Belföld

Magyar Péter Felcsúton: A vonat nem vár

rtl.hurtl.hu

2024. május 24. 17:16

Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője Hatvanpuszta mellett Felcsútra is ellátogatott, kibérelte Orbán szeretett kisvasútját is.

Köszönöm, hogy eljöttek ide, a hatalom szívcsakrájába, már ha van neki ilyen. Igyekeznünk kell, mert ahogy tudjuk, a vonat nem vár, elindul már

– így kezdte Magyar Péter felcsúti beszédét.

A Tisza Párt EP-listavezetője és alelnöke az országjáró körútjának kiskunfélegyházi eseményén közölte, hogy pénteken az Orbán-család hatvanpusztai birtokára, majd Felcsútra látogat, ahol kibérelték az egész felcsúti kisvasutat. 

A Felcsúton mondott beszédében Orbánék hatvanpusztai birtokáról beszélt, amit még majorságként vett meg 2011-ben a miniszterelnök édesapja. Ahogy korábban a Házon Kívül is bemutatta, ma már a környéken minden az Orbán vagy a Mészáros család tulajdonában van, a birtok alatt 1200 négyzetméter földalatti területet építettek, de van napelempark és pálmaház is. Az uradalom évek óta épül-szépül, és bár hivatalosan gazdaságként emlegetik, tulajdonképpen egy igazi luxusbirtok.

Magyar Péter az ottani élményeit ismételte meg, mesélte el a közönségnek. „Az ingatlanhoz vezető út Magyarország legjobb minőségű aszfaltútja. (…) Hasonlítsák össze a somogyi vagy hajdú-bihari utakkal” – fogalmazott. 

Justice for Hungary! Igazságot Magyarországnak 2024-ben!

– mondta Magyar, majd tapsolt a közönség.

Hozzátette, húsz éve léptünk be az EU-ba, ezalatt 40 ezer milliárd forint érkezett hazánkba. „Húsz év alatt Gyurcsány és Orbán közösen az Európai Unió második legszegényebb és legkorruptabb országává tette hazánkat” – fogalmazott. Megjegyezte, ez kétszer annyi pénz, mint amiből Németországot újjáépítették a második világháború után. (Ezeket egyébként országjárásának korábbi állomásain is el szokta ismételni).

Ezután kicsit Felcsútról kezdett beszélni, megemlítve Orbán házát, ami a Pancho Aréna szomszédságában van. Szerinte indokolatlanul sok tao támogatást, 53 milliárd forintot kapott a miniszterelnök által 2004-ben létrehozott Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány. „Tudjuk, hogy a miniszterelnök szereti a focit. Ezzel nincs baj, sokan szeretjük. Nem vagyunk a stadionok ellen sem, csak azt javasoljuk, hogy ezek legyenek átláthatók, hatékonyan költsék el ezt a sok milliárd forintot” – fogalmazott. Hozzátette, azzal van baja, hogy Orbán a saját házával szemben épít stadiont, és „mindent közpénzből”.

Június 9-én egy egyszerű választás lesz. Lehet dönteni a múlt mellett, emellett a húsz év mellett, vagy lehet szavazni a jövőre. Mi próbáltunk olyan képviselőjelölteket választani, akik nem korrumpált, lejáratott, lusta, nyelveket nem beszélő, ámde ereszen jól mászó drogos képviselők

– mondta Magyar Péter.

A Tisza Párt EP-listavezetője azt ígérte, hogy az ő képviselőik a magyar emberek érdekében fognak dolgozni Strasbourgban és Brüsszelben is, és nem kifizetőhelyként tekintenek majd az Európai Parlamentre. A beszéde végén pedig elénekeltette a közönséggel a Kossuth-nótát. „Árad a Tisza. Árad a Tisza” – skandálta utána a tömeg. 

A beszéd után az ígéretéhez híven elzarándokoltak a felcsúti kisvasúthoz, az egyik kocsira kifesztítettek egy molinót, aminek a felirata: „A magyar narancs kicsit sárga, kicsit savanyú és már nem is a miénk.”

Orbán Viktor Magyar Péterről: Ha ő a belső körökhöz tartozott, akkor én nem

Mai napig kikéri Varga Judit volt igazságügyi miniszter véleményét Orbán Viktor szakmai kérdésekben – erről a miniszterelnök a Blikk-nek adott interjújában beszélt. A kormányfő azt mondta: méltánytalan volt, ami Varga Judittal történt, de miután nem hozta be a kormány elé a kegyelmi ügyet, hanem aláírta, le kellett mondania.

A miniszterelnök Novák Katalin volt köztársasági elnökkel is kávézott a lemondása után, de az nem volt kellemes beszélgetés. Orbán Viktor hozzátette, azzal, hogy Novák Katalin vállalta a felelősséget, kiérdemelte nála a tiszteletet. Magyar Péterről azt mondta: életében nem beszélt vele két mondatnál többet, politikai tevékenységéhez pedig nincs személyes vagy érzelmi viszonya.


Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#magyar péter#felcsút#orbán viktor#hatvanpuszta#beszéd#országjárás#felcsúti kisvasút#pancho aréna#ep-választás

Címlapról ajánljuk