Belföld

Magyar Péter keményen visszaszólt Orbán Viktor vejének

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 13. 20:01

Ipari méretű lopásról írt a Facebookon Varga Judit volt férje, aki az elmúlt napokban többször is bírálta a kormányhoz közel álló vállalkozók, köztük Tiborcz István, Orbán Viktor vejének tevékenységét. Tiborcz kedden reagált Magyar vádjaira, mire este Magyar Péter újabb posztot írt Facebookra.

Ma megtudhattuk a nemzet vejétől, hogy ő nem akar a politikai csatározásokba belefolyni (nyilván azok hasznát élvezni egyszerűbb). Azt is megírta, hogy ő az épített örökség megmentéséért szeretne dolgozni. Szerintem ez egy nemes cél, esetleg egészítsük ki az ipari méretű lopás elleni harccal és fogjunk össze.

ezt válaszolta kedd este a Facebookon Tiborcz Istvánnak, azaz Orbán Viktor vejének Magyar Péter, Varga Judit volt férje, aki Novák Katalin és Varga Judit lemondása óta többször is bírálta a kormányhoz közel álló vállalkozók, valamint Rogán Antal miniszter tevékenységét.

A Diákhitel Zrt. volt vezérigazgatója kétszer is felhozta Tiborcz István gazdagodását. Először a Partizánnak adott interjúban beszélt arról, hogy amikor a gyerekei azt kérdezik tőle a várost járva, hogy kié az az új épület vagy szálloda, egy idő után már azt mondja nekik: felesleges rákérdezni, úgyis egy tulajdonosa van mindegyiknek.  

Ezután egy facebookos posztban azt írta Tiborcznak, hogy „te egy igazán tehetséges ember vagy, 37 évesen 100 milliárdjaid vannak, szállodák tömkelege, bank, alapkezelők, rengeteg egykori értékes állami ingatlan, Waberer’s, a fél belgrádi irodapiac, még fel sem épült budapesti irodaházak (már előre kiadva állami cégeknek). És ugye ez csak ami már a neveden van. Milyen egyéb cégeket veszel át mostanában? Összesen mennyi állami hitelt vagy támogatást kaptál/vettél át a portfóliód összerakásához?”

Tiborcz István kedden az rtl.hu-nak eljuttatott közleményében minderre a következőkkel reagált:

ahogy korábban, a jelenben sem szeretnék politikai csatározások résztvevője lenni. Vannak olyan emberek akik a gazdasági életből kikerülve, politikai hatalmat akarnak szerezni, és vannak azok, akik a gazdasági életben igyekeznek értéket teremteni az építészeti örökségünk megmentésével és munkahelyek teremtésével. Nem vagyunk egyformák.

Magyar Péter kedd esti posztjában közzétette még a Mészáros-féle MBH bank felügyelőbizottságából történő lemondó nyilatkozatát, és közölte: a Magyar Közút Zrt. visszaigazolta, hogy a minisztérium február 10-i nappal tudomásul vette a lemondását. Ezzel a kormánypárti sajtóban megjelenteket kívánta cáfolni:

Ennyit a propaganda sajtó hazugságairól. A valótlanságokat terjesztő sajtótermékek ellen sajtó-helyreigazítási eljárást indítok és ha szükséges, személyiségi jog pert is, csak hogy visszatérhessek az eredeti ügyvédi hivatásomhoz és hogy érezzék a törődést

– írta, hozzátéve, hogy ha a bíróság esetleg megítél valamilyen kártérítést, azt felajánlja a bicskei áldozatoknak.

Zárásképp Magyar megemlítette, hogy „felébredt a rogáni kommunikáció élcsapata” és hogy a Megafon aktivistái közpénzen megkezdték a lejáratását. „Én egyébként sokukkal személyesen jó viszonyban vagyok és a továbbiakban sem foguk rájuk haragudni, mert mindenkinek meg kell élnie valamiből” – írta velük kapcsolatban.

A poszt végére pedig egy viccet hagyott: „Tudjátok, hogy melyik Tóni kedvenc állata? Az anti lop.” 

Magyar Péter válaszokat vár Rogán Antaltól is, azt kérdezve a kommunikációért is felelős minisztertől, miért bujkál évek óta a sajtó elől. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke hétfőn egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásának minősítette Magyar Péter kijelentéseit:


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#magyar péter#rogán antal#tiborcz istván#novák katalin#varga judit#orbán viktor#kegyelmi botrány

Címlapról ajánljuk