Belföld

Azahriah megszólalt Magyar Péterről és Tóth Gabiról is

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 10:45

„Meglátjuk, hogy mennyire volt ez egy komoly elhatározás” – mondta Magyar Péter ambícióiról Azahriah. 

„Meglátjuk, hogy mennyire volt ez egy komoly elhatározás, de amiket ő elmondott, az a legtöbb ember számára nem egy újdonsült dolog. Az ebben a plusz fűszer meg a plusz íz, hogy ezt belső körökből kiszakadva hozta a nyilvánosság elé” – mondta Azahriah a Jólvanezígy című műsorban Magyar Péterről. 

Mint arról beszámoltunk, a Diákhitel Központ korábbi vezetője, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje az elmúlt hetekben teljes erőbedobással támadja a NER eddig érinthetetlennek hitt figuráit. Magyar fordulata azután jött, hogy a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin lemondott, és a K. Endrének adott kegyelmet még miniszterként ellenjegyző Varga Judit is bejelentette, hogy távozik a közéletből.

A Jólvanezígy legutóbbi adásában Baukó Attila, azaz Azahriah volt a vendég. A műsorban pedig szóba került  Magyar interjúja, amit a Telexnek adott a napokban, és amiben Varga Judit exférjét politikai ambícióiról is kérdezte a lap. Azahriah nem tudja, hova fut majd ki Magyar kiállása, de szerinte rá esély, hogy következmények nélkül marad. 

Ha valamit »elrontottak« a kormányoldalon, az az volt, hogy lemondatták ezeket az embereket. Hogyha mondjuk nem mondtak volna le, akkor lehet, hogy nem lett volna ekkora balhé belőle, vagy nem érezték volna azt, hogy megingott volna valami. Annyi hasonló dolog volt már az éveken keresztül, és mindenki szart bele

– fejtette ki véleményét Azahriah.

Novák Katalin lemondása és a pedofilbotrány után Odakint szörnyek járnak címmel szerveztek tüntetést a gyermekek védelme érdekében tartalomgyártók, amin felszólalt Azahriah is. A zenész az eseményen, amelyen 150 ezernél is többen vehettek részt, videóüzenetben jelentkezett be

Ennyi emberre még én sem számítottam, meg szerintem senki sem

 – mondta az énekes. 

Azahriah azt gondolja, attól volt hiteles az emberek szemében a demonstrációjuk, hogy nem terelték politikai pályára. Szó volt arról is, hogy a közmédia ellenzéki tüntetésként kezelte a civil kiállásukat, amit szerinte „nyilván úgy kell csinálni, hogy vagy semmilyen jelentősége nincsen, vagy nagyon veszélyes. Ebben az esetben jobb azt mondani, hogy kevesebben voltak, mert az távolabb áll az igazságtól, és az mindig hasznosabb”. A beszélgetésben az is feljött, hogy Orbán Viktor TikTok-oldaláról eltűnt egy videó, amelyben az ő dala is felcsendül, majd erről is megosztotta gondolatait. 

 Gyanús. Van benne egy ilyen rossz szájíz, hogy akkor mégsem voltunk akkora spanok, mint ahogy azt az elején gondoltuk 

– fogalmazott, hozzátéve, hogy egyébként nem hatják meg azok a támadások, amik azután kezdődtek, hogy ő is kiállt és felszólalt a tüntetésen. 

Azahriah az ellenzék állapotáról is kifejtette gondolatait. Szerinte már kéne, hogy legyen valamilyen alternatíva, ami most elkezdődik, és kiforr a választásokig. „Ameddig ilyen nincsen, addig semmi félnivalója nincsen a kormánynak, mi szervezhetünk akármilyen tüntetést” – mondta. 

De a műsorban nemcsak Magyar Péterről beszéltek, hanem szó volt Tóth Gabiról is, akit az utóbbi időben támadások érnek. „Többen bántják, mint amennyit megérdemelne” – mondta róla Azahriah. Hogy miért gondolja így, az kiderül a videóból:


Ma már nincs olyan ember Magyarországon, aki ne ismerné Azahriah nevét. De mi volt az óriási siker előtt? A Fókusz nemrég utánajárt, mi lehet az óriási sikerének titka, és megmutatjuk azt is, amikor 2021-ben még a szobájában ülve mesélt stábunknak arról, hogyan alkot.


Hozzászólna?

 

Nyitókép: Vasvári Tamás / MTI

#Belföld#Azahriah#magyar péter#tóth gabi#novák katalin#varga judit#varga judit exférje

Címlapról ajánljuk