Belföld

Gulyás Gergelyt Magyar Péterről kérdezték, és valami nagyon furcsa történt

rtl.hurtl.hu

2024. április 11. 13:46

Gulyás Gergely elárulta, megrengett-e benne Orbán Viktor bizalma a Magyar Péterhez fűződő barátsága miatt. „Ami most történik, ahhoz nekem nincs közöm, ha mégis, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem” – fogalmazott sejtelmesen a kormányinfón.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta: megpróbálta késleltetni Magyar Péter politikai színrelépését, ugyanis nem tartja őt alkalmas politikusnak. Gulyás arról beszélt: nem változott a véleménye Magyar Péterrel kapcsolatban 2018 óta.

Ekkor kérte fel őt a Miniszterelnökség vezetésére Orbán Viktor, ő pedig államtitkárt keresett. Ekkor elmondta Magyarnak, hogy akkor feleségét, Varga Juditot kiválóan alkalmasnak tartja a pozícióra, majd később miniszteri pozíció ellátására – őt viszont nem. 

A miniszterelnök úr bizalma változott-e az ön irányába? – hangzott el a kormányinfón a kérdés Gulyás Gergely számára, aki korábban jó viszont ápolt Magyar Péterrel, aki nemrég posztban kérte meg őt a kormányinfó előtt, hogy ne hazudjon.

Gulyás azt válaszolta: nem látta jelét ennek.

Magyar Péter politikai szerepvállalásáról pedig sejtelmesen azt mondta: 

Ami most történik, ahhoz nekem nincs közöm, ha mégis, akkor még nagyon hálásak lesznek nekem. 

Azt tette hozzá Magyar mai posztjával kapcsolatban, amiben arról is írt, hogy ő nem baloldali: „a szokásos baloldali hülyeségeket hagyjuk”.

Felvetették Gulyásnak azt is, hogy Orbán Viktor, Rogán Antal vagy Gulyás Gergely esetleg megjelentek-e tanúként a bíróságon Magyar Péter hangfelvételének ügyében. Azt mondta, ő nem volt tanúskodni. Az pedig, hogy a hangfelvétel tanúsága szerint Rogán Antal belenyúlt az ügyészségi iratokba, „megalapozatlan és lehetetlen”. Éppen ezért szerinte nincs értelme annak a kérdésnek, hogy Polt Péter lemond-e.

Az ATV azt kérdezte: lehet-e Magyarnak olyan hangfelvétele, amin Gulyás Gergely beszélne arról, hogy Völner Pált tájékoztatták a megfigyelésről. Gulyás szerint nem beszéltek ilyesmiről Magyar Péterrel.

Korábban arról írtunk: majdnem két hónapig tartó szünet után tartott kormányinfót Gulyás Gergely, először sajtótájékoztatót gerincműtétje óta. A kormányinfón először szerepelt kormányszóvivőként Vitályos Eszter, akit azután neveztek ki a posztra, hogy elődje, Szentkirályi Alexandra a Fidesz főpolgármester-jelöltje lett.

Korábban azt is elárulta Magyar Péter, hogy még 2005 „bolondok napján” Gulyás volt az, aki bemutatta őt későbbi feleségének, Varga Judit volt igazságügy-miniszternek. Magyar szerint Gulyás „azon kevesek közé tartozik a kormányban, akik nem lopnak, csalnak”.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

#Belföld#gulyás gergely#magyar péter#varga judit#államtitkár#politika#orbán viktor#bizalom#kormányinfo

Címlapról ajánljuk