KERESÉS search-close

politika

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "politika"

RTLII Híradó 2019-01-16


szerző:
2019.01.16. 21:30
Csizi Péter nem akar képviselő lenni

Másodszor utasította vissza a Fideszes Csizi Péter, hogy beüljön a Parlamentbe. A választási bizottságtól kedden ő kapta meg az egyik kormánypárti képviselő halála miatt megüresedett mandátumot, Csizi Péter azonban azt közölte: nem akar képviselő lenni. A politikust tavaly ősszel három állami cég élére is kinevezték, ezekért összesen bruttó 4,2 millió forint bér jár havonta.

 

Távozott posztjáról a paksi bővítésért felelős államtitkár

Távozott posztjáról a paksi bővítésért felelős államtitkár. Aszódi Attilát keddi hatállyal mentette fel Orbán Viktor kérésére Áder János köztársasági elnök. A menesztett államtitkár a paksi bővítésről szóló megállapodás óta dolgozott a beruházáson különböző pozíciókban, menesztését a kormány nem indokolta. Az LMP szerint Aszódi Attila távozása is azt jelenti, hogy a paksi bővítés megbukott és szerintük a kormánynak népszavazást kellene kiírni a kérdésben.

Bíróságon a médiaholding ügye

Bíróságon támadja meg a kormányközeli médiaholding megalakulását a Szabad Pécs és a Társaság a Szabadságjogokért. Szerintük ugyanis alkotmányellenes a majdnem félezer újság, tévé és rádió egy kézbe szervezése és azt szeretnék elérni, hogy a versenyhivatal érdemben vizsgálja meg ennek a piaci hatásait. Vizsgálat azért nem indult, mert a kormány nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánította az ügyletet.

Felszólalt több kormányellenes tüntetésen - támadja a kormányközeli sajtó

Állítólagos rossz jegyei és hiányzásai miatt támadja a kormányközeli sajtó azt a kiskunfélegyházi diáklányt, aki indulatosan szólalt fel több kormányellenes tüntetésen az elmúlt hetekben. Azt írták Nagy Blankáról, hogy több tárgyból bukásra áll és csak a gimnáziuma jóindulatán múlik, hogy leérettségizhet-e. A lány azt mondja, ebből egy szó sem igaz, csak a politikai véleménye miatt indult lejáratókampány ellene, ezért perre készül.
Blankával készült interjút itt hosszabban is megnézheti.

RTL Híradó 2019-01-16


szerző:
2019.01.16. 18:00
NAGY BLANKA: „Egy tárgyból sem állok bukásra”

Kedden a Ripost nevű bulvárlap névtelen cikkben, forrásmegjelölés nélkül írt arról, hogy a korábbi kecskeméti tüntetésen indulatosan  felszólaló diáklány, Nagy Blanka három tantárgyból is a bukás közelében áll, ráadásul ezek közül kettő érettségi tárgy. A lány azt mondta, ebből egy szó sem igaz, és hogy őt senki sem kereste meg azért, hogy leellenőrizzék a leírtak igazságtartalmát. Emiatt perelni fog. Bayer Zsolt megnyilvánulásáról pedig azt mondta, az egész már önmagában olyan groteszk, mint egy Örkény-novella.

 

 

RTLII Híradó 2019-01-15


szerző:
2019.01.15. 21:30
Egyre súlyosabb finanszírozási gondokkal küzd az MTA

Egyre súlyosabbak a finanszírozási problémák a Magyar Tudományos Akadémián. Az anyagi nehézségeket az okozza, hogy a kormány január 1-től felfüggesztette az akadémia alapfeladataira, például a rezsiköltségekre fordítható támogatását.

Nemet mondott a kormány a székesfehérvári kórház fejlesztésére

Nemet mondott a kormány a székesfehérvári kórház új épületének fejlesztésére, amelynek egyik építője Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége lett volna. A Magyar Építők portál írta meg, hogy 18,2 milliárd forintért épülhet fel az új belgyógyászati blokk.

Újra ellenzéki politikusok mentek be az MTVA-ba

Megint az állami média épületében töltötte az éjszakát két országgyűlési képviselő. Szél Bernadett és Hadházy Ákos, némi trükkel jutott be az MTVA székházába, hogy beszélhessen a vezérigazgatóval. A találkozó végül létrejött, de annak eredményével elégedetlenek a politikusok.

George Birnbaum: Sorost javasoltuk ellenségnek

Kampánytanácsadó cég alkotta meg a Fidesz számára az ellenségképet Soros Györgyből - ezt állítja egy svájci lapnak adott interjúban George Birnbaum. A kampánystratéga az azóta elhunyt Arthur Finkelstein üzlettársaként dolgozott, és úgy fogalmazott: a Soros György elleni kampányuk volt a legegyszerűbb az összes munkájuk közül. Hogyan lesz rosszakarónk egy olyan emberből, akivel még csak nem is találkoztunk? Ezzel a témával foglalkozott a XXI. Század című műsorunk korábban. A videót megnézheti ITT.

Panaszkodnak a sok szemétre a dunaújvárosiak

Elárasztja a szemét a várost a szelektív hulladékgyűjtő kukák környékén Dunaújvárosban – ezt panaszolták a nyilatkozó lakók. A helyiek szerint vannak konténerek, amelyeket az idén még egyszer sem ürítettek ki.

RTL Híradó 2019-01-15


szerző:
2019.01.15. 18:00

Döntő Brexit-szavazás Londonban


szerző:
2019.01.15. 17:45
Döntő Brexit-szavazás Londonban

Ma este döntenek a brit parlamentben az Európai uniós kilépés, népszerű nevén a Brexit feltételeiről, miután egyszer már elhalasztották a londoni alsóházban a szavazást.

 

RTLII Híradó 2019-01-14


szerző:
2019.01.14. 21:30
Ismét bejutott az MTVA székházába Hadházy Ákos és Szél Bernadett

Ismét bejutott az állami tévé épületébe Szél Bernadett és Hadházy Ákos. Sőt ezúttal az MTVA vezérigazgatójával is sikerült találkoznia a két független képviselőnek, akik társadalmi célú hírdetést akartak leadni az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról.

Budapesten drágultak legjobban a lakások

Budapesten drágultak a legjobban a lakások Európában, egyetlen év alatt 19 százalékkal - az egyik nemzetközi tanácsadócég összesítése szerint. A GKI Gazdaságkutató a következő 2-3 évre is áremelkedéssel számol, szerintük csak idén újabb 15 százalékkal drágulhatnak az ingatlanok a magyar fővárosban.

Nem érhetőek el Magyarországról tudományos adatbázisok

Péntek óta nem érhetők el Magyarországról azok a tudományos adatbázisok, amelyek több tízezer kutató munkáját segítették nemzetközi dokumentumokkal. Egy magyar tárgyalódelegáció ugyanis nem tudott megegyezni az adatbázist kezelő kiadóval.

Letakarták a freskókat a Karmelita kolostor ebédlőjében

Eltűntek a Karmelita kolostor több mint kétszáz éves, késő barokk freskói az egykori szerzetesi ebédlő falairól. Legalábbis már nem láthatók azokon a fotókon, amelyeket a Miniszterelnöki Sajtóiroda hozott nyilvánosságra azután, hogy a miniszterelnök hivatala beköltözött az épületbe.

Még nem érkezett meg a kormány által beígért tűzifa

Hiába ígérte meg a kormány a választási kampányban, a fűtési szezonra nem érkezett meg a 12 ezer forintnyi tűzifa annak a 372 ezer háztartásnak, akik ezt igényelték. Bár az igénylés már október 15-én lezárult, a kormány csak decemberben utalta el a pénzt az önkormányzatoknak, azoknak pedig még a fa beszerzéséről is gondoskodniuk kell.

Újabb sztrájkra készülnek a tanárok

Újabb pedagógus sztrájk lehet, ha nem sikerül egyezségre jutnia a kormánynak a tanárokkal. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hétvégén sztrájkbizottságot hozott létre, mert így garantáltan meg kell hallgatni a tanárok követeléseit, amik bár szinte évek óta változatlanok, mégsem teljesültek a szakszervezet elnöke szerint.

RTL Híradó 2019-01-14


szerző:
2019.01.14. 18:00
Magyarságkutatás 880 millióból

A magyarság őstörténetének kutatására hozott létre új intézetet a kormány. A Magyarságkutató Intézet 880 millió forintos állami forrásból indult el. Az intézetet nem történész, hanem egy jogász vezeti, aki az állami rádiónak azt mondta, kutatóik közép-ázsiai expedíciókon is részt vesznek. Az RTL Híradónak nyilatkozó történész szerint nem tudományos, hanem politikai szempontok szerint hozhatták létre az intézetet.

11 ezer külföldi munkás jött

11 ezer külföldi vendégmunkás érkezett tavaly Magyarországra - közölte a Pénzügyminisztérium egy ellenzéki képviselő írásbeli kérdésére. Az adatok szerint tavaly rekordszámú külföldi érkezett, ami a DK szerint azt jelenti, hogy álságos a kormány kommunikációja, amikor arról beszél, a magyar gazdaság vendégmunkások nélkül is működőképes.

Nem tárgyal a kormány a szakszervezetekkel

Hétfőn jár le az ötnapos határidő, amelyet az érdekképviseletek a miniszterelnöknek adtak, hogy tárgyalódelegációt jelöljön ki, és egyeztessenek például a túlóratörvény visszavonásáról. A kabinet szerint azonban az ultimátum csak Soros György uniós kampányának része. A Pedagógusok Demokratikusok Szakszervezete sztrájkbizottságot hozott létre, a tiltakozókhoz a Független Rendőr Szakszervezet is csatlakozott. Közben újabb tüntetés volt, ezúttal Békéscsabán.

RTL Híradó 2019-01-13


szerző:
2019.01.13. 18:00
Elmondta, hogy megmondták, hogy mit írhat

Megmondták, hogy mit írhat, a kormánykritikusnak tűnő mondatokat kihúzták a cikkeiből, és az sem jelenhetett meg, hogy valójában milyen kevesen voltak a focimeccseken. Megírta a Nemzeti Sport néhány hónappal ezelőtt kirúgott főmunkatársa a 444.hu-nak, hogy milyen volt az újságnál dolgozni, amióta az kormányközeli tulajdonba került. A sportújság főszerkesztőjét hiába kerestük.

Nem ellenőrzik a kamupártokat

Nem ellenőrzi a Számvevőszék az úgynevezett kamupártok kampányköltéseit. Ezt a szervezet ismerte el egy civil szervezet kérdésére. Folytatják viszont az egy százalékot elért pártok ellenőrzését. A Párbeszéd és a Momentum jelezte, hogy nem kapták meg az állami finanszírozásuk első idei részletét.

Sokan még várják a nyugdíjukat

Sokan még mindig nem kapták meg a nyugdíjukat, pedig az Államkincstár azt közölte, pénteken elutalták a járandóságokat a bankoknak. Ez azt jelenti, hogy van, akinek még az előző havi, egyébként is korábban érkezett pénz maradékából kell kihúznia hétfőig. Sajtóinformációk szerint az Államkincstár hibázott, ezért késnek a kifizetések. Kerestük a kincstárt, hogy valóban ez történt-e, de nem válaszoltak. A DK felelősöket követel.

RTL Híradó 2019-01-12


szerző:
2019.01.12. 18:00

RTLII Híradó 2019-01-11


szerző:
2019.01.11. 21:30
Füstbomba miatt nyomoz az ügyészség

Hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoz az ügyészség, amiért december közepén egy tüntetésen füstbombát dobtak a parlamentet védő rendőrök felé. Kormányközeli lapok úgy tudják, hogy a Momentum elnöke, Fekete-Győr András ellen is nyomoznak, ám ő még nem kapott értesítést arról, hogy meggyanúsították volna. Korábban, szintén füstbombázás miatt a párt alelnökét, Donáth Annát is előállították.

Elsősorban a kormányközeli vállalkozók gazdagodnak?

Rengeteg tennivalója lenne a magyar kormánynak, ha valóban a zéró tolerancia elvét követné, és nem tűrné a korrupciót Magyarországon – ezt mondják a Transparency International Magyarországnál. Orbán Viktor csütörtökön arról beszélt a kormányinfón, hogy szerinte nincs elfogadható szintje a korrupciónak. A civil szervezetnél viszont nem értik, hogy akkor miért építettek ki például olyan közbeszerzési rendszert, mely elsősorban a kormányközeli vállalkozókat gazdagítja.

RTL Híradó 2019-01-11


szerző:
2019.01.11. 18:00

RTLII Híradó 2019-01-10


szerző:
2019.01.10. 21:30
Karácsony: közteret a parkolóból!

Köztérré alakítaná a Városháza parkolóját Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje. Azt tervezi, hogy száz napon keresztül minden nap ismertet egy pontot főpolgármester-jelölti programjából.

Jobbik: a magasabb célért akár a DK-val is

„A legsötétebb Gyurcsány-időszak is a demokrácia aranykora volt ahhoz képest, ami most van” – ezt mondta a Magyar Narancsnak a Jobbik sajtószóvivője. Mirkóczki Ádám arról is beszélt, hogy felül kell emelkedni a múltbéli sérelmeken, mert enélkül nem dönthető meg a Fidesz hatalma. A magasabb cél érdekében pedig akár a DK-val is együttműködne. Az őszi önkormányzati választáson közös jelöltek állítását Gyurcsány Ferenc pártja is támogatja.

„Az emberek ki lesznek fizetve”

A tüntetések ellenére nincs napirenden a túlóratörvény módosítása - ezt mondta az RTL Híradó kérdésére a miniszterelnök. Orbán Viktor megismételte azt a korábbi kijelentését is, hogy hó végén vagy következő hó elején mindenki megkapja a túlórákért járó pénzt. Az egyik legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a Liga elnöke szerint a következő fizetésnél csak rendkívüli túlórákat kell kifizetni, például a beteg kollégák helyettesítését.

Orbán: Többségbe kell kerülni!

Orbán Viktor szerint az EP-választásokon az a cél, hogy a bevándorlásellenes erők kerüljenek hatalomra az európai intézményekben. Az MSZP szerint viszont az lesz a tét, hogy az unió tagja marad-e az ország.

Újságírók kérdezhették Orbánt

Orbán Viktortól rendhagyó kormányinfón kérdezhettek újságírók, és nem csak a kormánypárti médiumok képviselői. Igaz, nem mindenki, helyhiányra hivatkozva több szerkesztőség, például a Klubrádió nem kapott meghívást. Az ellenzék szerint a miniszterelnök nem a valóságról beszélt a tájékoztatóján.

RTL Híradó 2019-01-10


szerző:
2019.01.10. 18:00

RTLII Híradó 2019-01-09


szerző:
2019.01.09. 21:30
Várniuk kell a támogatásra

Néhány év alatt egyharmadával drágult a tűzifa és még tovább drágulhat. Ennek egyik oka, hogy többe kerül az import fa. Az áremelkedés miatt van, hogy már gázzal is olcsóbban lehet fűteni. A Fidesz még tavaly a választási kampányban ígérte meg, hogy az, aki fával vagy szénnel tüzel is megkapja az idei télen a 12 ezer forintos támogatást. De egy kormányhatározat szerint végül kitolták a határidőt 2019 év végéig.

A hóban üzennek Orbánnak Debrecenből

Egymás után rajzolják a hóba Debrecenben a kormányellenes tüntetések jelképét. Az Orbán Viktort becsmérlő felirat először szombaton tűnt fel a városban az egyetem előtt, ez egy webkamera képén is látszott. A közvetítést azonban megszakították. Egy helyi Facebook csoport szerint ez a módszer maradt arra, hogy üzenhessenek a kormányfőnek azok, akik nem értenek egyet vele.

Nem bánja, hogy káromkodott


szerző:
2019.01.09. 18:45
Nem bánja, hogy káromkodott

Nem bánja, hogy káromkodott, szerinte mindenki szokott - ezt mondta az a 19 éves diáklány az RTL Híradónak, aki dühös beszédet mondott néhány hete Kecskeméten, majd a múlt vasárnapi kormányellenes tüntetésen is. A gimnázium, ahova jár, közleményt tett ki a Facebookra, amelyben azt írják, elhatárolódnak bármely diákjuk, "méltatlan retorikai stílusától". Nagy Blanka azt mondja, az iskolában nem kapott eddig semmilyen visszajelzést. 

Orbán Viktort kérdezhetik az újságírók

A választások óta először tart sajtótájékoztatót Magyarországon, csütörtökön Orbán Viktor. A miniszterelnököt ritkán van alkalmuk kérdezni az újságíróknak, interjút csak a kormányhoz közel álló médiának ad évek óta, nyilvános rendezvényeire sem mindig hívják meg a kritikus sajtót. Orbán Viktor még tavaly nyáron ígérte meg, hogy majd decemberben egy nagyszabású sajtótájékoztatón válaszol a kérdésekre, de tavaly végül nem tartotta meg.

Puch László: Már nem emlékszem semmire

Ha a kormány ellenezte volna, akkor nem tudta volna átvenni 2016-ban a Népszavát Puch László - ezt ő maga mondta kedd este egy beszélgetésen. Az MSZP korábbi pártpénztárnoka elismerte azt is, hogy a hirdetéseik több mint a fele az államtól érkezik és ezek nélkül a napilap nem tudna talpon maradni. Puch László novemberben adta el hetilapját, a Szabad Földet Mészáros Lőrincnek. Állítása szerint üzleti döntést hozott, arra viszont már nem emlékszik, kivel tárgyalt az állami hirdetésekről.

RTL Híradó 2019-01-09


szerző:
2019.01.09. 18:00
CSÖRTE: Gulyás Márton számon kérte Puch Lászlót

Az MSZP korábbi pártpénztárnoka egy kedd este tartott beszélgetésen elismerte, hogy a Népszava hirdetéseinek több mint a fele az államtól érkezik és ezek nélkül a napilap nem tudna talpon maradni. Gulyás Márton politikai aktivista arról kérdezte az üzletembert, hogy megbánta-e a baloldal a saját bűneit és elmaradásait, majd hozzátette, hogy ez a beszélgetés egyáltalán nem nyugtatta meg azzal kapcsolatban, hogy Puch László ne lenne maga is a NER szerves része.

XXI. század 2019-01-08


szerző:
2019.01.08. 22:10

RTLII Híradó 2019-01-08


szerző:
2019.01.08. 21:30

Orbán Viktor a kormányinfón


szerző:
2019.01.08. 19:41
Orbán Viktor a kormányinfón

Orbán Viktor tartja meg a szokásos kormányzati sajtótájékoztatót csütörtökön. Ezt a miniszterelnök sajtófőnöke közölte.

 

„Márciustól már civil leszek”

A fizetésükről szóló átutalási értesítőkkel árasztották el a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalt rendőrök, miután Kontrát Károly belügyi államtitkár a januári rendőri béremelésekről tájékoztatta az állami hírügynökséget. Szerinte 2015 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedtek a fizetések. A szakszervezet szerint a rendőrök többsége ezt nem tapasztalja.

Szombathelyen nemet mondtak a túlórára

Nem lesz 400 túlóra az önkormányzati cégeknél Szombathelyen. Az ellenzéki többségű közgyűlés úgy határozott, nem alkalmazzák a túlóratörvényt a városi társaságoknál. A fideszesek nem mentek el az ülésre. A kormánypárti polgármester így egyedül maradt, ő azt mondta, szerinte értelmetlen az ellenzéki kezdeményezés.

Öt napot adtak a kormányfőnek a szakszervezetek

Átadták a szakszervezetek a miniszterelnöknek szánt követeléseiket, azokat az innovációs minisztérium egyik munkatársa vette át. Ennek legfontosabb pontja, hogy vonják vissza a túlóratörvényt. Öt napot adnak Orbán Viktornak, hogy kijelöljön egy tárgyalódelegációt, ellenkező esetben sztrájk is lehet. A Pénzügyminisztérium azt közölte, hogy a Soros György pénzén tüntetéseket szervezők követeléseivel nem foglalkoznak.

5 forinttal támogatja a Fideszt a Kétfarkú Kutya Párt

Támogassák a Fideszt – erre buzdítja szimpatizánsait a Kétfarkú Kutya Párt. Orbán Viktor adománykérő levelét a napokban postázzák, a mindenből viccet csináló kétfarkúak pedig azt javasolják, hogy a levélben mellékelt sárga csekken öt forintot adjanak fel az adományozók. Ez a legkisebb összeg, amit küldeni lehet, viszont a csekkfeladás minimum 186 forintos költsége a címzettet terheli.

50 milliárd kormányzati reklámra

Az eredetileg tervezett kétszeresét, ötvenmilliárd forintot költött hirdetésekre 2018-ban a kormány - írja a G7.hu. A legtöbbet a választások előtt egy hónappal, februárban. A szocialisták szerint a kabinet feleslegesen költ hazug hirdetésekre. A kormány azt közölte: csak kiemelt ügyekben tartanak tájékoztató kampányokat, hogy minél több emberhez eljuttassák álláspontjukat.

A Gundel nyerte el a menza üzemeltetését, a DK ételhordóval ment a Miniszterelnökségre

Ételhordóval ment a Miniszterelnökségre a Demokratikus Koalíció, a 850 forintos menüből akartak venni. A hvg.hu tegnap írta meg, hogy a Gundel étterem nyerte el a menza üzemeltetésének jogát, miután Orbán Viktor hivatalát beköltöztették a Budai Várba. Az étterem ma azt közölte, a külön erre az étkezdére létrehozott kínálat jóval egyszerűbb, és így olcsóbb ételekből áll.

RTL Híradó 2019-01-08


szerző:
2019.01.08. 18:00

RTLII Híradó 2019-01-07


szerző:
2019.01.07. 21:30
A Gundel főz a miniszterelnökre

A hvg.hu írta meg, hogy Budapest egyik leghíresebb és legdrágább étterme nyerte meg a Miniszterelnökség új épületében, a várban a menza üzemeltetését és a catering szolgáltatást. Az LMP szerint a kormány megint urizál, a miniszterelnökség viszont közölte, náluk egy Gundel-menü 1000 forint alatt lesz a menzán.

Levédetné egy ügyvéd az „O1G”-t

Védjegy lehet a kormányellenes tüntetések egyik jelképéből, az O1G-ből. Egy budapesti ügyvéd ugyanis védjegy oltalmat kért a kifejezésre – írta meg először a hvg.hu. Ha ezt megkapja, csak az ő beleegyezésével lehetne például ruhákon használni ezt a kifejezést. Az ügyvéd a Híradónknak azt mondta: nem akarja korlátozni a jelkép használatát és pénzt sem akar keresni vele.

 

Posztja miatt nem vették fel?

Megkapta az állást, de a miniszterelnököt kritizáló posztja miatt mégsem őt vették fel - ezt állítja az RTL Híradónak egy pest megyei férfi, aki minderről hangfelvételt is készített. A vállalkozás vezetője hétfőn már azt mondta az RTL Híradónak, hogy az állást időközben betöltötték. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint a politikai nézetei miatt senkit sem érhetne hátrányos megkülönböztetés.

 

RTL Híradó 2019-01-07


szerző:
2019.01.07. 18:00
Márki-Zay: „Ez csak lejáratás”

Politikai oka lehet, hogy egy csecsemő hat évvel ezelőtti halála miatt indult perben a sajtó egy része a felesége felelősségét sugallja – ez állítja Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere. Felesége évekkel ezelőtt szülésznőként vett részt a baba születésekor, most tanúként hallgatták ki. Márki-Zay szerint, ahogy kormányellenes mozgalma egyre népszerűbb lesz, úgy szaporodnak majd a személye elleni támadások.

„Megtalálják a módját a sztrájknak”

Megtalálják a módját az érdekképviseletek, hogy leálljon az ország, még akkor is, ha most nehezebb sztrájkot szervezni. Ezt mondta az RTL Híradónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. A túlóratörvény elleni, tegnapi budapesti tüntetésen jelentették be, hogy január 19-én országos megmozdulásokat szerveznek, ha Orbán Viktor nem tárgyal velük. A Pénzügyminisztérium erre úgy reagált: van hivatalos fóruma az egyeztetéseknek.

RTL Híradó 2019-01-06


szerző:
2019.01.06. 18:00

Mi várható 2019-re?


szerző:
2019.01.05. 19:05
Mi várható 2019-re?

A Fókusz riportere annak járt utána a világ válságövezeteit jól ismerő szakértőkkel, hogy mi várható 2019-re? Vajon felbomlik az Európai Unió? Kitör a harmadik világháború? Egyáltalán, jobban fogunk élni, mint tavaly? Kiderül a riportból!

Így teperték le Varju Lászlót az MTVA biztonsági őrei

A földre teperték, a hátára térdeltek, a lábánál fogva húzták az MTVA biztonsági őrei a DK politikusát az állami tévé székházában még decemberben. A Varju László elleni fellépésről az állami média operatőre is felvételt készített. Ennek azonban csak bizonyos részeit mutatták be, most azonban egy ismeretlen eljuttatta a videót a 444.hu-nak. Az MTVA-t hiába kerestük. A képviselő szerint a felvétel bizonyítja, hogy hivatalos személy elleni erőszak történt. 

Több városban is tüntettek a túlóratörvény ellen

Nem csak Budapesten, országszerte tartottak vagy tartanak még most is tiltakozó akciókat a kormány és a túlóratörvény ellen. Hódmezővásárhelyen pár száz ember gyűlt össze az önkormányzat előtti téren, ott volt Márki-Zay Péter, a város független polgármestere is. Emellett Debrecenben, Szolnokon, Komlón, Tapolcán és Békéscsabán is szerveztek tüntetést. Nyíregyházán félpályás útlezárással tiltakoztak. Tegnap Szegeden több ezren vonultak az utcára, és Szombathelyen is demonstráltak.

Országos sztrájkra készülnek a szakszervezetek

Országos szrájkot jelentettek be a szakszervezetek január 19-re a mai tüntetésen. Útlezárásokra is készülnek, az a céljuk, hogy aznap álljon meg az ország. Ma a Hősök teréről vonult a túlóratörvény ellen tiltakozó tömeg a Kossuth térre, ahol a szakszervezeti vezetők mellett civilek és az ellenzéki pártok képviselői is felszólaltak. Ők azt mondták, nemcsak egy törvény ellen, hanem egy új rendszerért is tüntetnek. A Fidesz szerint a demonstrációval Soros György megkezdte az európai parlamenti választási kampányát.

RTL Híradó 2019-01-05


szerző:
2019.01.05. 18:00

RTLII Híradó 2019-01-04


szerző:
2019.01.04. 21:30
TAO: Legfeljebb évi 50 milliárd

Legfeljebb összesen 50 milliárd forint TAO-támogatást vehetnek igénybe az idei évtől a kiemelt csapatsportágak - erről még december végén döntött a kormány. A 24.hu írt róla, hogy a döntés értelmében több tízmilliárd forinttól eshetnek el a sportágak, mivel korábban volt olyan év is, amikor 113 milliárd forint jutott nekik a cégek társasági adófelajánlásából. Ebből épült több stadion is az elmúlt években.

A Kétfarkú Kutya Párt nem kapott engedélyt a tüntetésre

Nem kapott engedélyt a rendőrségtől a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, hogy tüntetést és aláírásgyűjtést tartson szombaton Cegléden. A hatóság arra hivatkozik, hogy nem illetékes az ügyben, azaz nem hozzájuk kell bejelenteni a rendezvényt, a párt viszont állítja, máshol nem lehet. Fellebbeztek a döntés ellen, ha a bíróság szombatig nem dönt, elhalasztják az akciót.

„2019 az ellenállás éve lesz”

Országszerte több ezres tüntetésekkel és forgalomlassító demonstrációkkal folytatódott a túlóratörvény elleni tiltakozás. Csütörtök este Szegeden volt demonstráció. A felszólalók szerint 2019 az ellenállás éve lesz, mert az embereknek elegük van a korrupcióból és a kizsákmányolásból.

Szombati demonstráció: a tüntetők 4 követelése

Már 15 szakszervezet, civil szervezetek, parlamenti és parlamenten kívüli pártok csatlakoztak a szombati, budapesti demonstrációhoz. Nem csak a túlóratörvény visszavonásáért tüntetnek, összesen négy pontban foglalták össze követeléseiket. A kormány szerint a tüntetéseket Soros György pénzén szervezik, hogy Magyarországból bevándorlóországot csináljanak.

RTL Híradó 2019-01-04


szerző:
2019.01.04. 18:00

RTLII Híradó 2019-01-03


szerző:
2019.01.03. 21:30
Újabb tájékoztató akciót indít a kormány, 1,7 milliárdért

Újabb tájékoztató akciót indít a kormány: 1,7 milliárd forint közpénzt költenek el arra, hogy hirdetésekben hívják fel az emberek figyelmét a szerintük sikeres kormányzati intézkedésekre. Évekkel ezelőtti szlogent porolnak le: Magyarország jobban teljesít. A Jobbik szerint ez egyrészt nem igaz, másrészt a kampány célja a kormányközeli vállalkozók bevételeinek növelése.

Ellenállást és lázadást hirdetett az ellenzék

Ellenállást és lázadást hirdetett az ellenzék a parlament rendkívüli ülésén, amely a kormánypártok távolmaradása miatt határozatképtelen volt. A képviselők közösen mondták el követeléseiket. A Fidesz szerint csak színészkedik az ellenzék azért, hogy politikai balhét kreálhasson. Lázár János, az előző Orbán-kormány minisztere szerint ugyanakkor a túlóratörvény vitatható és vitatott lépés.

RTL Híradó 2019-01-03


szerző:
2019.01.03. 18:00

RTLII Híradó 2019-01-02


szerző:
2019.01.02. 21:30
Hiába ígérte, mégsem tartott nagyszabású sajtótájékoztatót év végén Orbán Viktor

Hiába ígérte, mégsem tartott nagyszabású sajtótájékoztatót év végén a miniszterelnök. Pedig Orbán Viktor még tavaly júliusban azzal hárította el az újságírók kérdéseit, hogy decemberben mindegyikre válaszol majd. Az RTL Híradó megkeresésére a kormányfő sajtófőnöke azt közölte: a sajtótájékoztatót megtartják majd, de az időpontját nem árulta el. A DK szerint az év végi sajtótájékoztatóhoz Putyin orosz elnök adta az ihletet, aki minden évben tart egy ilyet.

 

Hivatalosan is elindult a Mindenki Magyarországa Mozgalom

Újra egypártrendszer épül Magyarországon és soha nem látott méreteket ölt a korrupció. Erről beszélt Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester annak apropóján, hogy hivatalosan is elindult a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Az elnök arra kérte az embereket, hogy helyben alakítsák meg a szabadság köreit, és találják meg az önkormányzati választásokra a Fidesz ellenében esélyes polgármester-jelöltet.

 

Tiltakozó megmozdulás Orbán Viktor új munkahelyénél

Tiltakozó megmozdulást tartott az ellenzék délelőtt a Budai Várban, Orbán Viktor új munkahelyénél. A Párbeszéd szervezte az összellenzékinek hirdetett flashmobot: szerintük a kormány a Horthy-rendszert másolva urizál a Várba költözéssel. A rendezvényen alig tucatnyian vettek részt, óriási rendőri készültség mellett. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint az ellenzéki megmozdulásokat Soros György fizeti.

 

RTL Híradó 2019-01-02


szerző:
2019.01.02. 18:00

RTLII Híradó 2019-01-01


szerző:
2019.01.01. 21:30
Orbán Brazíliába utazott

Majdnem a levegőben köszöntötte az újévet Orbán Viktor. A miniszterelnök az új brazil elnök mai beiktatására utazott el már tegnap és csak nem sokkal magyar idő szerint éjfél előtt szállt le Brazíliavárosban. Az MSZP szerint jelképes, hogy a szélsőséges, rasszista, homofób és nőgyűlölő kijelentéseiről hírhedt Jair Bolsonaro beiktatásán kezdi az évet Orbán Viktor. A kormányfő a honvédség gépével utazott Dél-Amerikába.

Változások 2019-ben


szerző:
2019.01.01. 18:40
Változások 2019-ben

Egy sor változást hozott az újév. Emelkedik a minimálbér és a nyugdíj. Illetékmentes lesz minden 20 ezer forint alatti átutalás. Mától hatályos az új munka-törvénykönyve, ami alapján 2019-ben már akár 400 túlórát is elrendelhetnek a munkáltatók. Olcsóbb lesz a tej, drágul viszont a pálinka, mert mostantól ezután is kell népegészségügyi termékadót fizetni.

Péterfy Gergely: „Egyszerre nyomasztó és inspiráló”

Egyszerre tartja nyomasztónak és inspirálónak, ami körülöttünk történik a József Attila-díjas Péterfy Gergely író. Az RTL híradónak arról is beszélt, ha komor a politikai hangulat belekezd egy új regénybe. Folytatjuk sorozatunkat, amelyben népszerű magyar írók beszélnek a most zárult évről.

RTL Híradó 2019-01-01


szerző:
2019.01.01. 18:00

RTLII Híradó 2018-12-31


szerző:
2018.12.31. 21:30

RTL Híradó 2018-12-31


szerző:
2018.12.31. 18:00
Hadházy Ákos : semmi nem történt még az ügyben

Hiába a feljelentés, még el sem kezdődött a nyomozás az MTVA székháznál történtek ügyében - ezt állítja Hadházy Ákos független képviselő, akit a biztonsági őrök erőszakkal dobtak ki az épületből két hete. A rendőrség megkeresésünkre azt írta, mentelmi joggal rendelkező képviselők ügyeiben nincs hatáskörük nyomozni, ezért a feljelentést a Központi Nyomozó Ügyészségre továbbították. Onnan nem kaptunk választ kérdéseinkre.

Már nem szívesen ír politikáról Parti Nagy Lajos

Hátrébb lépett a közéleti témáktól Parti Nagy Lajos. A Kossuth- és József Attila-díjas író, költő inkább új könyvére koncentrál. Azért nem hagyja hidegen a politika, figyeli a napi híreket, csak már ritkábban ír ezekről. A választások óta úgy érzi, semmi újat nem tud mondani a közállapotokról. Folytatjuk év végi sorozatunkat, amelyben népszerű magyar írók beszélnek a most záruló évről.

RTL Híradó 2018-12-30


szerző:
2018.12.30. 18:00
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való