Belföld

Stefano Bottoni: Hadüzenet Varga Judit volt férjének NER-bírálata

rtl.hurtl.hu

2024. február 11. 14:01

Stefano Bottoni történész szerint nagy kérdés, tovább megy-e Varga Judit és volt férje, Magyar Péter, lévén „a rendszer működéséről nagyon sokat tudhatnak”.

„Simicska Lajos óta nem láttunk ilyet” – mondta Stefano Bottoni történész a hvg.hu-nak arra, ahogy Varga Judit volt férje nemrég kíméletlenül bírálta Orbán Viktor rendszerét.

Ajánló: Stefano Bottoni: Orbán Viktor zseniális, aki ezt nem ismeri be, nem értheti meg, milyen súlyos helyzetbe kerültünk

Mint arról beszámoltunk, Novák Katalin és volt felesége, Varga Judit lemondásának híre után Magyar Péter – aki korábban a Diákhitel Központnál, majd a MÁV-nál töltött be vezetői státuszt – páros lábbal áll bele a NER-be. „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük, soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak” – posztolta szombaton, hozzátéve, hogy lemond az állami céges pozícióiról és egy felügyelőbizottsági tagságról is. Mint szintén megírtuk, Magyar Péter vasárnap újra a Facebookon osztotta meg gondolatait az ügyben, hasonló hangvételben. 

Simicska gondolhatta, hogy Orbán Viktorral egy súlycsoportban van, Magyar viszont nem. Nem lett volna kötelező posztolnia, emögött személyes motiváció állhat, ami kőkemény. Ez egy hadüzenet

– fogalmazott Stefano Bottoni.

A történész hozzátette: nagy kérdés, hogy egyeztetett-e kirohanása előtt Vargával, valamint az is, hogy tovább mennek-e ezen az úton, hiszen „a rendszer működéséről nagyon sokat tudhatnak”. Arról is beszélt, szerinte a jelen helyzetben a volt igazságügyi miniszter az, akit a leginkább megroppantottak. A történész szerint

Novák és Varga azért bukott, hogy Orbán Viktornak ne kelljen. Hozzáfűzte, K. Endre kegyelmi ügye az egész rendszer lakmuszpapírja, amiben felvetődött az Orbán-család esetleges érintettsége.

„Orbán egyszerűen rotálja az embereket, megerősíti a pozícióját mások kárára, és ő jön ki pozitívan a dologból az alkotmánymódosítással. Ez számomra aggasztó, de ez a maga módján tanítani való” – fogalmazott. Szerinte amint látták, hogy a dolog eszkalálódik és nem lehet megoldani, azonnal előkerült a brutális forgatókönyv, Novák lemondása, lévén a júniusi választási kampányoknak „nem lehet így nekifutni”.

Novák Katalin lemondásával kapcsolatos összes cikkünket itt találja. Hogy miért mondott le köztársasági elnöki tisztségéről, az pedig kiderül az RTL Híradó riportjából:


Az RTL Híradója riportot készített a Sándor-palotánál, ahol tömeg gyűlt össze, hogy Novák Katalin távozását követeljék. Mikor a köztársasági elnök lemondott, a tömeg hangos tapssal és éljenzéssel ünnepelt:


Nyitókép: Varga Judit / Facebook

 

#Belföld#magyar péter#varga judit#novák katalin#lemondás#NER#orbán viktor#rogán antal#bicskei gyermekotthon#pedofil botrány

Címlapról ajánljuk