KERESÉS search-close

politika

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "politika"

Tarlós István vezet a Závecz Intézetnél

A két ellenzéki főpolgármester-jelölt támogatottsága együtt sem éri el a Fideszét - ez derül ki a Závecz Intézet ma nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából. A fideszes Tarlós István 44, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd jelöltje 38, az LMP és a Jobbik által támogatott Puzsér Róbert mindössze 5 százalékot kapna a válaszok alapján. Puzsér Róbert nem lép vissza, és indul az ellenzéki előválasztás második fordulóján.

Mészáros-cég nyert közbeszerzést

Mészáros Lőrinchez köthető konzorcium nyerte a dohánytermékek nyomon követésére kiírt közbeszerzést. A nyertes cégek négy milliárd forintért építhetik ki az úgynevezett DAKIR-t, vagyis azt az informatikai rendszert, melynek segítségével minden doboz cigaretta azonosítható lesz, és kiderül, hogy éppen hol jár a gyártósor és a trafik között. A rendszer létrehozása egyébként nem magyar ötlet, uniós jogszabály írja elő.

12 milliárd kártérítést fizetett eddig a BKV a 4-es metró miatt

Az átadás óta eltelt öt évben több mint 12 milliárd forint kártérítést fizetett ki a BKV a négyes metró miatt – tudta meg a 24.hu a fővárosi közlekedési társaságtól. És ez még nem a végleges szám. Az egyik legnagyobb per – ahol 11 milliárd forint a tét – jelenleg is zajlik. Az eljárásban Trócsányi László igazságügyi miniszter nevét viselő ügyvédi iroda képviseli a külföldi cégeket a BKV-val szemben. A DK szerint ez elfogadhatatlan.

RTL Híradó 2019-03-25


szerző:
2019.03.25. 18:00
Sokan felháborodtak Pócs János égetős videóján

Viccnek szánta a fideszes Pócs János azt a videót, amelyen a politikus nagyméretű kazánba zár egy roma férfit, de előtte még bedobott egy égő papírt. A felvétel 2008-ban készült, amikor Jászapátiban önkormányzati képviselő volt; jelenleg a parlament tagja. A videó szerint azt mondja: csak azokat a cigányokat égeti el, akikre haragszik. Most arról beszélt a politikus: az azóta meghalt férfi a barátja volt, és az ő kérésére készült a felvétel. A Párbeszéd lemondásra szólította fel Pócs Jánost. A Fidesz szerint nem szerencsés, hogy ilyen videó készült, mert félreérthető.

1342 milliárdot költöttek egy év alatt sportra és vallásra

Az egész Európai Unióban az Orbán-kormány költi a legtöbb pénzt sportra és vallásra – derül ki az uniós statisztikai hivatal 2017-es adataiból. Az mfor.hu írta meg, hogy a magyar kormány egy év alatt 1342 milliárd forintot költött sport- és egyházfinanszírozásra. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ma arról beszélt: az adófizetők pénze a legjobb helyen az egyháznál van. A DK szerint az egészségügy és az oktatás fontosabb lenne.

Orbán Viktor: A Fidesz dönt a tagságról

A Fidesz maga dönti el az európai parlamenti választás után, tagja marad-e az Európai Néppártnak - ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta az állami rádiónak adott interjúban. A néppárt a héten - a Fidesz egyetértésével - függesztette fel a párt tagságát, és három fős testületet nevezett ki, hogy megvizsgálják, a Fidesz politikája összeegyeztethető-e a néppárt elveivel, és ez alapján döntenek a Fidesz jövőjéről. Az MSZP szerint ma már fel sem vennék a néppártba a Fideszt.

RTL Híradó 2019-03-24


szerző:
2019.03.24. 18:00
Szövetkezetek kismamáknak, hogy így dolgozhassanak

Foglalkoztatási szövetkezeteken keresztül dolgoztatná a kismamákat a kormány - derült ki a Magyar Közlönyből. Úgy számolnak, a babájukkal otthon lévők egy héten akár többször vállalhatnának néhány órás munkát. Ezzel a gyerekes családoknak akar segíteni a kabinet. Az LMP azonban úgy látja: a rekord magas munkaerőhiányon enyhítenének, miután szerintük a nyugdíjas-szövetkezetek kudarcba fulladtak.  

RTL Híradó 2019-03-23


szerző:
2019.03.23. 18:00
Weber szerint: „Az üzenet világos”, akárhogy is értelmezi a Fidesz

Az ellenzék szerint felfüggesztették a Fidesz néppárti tagságát, a kormánypárt pedig kitart amellett, hogy ezt ők kérték. Továbbra is máshogy értelmezik a szerdai döntést, míg a legnagyobb európai parlamenti frakció vezetője, Manfred Weber a Népszavának azt mondta: mindenki úgy magyarázza a helyzetet, ahogy akarja, de az üzenet világos: a Fidesz nem vehet részt a Néppárt munkájában.

RTL Híradó 2019-03-22


szerző:
2019.03.22. 18:00
100 éve ezen a napon kiáltották ki a magyar tanácsköztársaságot

Március 21-e sokáig állami ünnep volt, koszorúkkal megemlékezésekkel, pedig a 133 napig tartó diktatúra ideje alatt vérengzésekkel tartották terror alatt az embereket.

A CEU örül, de garanciát kér a maradásra

A CEU csak akkor köt megállapodást a Müncheni Műszaki Egyetemmel, ha a magyar kormány garantálja, hogy az amerikai képzéseik is maradhatnak Budapesten. Orbán Viktor korábban a Néppárt kérésére megígérte, hogy az egyetem továbbra is kutathat és taníthat Budapesten. De a magyar kormány nem a CEU-val, hanem a bajor kormánnyal akar egyeztetni arról, hogyan segítsék az intézményt.

Piros lapot kapott az Innovációs és Technológiai Minisztérium

Elutasítják a kormány javaslatát az akadémiai kutatóhálózat kiszervezéséről, ezért tüntettek újra akadémiai dolgozók. A demonstrálók az Innovációs és Technológiai Minisztérium előtt piros lapot mutattak fel, és petíciót adtak át a minisztérium képviselőjének. A szaktárca közleményében azt írta, az a céljuk, hogy több és hatékonyabb kutatás legyen.

„A Fidesz fel van függesztve”

Nem szavazhatnak és nem is vehetnek részt a Néppárt tanácskozásain - ezt jelenti a szerda esti Fidesszel kapcsolatos Néppárti döntés. Az Európai Parlamentben legnagyobb frakcióval rendelkező párt elsöprő többséggel szavazta meg azt a dokumentumot, amely szerint támogatják a Fidesz tagságának felfüggesztését egy vigzsgálat idejére. Orbán Viktor azt mondta: a Fidesz maga kérte a tagság felfüggesztését. A Néppárt listavezetője csütörtökön azt mondta az RTL Híradónak: a lényeg, hogy a Fidesznek nincs szavazati joga, míg nem rendezik a helyzetet.

RTL Híradó 2019-03-21


szerző:
2019.03.21. 18:00
3 milliárd TAO támogatás állami cégektől a felcsúti fociakadémiának

Csak állami tulajdonú cégek majdnem 3 milliárd forint közpénzzel támogatták a felcsúti fociakadémiát társasági adófelajánlásokkal. Ez is kiderül a Transparency International által kiperelt, 2011 és 2016 közötti időszak adataiból. Ezekből az Átlátszó készített adatbázist. Másik 3 milliárd forint érkezett az Orbán-család, illetve Mészáros Lőrinc és üzlettársainak cégeitől 4 év alatt.

Felfüggesztették a Fidesz tagságát az Európai Néppártban

Nagy többséggel döntött a pártcsalád közgyűlése a Fidesz tagságának felfüggesztéséről az Európai Néppártból. 190-en támogatták a javaslatot, és 3-an szavaztak ellene. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy 3 tagú bizottság vizsgálatot indít a Fidesszel szemben. Orbán Viktor a közgyűlés után azonban arról beszélt, hogy a vizsgálat idejére ők maguk kérték a felfüggesztést. A döntés miatt a Fidesz már a Néppárt csütörtöki tanácskozásán sem vehet részet. 

Nem adja ki a felcsúti akadémia a 2018-as TAO-támogatásának adatait

Hiába a korábbi jogerős bírósági ítéletek, nem adja ki a Mészáros Lőrinc vezette felcsúti akadémia a 2018-as tao-támogatásának adatait. Meg is indokolták, hogy miért. Szerintük az adatokat kérő DK-s politikusnak politikai céljai vannak, nem pedig a közpénzek ellenőrzése. A kormánypártoknál azt mondják: a kluboknak és a cégeknek ki kell adniuk az adatokat. A DK szerint Mészáros Lőrinc semmibe veszi a magyar demokráciát.

A felfüggesztésről vitáznak

A kormány legutóbbi Brüsszel ellenes kampánya vezetett odáig, hogy az Európai Néppártban végül 13 párt kezdeményezte a Fidesz kizárását. A plakátokon az Európai Bizottság néppárti elnöke, Jean-Claude Juncker szerepelt Soros Györggyel, és az unió állítólagos, bevándorlást segítő terveiről tájékoztatták az embereket.

Tudósítónk élőben jelentkezett be az Európai Néppárt üléséről

Az RTL tudósítója Losonczi Gergely élőben jelentkezett be az Európai Néppárt üléséről, amelyen a Fidesz tagságának felfüggesztése, vagy a párt kizárása a téma. A hivatalos javaslat szerint felfüggesztenék a párt tagságát és egy 3 tagú testület ellenőrizné, hogy a magyar kormány betartja-e azokat a feltételeket, amiket Manfred Weber frakcióvezető fogalmazott meg korábban. De a kiszivárgott hírek szerint ezt sok tagszervezet túl enyhe szankciónak tartja. 

RTL Híradó 2019-03-20


szerző:
2019.03.20. 18:00
Olcsó lakások miatt estek egymásnak Hódmezővásárhelyen

Amióta elvette a Fidesztől a polgármesteri széket Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen, most először vádolták meg őt korrupciós üggyel, egy önkormányzati lakás eladása miatt. Persze azt mondják, semmi szabálytalan nem történt. De ha már megvádolták, a hivatala elkezdte végignézni a korábbi lakáseladásokat, és ők is előálltak a Fideszre nézve kínos ügyekkel. Akik szintén azt mondták nekünk, hogy az ő idejükben minden rendben volt. 

Két és fél napig nem kapott enni két menekült a tranzitzónában

Két és fél napig nem kapott enni két menekült, miközben a tranzitzónában várakoztak. A Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság kötelezte a magyar hatóságokat arra, hogy adjanak élelmet a felnőttkorú menekülteknek is. A Helsinki Bizottság szerint ez már a nyolcadik alkalom volt, hogy a tranzitzónában várakozók éheztek, míg a menekültügyi eljárás végét várták. A belügyminisztérium szerint minden a jogszabályoknak megfelelően történik.

 

Sztrájkbizottságot alakítottak a BKV szakszervezetei

Sztrájkbizottságot alakítottak a BKV szakszervezetei. A Híradónak azt mondták: ha rövid időn belül nem tudnak megállapodni a béremelésben, munkabeszüntetést hirdetnek. Már két hete hiába ülnek a tárgyalóasztaloknál, egyelőre nem közeledtek az álláspontok. A BKV vezetése 5 százalékos béremelést ajánl, míg az egyik szakszervezet azt közölte: legalább 15 százalékot kérnek. Legutóbb 2010-ben okozott közlekedési káoszt a BKV-sok munkabeszüntetése a fővárosban.

Megbüntették az ellenzéki és független országgyűlési képviselőket

Döntött a Fideszes többség: megbüntették azokat az ellenzéki és független országgyűlési képviselőket, akik még tavaly decemberben változatos módszerekkel igyekeztek megakadályozni a túlmunkát szabályozó törvény elfogadását a Parlamentben. 36 képviselő tiszteletdíját csökkentették, összesen 41 millió forinttal. Van, aki 350 ezer forinttól, a legtöbben viszont másfél millió forint körüli összegtől esnek el. A Párbeszéd és a Jobbik azt kéri Kövér Lászlótól, hogy a pénzt fordítsák jótékony célokra.

RTL Híradó 2019-03-19


szerző:
2019.03.19. 18:00
Felfüggesztették Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát

Felfüggesztette Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát a parlament. A képviselő tavaly a választási kampányban azt kérdezte az LMP jelöltjétől, hogy visszalépne-e az indulástól, ha kifizetnék a költségeit. A beszélgetésről hangfelvétel készült, az ügyészség ez alapján választási csalás miatt gyanúsítottként akarja kihallgatni Farkas Gergelyt. A Jobbik szerint a kérdés csak vicc volt.

Megpróbált mini tüntetést rendezni a Parlamentben

Rövid dulakodás után a parlament őreinek kellett kivezetniük egy férfit, aki egy turistacsoporttal jutott be, majd megpróbált mini tüntetést rendezni a kupolacsarnokban. Mindez még februárban történt, a 444.hu most közölte a férfi társa által készített videót. Ecsenyi Áron az RTL Híradónak arról beszélt: pártot akar alapítani és további akciókat tervez.

Biztonsági kockázat jelent a Nemzetközi Beruházási Bank?

A Fidesz szerint semmilyen nemzetbiztonsági kockázatot nem jelent, hogy Budapestre teszi székhelyét a Nemzetközi Beruházási Bank - ezt a kormánypárt frakciójának szóvivője mondta az RTL Híradó kérdésére. A New York Times ugyanakkor arról írt, Nyugat-Európában biztonsági kockázatot és az orosz kémhálózat terjeszkedését látják a pénzintézet székhelyének Magyarországa költözésében. Az Országgyűlés korábban úgy döntött: a bank dolgozói teljes diplomáciai mentességet kapnak.

RTL Híradó 2019-03-18


szerző:
2019.03.18. 18:00
A korrupció miatt is aggódik az amerikai külügyminisztérium

Korrupció gyanúját veti fel, hogy a magyar állam előnyben részesíti a gazdasági élet bizonyos szereplőit - egyebek mellett ezt állapította meg az amerikai külügyminisztérium friss országjelentésében. Kritizálták a plakátkampányokat, a börtönök túlzsúfoltságát, a vagyonnyilatkozatok rendszerét, és azt is, hogy a Terrorelhárítási Központ bírói felhatalmazás nélkül indíthat megfigyeléseket. A Külügyminisztérium szerint a magyar gazdaság növekedése cáfolja a korrupciós vádakat.

„Megfulladok, ha nem mondom el”

Lemondott a Munkácsy Mihály-díj Bizottság egyik tagja miután megtudta, hogy az idén odaítélt 14 Munkácsy-díj közül hetet olyanok kaptak, akiket nem ők javasoltak az állami elismerésre. Krajcsovics Éva festőművész Kásler Miklós miniszternek azt írta: a történtek után nem kíván tovább asszisztálni a bizottság látszattevékenységéhez. A tárca úgy reagált: a díjak odaítélésénél kizárólag a szakmai szempontok játszanak szerepet.

Szakértő hagyta jóvá a felcsúti focicsapat TAO-költéseit

Igazságügyi szakértő hagyta jóvá a felcsúti focicsapat TAO-költéseit. A klub tavaly épített új sportcsarnokot a cégek társasági adófelajánlásaiból. Erről a bíróság korábban már kimondta, hogy közpénz. A beruházás eredetileg 5,4  milliárdnyi TAO-pénzbe került volna, de néhány hónappal az átadó előtt ezt 9 milliárdra emelték. Az MLSZ szerint ez, és a pénz elköltése is jogszerű volt. 

NHB-ügy: feljelentést tesznek

Vége Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére bankjának. A Nemzeti Bank elrendelte a Növekedési és Hitel Bank végelszámolását. A betéteseket 31 millió forintig kártalanítják. A bank korábban többször éppen Matolcsy György családjának befektetéseihez adott hiteleket és a jegybank alapítványai is számlát vezettek az NHB-nál. A Párbeszéd a rendőrséghez fordul.

RTL Híradó 2019-03-17


szerző:
2019.03.17. 18:00
A zánkai szakiskolába jelentkezők is gondban vannak

Nem csak a mostani diákok, azok is gondban vannak, akik a középiskolai felvételinél a zánkai Egry József Szakgimnáziumot jelölték meg. A héten derült ki ugyanis, hogy az iskolát, ami az Erzsébet-tábor területén van, bezárják, így szeptemberben ott már biztos nem lesz tanítás. Az egyik pedagógus szakszervezet szerint a jelentkezőket valószínűleg ugyanoda irányítják majd át, ahova a jelenlegi tanulókat.

 

 

Bizonyos esetekben megsemmisíthetőek a devizahiteles szerződések

Meg lehet semmisíteni a devizahiteles szerződéseket, ha tisztességtelen feltételeket tartalmaznak - így döntött az Európai Bíróság. A testület szerint uniós jogot sért a magyar szabályozás, amely szerint az árfolyamkockázat egyoldalú áthárítása miatt nem érvényteleníthetők a szerződések.

A német szavazók kizárnák a Fideszt az Európai Néppártból

Kizárná a Fideszt az Európai Néppártból a német szavazók többsége, ez derül ki egy ottani reprezentatív közvéleménykutatásból. Az Európai Néppárt választmánya szerdán tárgyalja a magyar kormánypárt ügyét. Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő korábban úgy nyilatkozott, szeretnének a pártban maradni, de a választóikat az sem érdekelné, ha más frakcióban politizálnának.

RTL Híradó 2019-03-16


szerző:
2019.03.16. 18:00
Még több focipályát ígérnek a határon túli magyaroknak

Még több focipályát, futballakadémiát és sportcsarnokot ígért a határon túli területekre Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter az erdélyi Nyárádszeredán avatott fel tegnap egy vadonatúj focipályát, ami a magyar kormány támogatásával épült. Azt mondta, hogy a sport, és különösen a foci egységbe kovácsolja a nemzetet. A Demokratikus Koalíció szerint inkább a határon belüli egészségügyre kellene költeni. 

A Jobbik is Puzsér Róbertet támogatja

Ha kell csipesszel az orrukon és gumikesztyűben, de a régi baloldal szimpatizánsai is szavazzanak rá - ezt kéri a főpolgármesterségért induló Puzsér Róbert. A független jelölt szerint csak a centrumból váltható le a Fidesz. Az LMP után beállt mögé a Jobbik is. Puzsér Róbert feltételekkel, de vállalná az előválasztási küzdelmet Karácsony Gergellyel.

Igazolással lehet csak hiányozni a március 15-i ünnepségről Körmenden?

Igazolás kell, ha valaki nem akar ott lenni a március 15-i városi ünnepségen – ezt üzente egy körmendi osztályfőnök az ötödikesek szüleinek szerdán. Az esetről a 444.hu számolt be. A Somogyi Béla Tagiskola vezetője szerint az osztályfőnök szerencsétlenül fogalmazott. Az ünnepségen senkinek nem kötelező ott lennie.

„Létrejött a nemzeti egység”

Létrejött a nemzeti egység - mondta az ellenzéki pártok és civil szervezetek közös fővárosi demonstrációján Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere. A Szabad sajtó útján a civil politizálás és az összefogás fontosságáról beszéltek a szónokok. A diákok 12 pontját is felolvasták, amelyben egyebek mellett jogállamot követeltek. A Demokratikus Koalíció EP listavezetője, Dobrev Klára azt mondta: lázadni kell, és kisebbségbe szorítani a Fideszt. A jobbikos Jakab Péter arról beszélt: március 15 a lázadók ünnepe.

A kereszténységet védené Orbán

A magyarok szabadságszeretetét, a kereszténység fontosságát emelte ki Március 15-i ünnepi beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök a Nemzeti Múzeum előtt összegyűlt tömegnek arról beszélt, keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet többé Európában, és szeretné, ha ezt Európa népei is belátnák. Az állami ünnepségen felszólalt Mateus Morawiecki, lengyel miniszterelnök, aki szerint Lengyelország és Magyarország újra együtt harcol a jövőjéért.

RTL Híradó 2019-03-15


szerző:
2019.03.15. 18:00
Elhalasztanák a Brexitet a britek

Az Egyesült Királyság alsóházának képviselői csütörtökön este nagy többséggel úgy döntöttek, kezdeményezik, hogy országuk ne március végén, hanem később léphessen ki az Európai Unióból. Ehhez a többi 27 uniós tagállamnak is hozzá kell járulnia, ellenkező esetben jöhet a megegyezés nélküli Brexit március 29-én. Az Európai Unió több vezetője is jelezte, csak akkor mennek bele a halasztásba, ha van esély egy olyan megállapodásra, amely a briteknek és az Uniónak is elfogadható.

A Jobbik is Puzsért támogatja


szerző:
2019.03.14. 19:00
A Jobbik is Puzsért támogatja

Az LMP után a Jobbik is támogatja Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségét.

Megszűnik a zánkai szakiskola

Kétségbeesett diákok, aggódó szülők. 140 tanuló csütörtökön, a március 15-i ünnepség előtt tudta meg, hogy jövő évtől megszűnik az iskolája. A Zánkai Erzsébet-tábor területén lévő Egry József Szakgimnáziumot ugyanis bezárják, a diákok információi szerint azért, mert 2020-ra már az üdülőtábor része lesz.

Átvette a hatalmat az ellenzék a szombathelyi közgyűlésében

Visszahívták az önkormányzati cégek Fidesz által kinevezett vezetőit Szombathelyen – teljesen átvette a hatalmat az ellenzék a vasi megyeszékhely közgyűlésében. Az ellenzék azt ígéri, hamarosan átvilágítják a cégek eddigi működését is. A kormánypárti képviselők szerint „posztbolsevik puccskísérlet” zajlik.

Csalfa fiú a kormány új családvédelmi plakátjain

Nem várt gyorsasággal szerzett nemzetközi hírnevet a kormány új, a családvédelmi intézkedéseket népszerűsítő plakátkampánya. Ennek oka, hogy a reklámhoz azt a párt használták fel, amelynek tagjai arról az internetes mémről ismertek, amikor az utcán sétálva a férfi utána fordul egy másik nőnek.

Önkormányzati dolgozók sztrájkoltak országszerte

7500 önkormányzati dolgozó sztrájkolt csütörtökön országszerte a szakszervezetek szerint. Egyebek mellett magasabb béreket és kevesebb túlórát követeltek. A sztrájkjukhoz szolidaritásból a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is csatlakozott volna, ám az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy bírósági beadvánnyal elérte, hogy a tanárok jogszerűen ne tehessék le a munkát.

Orbán Viktor levélben kért bocsánatot

Bocsánatkérő levelet küldött Orbán Viktor azoknak a jobboldali pártoknak, amelyek kizáratnák a Fideszt az Európai Néppártból. A miniszterelnök azt kérte tőlük, hogy vizsgálják felül a javaslatukat. Manfred Weber néppárti frakcióvezető, aki kedden járt Orbán Viktornál, az Euronewsnak azt mondta: a találkozójukon szó sem volt tárgyalásról.

RTL Híradó 2019-03-14


szerző:
2019.03.14. 18:00
Meggyanúsítanák a Jobbikos országgyűlési képviselőt!

Választási csalással gyanúsítana meg egy Jobbikos országgyűlési képviselőt a Legfőbb Ügyészség. Polt Péter ezért kezdeményezte Farkas Gergely mentelmi jogának felfüggesztését. A politikus egy tavaly márciusban nyilvánosságra került hangfelvételen a választások előtt azt ajánlotta fel az LMP-s vetélytársának, hogy kifizetik az addigi kampányköltségeit, ha visszalép. A Jobbik szóvivője szerint Farkas Gergely csak viccelt

Lakásügyekkel vádolják egymást Hódmezővásárhelyen

Összesen 377 ezer forintot fizetett belvárosi önkormányzati lakásáért egy egykori hivatali tisztviselő fia Hódmezővásárhelyen – ezt állítja a város alpolgármestere. Kis Andrea azután kezdte átnézni a korábbi városvezetés lakáseladásait, hogy a helyi Fidesz szabálytalan lakáseladással vádolta meg Márki-Zay Pétert. Az alpolgármester szerint képviselők, hivatali dolgozók és rokonaik a lakásügyi tanácsadó testületet megkerülve jutottak ingatlanhoz. A helyi Fidesz szerint az alpolgármester ezzel próbálja saját korrupciós ügyüket elfedni.

Önkormányzati sztrájk kezdődik csütörtök reggel

Országos önkormányzati sztrájk kezdődik holnap reggel nyolckor. Több mint hétezer önkormányzati dolgozó nem veszi fel a munkát, hozzájuk pedig szolidaritásból csatlakozik több száz tanár is. Egyebek között magasabb bért és kevesebb túlórát szeretnének. Nem sztrájkolnak viszont a szociális dolgozók, akik a mai egyeztetésen eredményt értek el a kormánynál.

Manfred Weber: „Elfogyott a türelem Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben!”

Elfogyott a türelem Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben a legutóbbi plakátkampány után - ezt mondta Manfred Weber budapesti tárgyalásai után egy német televíziónak. Az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint, ha Orbán Viktor nem enged a CEU ügyében, akkor kizárják a néppártból, és azt is elvárják, hogy hosszú távon változtasson a politikáján. Bár a felek szerint jó hangulatú volt a találkozó, a kormányközeli médiumokban élesen támadták Webert.

RTL Híradó 2019-03-13


szerző:
2019.03.13. 18:00
Kik bérelhetnek olcsón lakást a budai várban?

Az eladási és a bérleti árak is nagyon magasak a budai várban. Persze, nem mindenkinek! Az önkormányzati lakásokat ugyanis alacsony áron is ki lehet bérelni. Valahogy úgy alakult, hogy fideszes politikusok, rokonaik és ismerőseik jutottak hozzá több ilyen nagy értékű lakáshoz, nagyon olcsón. Utánajártunk, kik a „szerencsések”, és mit gondol minderről a fideszes önkormányzat.

Páratlan fotók Michael Curtiz-ről

Páratlan fotók kerültek elő a magyar származású amerikai filmrendezőről, Kertész Mihályról. vagy ahogy az egész világ ismeri, Michael Curtiz-ről. A 40 fényképet tartalmazó albumot valószínűleg a Warner filmstúdió állította össze a világhírű rendezőnek. A gyűjteményt nemrég Kertész Kaliforniában élő unokahúga ajándékozta a Filmarchívumnak.

Anyósáékhoz akart közelebb költözni Palkovics László

A Várban bérel önkormányzati lakást Palkovics László miniszter- ezt a 24.hu tudta meg. Az innovációs és technológiai tárca vezetője 55 ezer forintot fizet havonta egy 63 négyzetméteres lakásért. A miniszter azt mondta az RTL Híradónak, hogy az anyósáékhoz akart közelebb költözni, ezért cseréltek el egy másik bérlakást a Várban lévőre. A Párbeszéd helyi képviselője szerint az önkormányzat lakáspolitikájának csődjét mutatja, hogy milliós fizetéssel pár tízezer forintért lakáshoz lehet jutni a várban.  

Márciustól albérletre is több pénzt költhetnek az országgyűlési képviselők

Havonta több tízezer forinttal költhetnek többet albérletre és irodára márciustól az országgyűlési képviselők. A jövő hónaptól 100 ezer forinttal magasabb a képviselők fizetése, a költségtérítések egy része is automatikusan emelkedik. Erről jogszabály rendelkezik. Az LMP szerint igazságtalan a rendszer, a Fidesznél viszont úgy látják: a régióban még így is a magyar képviselők keresik a legkevesebbet.

Manfred Webernek üzentek az ellenzéki pártok

Legyen tökös!- üzente a Momentum Manfred Webernek azokon a plakáthelyeken, ahol tegnap még a kormány Brüsszel-ellenes üzenetei voltak, de ma reggelre, amikor az európai néppárti politikus Budapestre érkezett, eltávolították azokat. A Demokratikus Koalíció aktivistái a Várban tartottak megmozdulást, Gyurcsány Ferenc pedig sajtótájékoztatót. Azt mondta: „aki ma összeáll Orbán Viktorral, az összeáll Európa sírásójával”.

RTL Híradó 2019-03-12


szerző:
2019.03.12. 18:00
Autóvásárlási támogatás: 3 évig nem lehet eladni a kocsit

Bejelentették a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának részleteit. Ezek szerint azok a gyerekek számítanak, akik után jár a családi pótlék. A családügyi államtitkár azt mondta: a 7 személyes új autó megvételéhez járó legfeljebb 2 és fél millió forintot az egyszülős családok is igényelhetik. A lehetőség júliustól három és fél éven keresztül él. Egy család egy autót vehet így, amit három évig nem adhat el. A támogatást az államkincstár közvetlenül utalja a kereskedőnek.

Nyilvánossá tenné a költségeket

Nyilvánosságra hozatná az adatvédelmi hatóság elnöke, hogy mennyit költenek Orbán Viktor repülős útjaira. Péterfalvi Attila a Népszavának azt mondta, szerinte közérdekű adat, hogy mennyi pénzbe kerülnek azok az utak, amikor a miniszterelnök a honvédség gépeit használja. A kormánytól hiába kérdeztük, hogy az utakra mennyi közpénzt költenek.

A hazaköltözőknek is jár a CSOK

A világ bármely pontjáról hazaköltöző magyarok jogosultak lesznek a CSOK-ra, a CSOK-hitelre és az akár 10 milliós kamatmentes kölcsönre is július elsejétől - ezt ma jelentette be a családügyi államtitkár. Novák Katalin azt mondta, elégedett, mert eddig majdnem 50 ezer újszülöttet vállaltak az igénylők a CSOK több mint 3 évvel ezelőtti bevezetése óta. A Nemzeti Bank szerint viszont egyelőre csak részben nevezhető sikeresnek a program.    

RTL Híradó 2019-03-11


szerző:
2019.03.11. 18:00
Százezrekkel nő a képviselők fizetése

Márciustól havi 270 ezer forinttal emelkedik Kövér László fizetése, majdnem 200 ezer forinttal többet kapnak a frakcióvezetők, és minden más képviselő alapilletménye is nő, 100 ezer forinttal. Tavaly július óta ugyanis egy új törvény alapján automatikusan a nemzetgazdasági átlagbérhez igazítják a képviselők fizetését. Az ellenzéki pártok azt mondják: jótékonykodnak a plusz pénzből. A Fidesz szerint összességében az emelés után is kevesebbe kerülnek a képviselők, mint 2014 előtt, amikor még nagyobb volt a parlament.

Bálint gazda alternatív díszpolgár lett

Alternatív díszpolgári címet adományoztak a XVI. kerületben Bálint Györgynek helyi ellenzékiek és civilek. Mindezt azután, hogy az idén 100 éves Bálint gazda hivatalos díszpolgári címét februárban a kerület fideszes vezetése nem szavazta meg. A mostani alternatív kitüntetés átvételekor Bálint gazda azt mondta: szeret a kerületben lakni és nagyon reméli, hogy nem a széthúzás erősödik a helyiekben.

Budapesten tárgyalhat Orbán Viktorral Manfred Weber

Budapesten tárgyalhat Orbán Viktorral Manfred Weber, akit az Európai Bizottság következő elnökének jelölt a Néppárt. Erről a Welt am Sonntagnak nyilatkozott. Azt mondta, megpróbálja személyesen világossá tenni, hogy jelenleg a Néppártból kifelé vezető úton jár a magyar miniszterelnök. Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta, szeretnének a Néppártban maradni, de vitatkozni akarnak a véleménykülönbségekről.

Közösen ünnepel és tiltakozik az ellenzék március 15-én

Újabb közös akció. Együtt ünnepelnek és tiltakoznak ellenzéki pártok március 15-én, Budapesten. Ezt eredetileg egy civil szervezet hirdette meg az Erzsébet hídhoz, ehhez csatlakoztak a pártok, valamint szakszervezetek és civilek is. Az egyik szervező azt mondta: 1848-ban is különböző világnézetű emberek álltak össze. Orbán Viktor miniszterelnök pedig idén is a Nemzeti Múzeumnál mond beszédet. Az állami ünnepségen Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő is felszólal.

RTL Híradó 2019-03-10


szerző:
2019.03.10. 18:00
Ösztöndíj a szakmát tanulóknak

Havi 30 ezer forintos ösztöndíjjal támogatná a kormány azokat a diákokat, akik vállalják, hogy az érettségivel egyszerre szakmát is szereznek. A Független Diákparlament szerint az ösztöndíjrendszer mellett az is fontos lenne, hogy könnyű legyen szakmát váltani.

Tiltakozás az MTA kormánnyal kötött megállapodása ellen

Tiltakozó akciókat ígér egy kutatókat tömörítő szervezet, miután a Magyar Tudományos Akadémia elnöke pénteken megállapodott a kormánnyal, és eszerint tudomásul veszi, hogy a kormány az akadémián kívül akarja működtetni a kutatóintézet-hálózatot.

Elbukott a teszten a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere

Két egymás utáni teszten sem működött megfelelően a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere. A Híradó kérdésére a választási iroda elismerte a hibát, de azt írták: ez csak a belső kommunikációs rendszerben okozott fennakadásokat.

Politikusok köszöntötték a nőket

Egyenlő munkáért egyenlő bért! - ezt követelte nőnap alkalmából tartott konferenciáján az MSZP délelőtt. Szerintük Magyarországon csak abban egyenlők a nők és a férfiak, hogy ugyanannyit kell dolgozniuk.

8% a kamat, ha nem jön a gyerek

8 százalékos kamatra számíthatnak a házaspárok, ha nem teljesítik a 10 milliós ingyen kölcsön feltételeit, ezt a családügyi államtitkár árulta el Híradónknak. Végül három és fél évig, legkésőbb 2022. december 31-ig igényelhetik majd a családok a gyerekvállalási hitelt.

RTL Híradó 2019-03-09


szerző:
2019.03.09. 18:00
Akár 15 millióba is kerülhet a felújítás az új falusi CSOK-kal

Akár 15 milliót kell majd felújításra költeniük a 3 gyerekeseknek, ha használt házat vesznek az új falusi CSOK-kal - így számol az Építési Vállalkozók Szakszövetsége. Szerintük többnyire leromlott állapotú, korszerűtlen épületek sorakoznak a községekben. Csütörtökön derült ki, hogy végül 5 millió forint állami támogatás jár majd használt ingatlan vásárlásához, illetve további legfeljebb 5 millió felújításhoz az elnéptelenedő kistelepüléseken.

Orbán Viktor nem gondolta, hogy botrány lesz Európában a kormány tájékoztatási kampányából

Muppet-show jellegűnek tartja Orbán Viktor a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junkert ábrázoló plakátokat, és meglepődött rajta, hogy sértőnek találták az Európai Néppártban. A miniszterelnök erről egy háttérbeszélgetésen beszélt. Az állami rádiónak adott interjújában pedig már elképzelhetőnek tartotta, hogy távoznak az európai pártszövetségből. A néppárt frakcióvezetője korábban három feltételhez, köztük egy bocsánatkéréshez kötötte a Fidesz maradását. A háttérbeszélgetésről készült cikk itt olvasható!

Szombathely és Eger után Újpesten is összefogott az ellenzék

Egy korábbi KDNP-s politikus, Szalma Botond polgármesterjelöltségét támogatják az őszi önkormányzati választásokon. Szalma Botond neve azután került be a köztudatba, hogy Schmitt Pál plágium botránya után, akkor még a KDNP budapesti elnökeként azt nyilatkozta, a köztársasági elnöknek le kellene mondania.

RTL Híradó 2019-03-08


szerző:
2019.03.08. 18:00
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való