Belföld

Véd- és dacszövetség, reformkommunisták, cigis rendőr – Magyar Péter kilenc erős mondata

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 16:29

Néhány napja még senki nem látta volna előre, hogy Varga Judit volt férje, olyan állami cégek igazgatósági tagja, mint a Magyar Közút és a Volánbusz, a vállaltan baloldali Partizánban fog terhelő kijelentéseket tenni Rogán Antalról és a kormányzati döntéshozatalról. Összegyűjtöttük az interjúban elhangzott legerősebb kijelentéseket.

1. A Fidesz azért van itt, ahol van, mert van egy véd- és dacszövetség

Magyar Péter az interjúban azt állította: már régóta gondolkodott a mostani kiállásán, de ezt nem tehette meg addig, amíg volt felesége ennek a rendszernek a tagja, tisztségviselője és indul egy választáson. Ő maga, mint mondta, mindig kifejezte nemtetszését, amikor úgy érezte, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, néha kapott választ, néha csak egy mosolyt, de kifelé soha nem beszélt. „Csak szép lassan elértünk egy olyan szintre, ahol azt gondolom, hogy mindannak ellenére, hogy egyébként jó irányba megy egy csomó minden az országban, mindannak ellenére, hogy én soha nem leszek a másik oldalon, ez a családom, ez a kötődésem, ez a szocializációm, azt ki kell mondani most már, hogy ez így nem mehet tovább, tehát, hogyha nem akarjuk azt, hogy a mi gyerekeink mondjuk egy családi részvénytársaságban nőjenek föl, mint Magyarország, akkor érdemes ezen változtatni”.

2. Nem akarok álnaiv lenni és azt mondani, hogy reformkommunisták akartunk lenni

Magyar Péter szerint volt esély arra, hogy a Fideszben egy idő után átveszi az irányítást egy új generáció, Varga Judit is ezért lépett be a kormányba. Szerinte a volt igazságügyi miniszter nem a saját javát, a saját érdekét érvényesítve vállalta el a kormányzati tisztséget, hanem a hazáért akart dolgozni, és soha egy fillért nem vett el a közösből. Mutatkozott esély a változásra, de a hétvégén történtek, Novák Katalin és Varga Judit távozása ennek nagyon alávágott szerinte.

3. Biztos vagyok benne, hogy a Sándor-palota egyeztetett a Rogán-féle kommunikációs művekkel

Magyar Péter nem is érti, hogy a fideszes szavazók hogyan nyelik le, hogy a Magyar Nemzet címlapon, Bayer Zsolt cikkében páros lábbal beleszállt a köztársasági elnökbe. Jobboldali emberként mélyen felháborodott azon, ahogy a jobboldali sajtó – Rogán Antal irányításával – bánt a köztársasági elnökkel, és árulkodó volt számára a hallgatás. Szerinte az államfői hivatal azt a tanácsot kapta Rogánéktól, hogy hallgassanak, majd elül a botrány, de nem történt semmi és előálltak az alaptörvény módosításával. Onnantól kényszerpályára került a köztársasági elnök. Később még előkerült az interjúban a téma, az államfői hivatal ugyanis független intézmény, de Magyar szerint teljesen evidens, hogy egy ilyen ügyben egyeztetnek Rogán minisztériumával.

4. A volt feleségem azt az ukázt kapta Rogán Antaltól, hogy nem kommunikálunk

Magyar Péter szerint Varga Juditra teljesen feleslegesen égtek rá az ingatlanügyeik. Budai ingatlanvásárlásukról három ember tudott, Orbán Viktor, Gulyás Gergely és Rogán Antal: Varga Judit szólt nekik erről, mielőtt leadta vagyonnyilatkozatát. Nem sokkal később a Blikk megírta az ügyet, Varga Judit pedig azt az utasítást kapta, hogy nem kommunikálhatnak, nem emelhetik fel a hírt, pedig Magyar Péter szerint meg tudták volna magyarázni a dolgot. Nem sokkal később jelentek meg a hírek Rogán Antal feleségének és családjának földügyeiről, de ez már Magyar szerint kisebb botrány volt, mert az ő ingatlanügyeikkel megágyaztak, és a hírfogyasztók belefáradtak az ügyekbe. „Ezzel csak azt mondom, hogy nem véletlenül irányítják esetleg úgy a dolgokat, ahogy irányítják” – tette hozzá.

5. Ha a cukros vagy a cigis rendőr nem jó, akkor megpróbáljuk a botost

Magyar Péter elmondta, hogy a válás előtt, 2020 elején néhány hónapig már külön éltek Varga Judittal. Akkor behívták őt a Karmelita kolostorba és tettek neki egy ajánlatot emiatt, de ő nem akart külföldre menni. Ekkor a Diákhitel Központot vezette, és ezután egy napon megjelentek ott a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal emberei, és vizsgálódni kezdtek. Magyar jóban volt a KEHI vezetőjével, akit felhívott – ő azt mondta, hogy ez figyelmeztetés, előző este kapott telefont arról, hogy „ki kell ide jönni”. Végül rendeződött a kapcsolatuk Vargával, ezután pedig lezárták a vizsgálatot, mindenféle megállapítás nélkül. Később Rogán Antal személyesen gratulált Magyarnak ahhoz, hogy újra egy párt alkottak Varga Judittal, Magyar erre csak kacsintott egyet.

6. Nem a kormányülésen dőlnek el feltétlenül fontos dolgok

Magyar Péter azt mondta, számára mindig rossz érzés volt, hogy vannak kormányzati szereplők, akik szakmailag odateszik magukat, beszélnek nyelveket, becsületesek, a hazájukért dolgoznak, és „van valaki, vagy vannak valakik a háttérben, akik sose vállalják a nyilvánosságot, soha nem válaszolnak egyetlen kérdésre sem, és ők meg a mögöttük álló körök kavarnak folyamatosan”. Előbbieknek nap mint nap meg kell jelenniük a tévében, vállalják az egész életüket a nyilvánosság előtt, míg az utóbbiak nem elszámoltathatók. A kormánynak van egy belső magja, amelybe Magyar szerint jelenleg Rogán Antal, Gulyás Gergely, Orbán Balázs, talán Nagy Márton is beletartozik, de közülük Rogánnak borzasztó nagy hatalma van, példátlan azzal, hogy a titkosszolgálatok felügyelete is hozzá került.

7. Engem például Ádám hívott föl, amikor nem írtam alá a Diákhitelnél a szerződést

Magyar Péter arról beszélt, hogy nagyon szeretett a Diákhitel Központ vezetőjelént dolgozni, de ki szeretett volna onnan lépni, ennek oka valamennyire Rogán Antalhoz köthető. Kifejtette: minden évben van egy sok milliárdos állami kommunikációs tender, amit mindig megnyer egy cég, és az összes állami cégnek azzal kell szerződnie. A Diákhitel Központnak is azzal kellett, de nem voltak megelégedve a minőséggel, ráadásul a piaci ár sokszorosát számlázták, így ő többször megtagadta, hogy aláírja a megrendeléseket és a kifizetéseket. Jelezték azonban számára, hogy ezt nem kellene. „Egy idő után azt mondtam, hogy akkor ennyi elég. Nem tudtam vállalni a kollégáim előtt, hogy sokszorosan túlárazott, minőségében nem annyira erős kommunikációs anyagot rendelünk” – mondta Magyar. Szóba került ezután, hogy a Schadl-ügyben közzétett nyomozati iratokban szó esik bizonyos „Tóniról, Ádámról és Barbaráról”, akiket az ügyészségnek nem sikerült beazonosítani, és ezek a nevek Magyar Péter szombati Facebook-bejegyzésében is előkerültek. Magyar szerint Ádám hívta fel, amikor nem írta alá a Diákhitel Központ kommunikációs szerződését – Rogán Antal kabinetfőnöke. Nem fenyegetést, hanem baráti tanácsot kapott tőle, „hogy ő aláírná a helyemben”.

8. Nem egészséges és megmagyarázhatatlan nekem, hogy a miniszterelnök családjában ilyen dolgok történnek

Magyar Péter szerint a jobboldalon is tisztában vannak a problémákkal, de mindig oda jutnak, hogy végül is jó irányba megy az ország, ne beszéljenek ezekről. „És amikor azt érzed, hogy már a fél ország pár családnak a kezében van, akkor azt gondolom, hogy hova lehet még hátrálni” – mondta. Megemlítette, hogy többször reggelizett Tiborcz Istvánnal: szerinte nem a jogállam vagy a bíróságok függetlensége a lényeg, hanem az, ami ezekben a körökben folyik. Erről minden információ a nyilvánosság előtt van, a Válasz Online-ban tételesen felsorolták a tulajdonokat. „Ha megyek Budapesten és megkérdezi az egyik gyerekem az autóban, hogy ez a szálloda kié, akkor megmondom, hogy kié, majd elmegyek a következő szálloda előtt, megkérdezi, hogy kié, mondom, hogy ne kérdezd meg a harmadiknál is, mert ugyanazé” – mondta Magyar.

9. Azt gondolom, hogy Rogán Antalnak mennie kell

Magyar Péter azt mondta, meglepődött azon, hogy felmerült Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter neve, mint lehetséges államfőjelölt. Szalay-Bobrovniczky Habony Árpádhoz köthető, Habony Árpád pedig Rogán Antalhoz, tehát

ha ő kerül a köztársasági elnöki székbe, akkor Rogán Antalnak az embere kerül a köztársasági elnöki székbe, és akkor megint elkezd bennem a kisördög pörögni, hogy akkor miért is történt ez, ami történt?


Nyitókép: Partizán

#Belföld#magyar péter#novák katalin#lemondás#varga judit#rogán antal

Címlapról ajánljuk