentkirályi Alexandra nem kap kormányzati pozíciót, marad a budapesti politikában. 

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 12:03

Lesz kormányalakítás?

Szalay-Bobrovniczky pozíciójára konkrétan is rákérdeztek, de Gulyás Gergely azt mondta, semmilyen átalakításra nem készül Orbán Viktor miniszterelnök. Csák János lemondásához a választási eredménynek semmi köze sem volt. 

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 12:00

A magyaroknak és az olaszoknak szurkol Gulyás Gergely

Ha nem mi, akkor remélem az olaszok, mondta Gulyás Gergely arra kérdésre, hogy szerinte ki nyeri a foci-Eb-t.

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 11:54

Gratulálni kell a főpolgármester-választás győztesének

Arra számítok, hogy miután újraszámolják a szavazatokat, végleg eldől, hogy ki nyerte a főpolgármester-választást, a győztesnek pedig gratulálni kell – mondta a miniszter.

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 11:48

Gulyás Gergely örül a Momentum rossz szereplésének

Ha a nyílt és büszke hazaárulásnak nincs 5 százaléka Magyarországon, az mindenképpen jó hír – mondta Gulyás Gergely a Momentum választási szerepléséről. Azt is kedvezőnek látja, hogy a Demokratikus Koalíció megtorpant. 

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 11:45

Gulyás szerint többféleképpen lehet értékelni a választás eredményét

Sokféle megközelítése lehet a választási eredmény értékelésének – fejtegette Gulyás Gergely, aki szerint ugyan a korábbiakhoz képest alacsonyabb volt a támogatottság, de a kontinensen a legjobb eredményt érte el a Fidesz. 

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 11:41

Nem tudni, mikor érkeznek magyar katonák Csádba

Csádba mikor küldik a katonákat – kérdezték Gulyás Gergelyt, de a miniszter szerint ennek még nincs meg a pontos menetrendje. 

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 11:39

25-30 milliárd ment el irodaházak bérlésére

Rengeteg NER-közeli fejlesztésből vásárolt irodaházakat az állam, Gulyás Gergely szerint ez azért volt szükséges, mert évente 25-30 milliárd forintot költenek irodabérlésre. A cél az, hogy legalább a központi szervek rendelkezzenek saját tulajdonnal.

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 11:37

Jogos felvetés a szakrendelők államosítása

A miniszter elmondta, hogy szinte már minden egészségügyi intézmény állami kézben van, leszámítva néhány szakrendelőt. Úgy vélte, jogos felvetés ezek államosítása is, de ilyen döntés nem született, és nem is került ilyen tárgyú javaslat a kormány elé. 

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 11:35

Új reptérterminál épül Ferihegyen

A repülőtér megvásárlásról is kérdezték Gulyás Gergelyt, a miniszter azt ígérte, július elején adnak részletes tájékoztatást.

Korábban felmerült, hogy 29 százalék Katar kezébe kerül majd, ez Gulyás Gergely szerint végül nem így lett, de részleteket nem mondott. Úgy fogalmazott, hogy a cél egy új terminál felépítése, és a 20 milliós utasszám elérése.

 

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 11:31

Elképzelhetetlen, hogy a Tisza Párt és a KDNP közös frakcióban legyen

Az Európai Néppártnak a Fidesz nem tagja már, de a KDNP még igen Hölvényi Györgyön keresztül. Gulyás Gergely szerint elképzelhetetlen, hogy a pártcsalád felé tartó Tisza Párttal közös képviselőcsoportban legyen a KDNP, ennek pedig két módja van: vagy kilép a KDNP, vagy nem veszik fel Magyar Péter pártját.

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 11:28

Gulyás: Karsai Dániel ügyében a kormány álláspontját erősíti az ítélet

Gulyás Gergely azt mondta, Karsai Dániel röviden, de korrekten foglalta össze Facebook-bejegyzésében a kettejük találkozójáról. Az emberi jogi bíróság ítéletéről úgy fogalmazott, hogy még nem tudta elolvasni az ítélet indoklását, de amennyit tud róla, az szerinte a kormány álláspontját erősíti.

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 11:25

A kivitelezőknek hétfőtől lehet regisztrálni az otthonfelújítási programban

A lakosság számára július 1-jétől nyílik meg a pályázati lehetőség, de a kivitelezők már hétfőtől előregisztrálhatnak az otthonfelújítási programra. Aznap töltik fel a tender pontos részleteit is.

4 hónappal ezelőttrtl.hu2024. június 13. - 11:21

310 milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések

Vitályos Eszter kormányszóvivő ismerteti a közelmúlt fejlesztésének eredményeit, ezek összértéke 310 milliárd forint volt, 84 nagyobb projekt közül néhányat emelt ki, például:

  • Pécsi gyermekklinika új sűrgősségi betegellátó osztálya – 2,7 milliárd forint
  • Újbudai gyermekegészségügyi centrum, egynapos sebészet – 4 milliárd forint
  • Etyeki egészségügyi centrum – 704 millió forint
  • Pátyi nyugati elkerülő út – 2,5 milliárd forint
  • Kalocsa-Paks híd – 116 milliárd forint
  • Geszti Tisza-Kastály – 12 milliárd forint
  • Nemzeti Összetartozás Hídja – 4,3 milliárd forint
  • Kulcs település általános iksola – 1,5 milliárd forint
  • Mezőhegyesi sportcsarnok – 2,4 milliárd forint
  • Karcagi sportcentrum – 9,2 milliárd forint

 

 

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#gulyás gergely#kormányinfó#vitályos eszter#választás#Európa#ep-választás#önkormányzati választás#újraszámolás#vitézy dávid#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk