Belföld

„Kérlek ne hazudjatok, legalább Te ne” – Magyar Péter a kormányinfón visszatérő Gulyás Gergelynek üzent

rtl.hurtl.hu

2024. április 11. 9:17

„Tudod miért harcoltam Veled 20 éve” – írja Magyar Péter Gulyás Gergelynek.

Mint arról beszámoltunk, majdnem két hónapig tartó szünet után csütörtökön ismét kormányinfót tart Gulyás Gergely. Ez lesz Gulyás első sajtótájékoztatója a gerincműtétje óta. A kormányinfón először szerepel kormányszóvivőként Vitályos Eszter, akit azután neveztek ki a posztra, hogy elődje Szentkirályi Alexandra a Fidesz főpolgármester-jelöltje lett. Mellettük ott lesz a délelőtt 11 órakor kezdődő kormányinfón Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy István agrárminiszter is.

Mint írtuk, Magyar Péter régi ismerőse Kocsis Máténak és Gulyás Gergelynek, ugyanis évfolyamtársak voltak a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. És most egy „Kormányinfó elé - sorvezető Gulyás Gergelynek” című Facebook-posztban meg is szólította régi ismerősét:

 

Gulyásnak címzett posztjában Magyar 4+1 dolgot állít, a felszólításait azzal kezdi: „Kérlek ne hazudjatok, legalább Te ne.”

Magyar állításai röviden:

  • „Nem vagyok háborúpárti.”
  • „Nem vagyok és nem is leszek baloldali.” 
  • „Fontosnak tartom az illegális migráció elleni küzdelmet és egy szigorú uniós migrációs politika kialakítását.”
  • „Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy miközben milliárdokat költötök az aljas, hazug propagandával történő lejáratásomra, az ország éppen a csőd felé robog.”
  • „És egy bónusz. Az új kormány egyik első intézkedésként megnyitja az ügynökaktákat.”

Utóiratában Magyar azt írja: „Kérlek ne akadályozzátok meg a pártdelegáltjaitokon keresztül, hogy a Nemzeti Választási Bizottság ma délután 16:30-kor nyilvántartásba vegye a Tisztelet és Szabadság (TISZA) Pártot a június 9-i választásokra. Ne süllyedjetek Oroszország szintjére.”

Magyar Péter az egri székhelyű Tisza, azaz a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indul a június 9-ei európai parlamenti választáson. A Választási Bizottság csütörtökön ülésezik, és ott elvileg dönthet is arról, hogy a párt indulhat-e a választáson. „Próbáltunk olyan pártot választani, amelyiknek az előélete és a programja beleillik a Talpra Magyarok programjába” – mondta Magyar Péter az RTL Híradónak. Elárulta, miért pont ezt a pártot választotta, ahogy azt is, mire számít a választási bizottság csütörtöki ülésén.


Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

#Belföld#magyar péter#gulyás gergely#kormányinfó

Címlapról ajánljuk