Belföld

Hadházy Ákos Magyar Péter ATV-s kivonulásáról: Az volt a baj, hogy egyáltalán bement a stúdióba

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 13:41

Elmondta véleményét Magyar Péter ATV-s kivonulásáról Hadházy Ákos, egészen pontosan magáról az ATV-ről. 

Nem a kivonulás vagy annak módja volt a baj, hanem az, hogy egyáltalán bement abba a stúdióba! 

Ezt írta Hadházy Ákos Magyar Péter ATV-s kivonulásáról a Facebook-oldalán. A független országgyűlési képviselő kijelentette, nem az a célja a posztjának, hogy “védje vagy elítélje Magyar Pétert azért, amit tegnap tett, vagy posztolt”, hozzátéve, hogy “viszont az ATV-ről újra és újra beszélni kell”.

Magyar Péter ATV-s meghívásain vitatkozott össze a politikus és Rónai Egon, majd a Tisza Párt alelnöke távozott a stúdióból.

Hadházy elmondta, hogy több mint három éve nem járt az ATV-ben, és közölte, hogy „sokkal előbbre tartanánk, ha több politikus is így tett volna”. A képviselő „a hibrid rezsim által felépített demokrácia színház fontos díszletének” nevezte a televíziót, ami „a rendszer része”, és „egyetlen feladata a független média látszatának fenntartása”, ahol „csak az és annyiszor hangozhat el, amit és ahányszor Rogánék – formálisan vagy informálisan – megengedik.”

Az Egyenes Beszéd című műsorral kapcsolatban Hadházy kijelentette, hogy „csak a hatalom által szándékosan fenntartott látszat”, hogy „a (műsorban) érvelve bármilyen választás megfordítható lenne és az ATV helyettesíteni tudja a szabad közmédiát”. Hozzátette, hogy azok a politikusok, akik „azzal mérik a sikerüket, hogy behívják-e őket”, azok csak „szereplők egy jól kitalált demokrácia színházban.”

Nem Magyar Péter volt az első, aki kiviharzott a stúdióból egy interjú közben: Pokorni, Németh Szilárd és Berki Krisztián nyomdokaiba lépett 

Nyitókép: Az ATV kereskedelmi televízió logója a székház sarkán a X. kerület, Kőrösi Csoma Sándor u. 31-ben. Fotó:MTVA/Bizományosi: Róka László

#Belföld#magyar péter#atv#egyenes beszéd#hadházy ákos

Címlapról ajánljuk