Belföld

Tiborcz István az rtl.hu-nak: Nem szeretnék politikai csatározások résztvevője lenni

Lőrincz TamásLőrincz Tamás

2024. február 13. 15:36

„Vannak olyan emberek, akik a gazdasági életből kikerülve politikai hatalmat akarnak szerezni, és vannak azok, akik a gazdasági életben igyekeznek értéket teremteni” – nyilatkozta az rtl.hu-nak Tiborcz István arra reagálva, hogy Magyar Péter a napokban többször is bírálta a miniszterelnök vejének gazdagodását.

Reagált Tiborcz István, a miniszterelnök veje Magyar Péter kijelentéseire. Varga Judit volt férje az elmúlt napokban többször is bírálta a kormányhoz közel álló vállalkozók, valamint Rogán Antal miniszter tevékenységét.

Varga Judit volt férje, a Diákhitel Zrt. volt vezérigazgatója keddi Facebook-posztjában például már másodjára hozta fel Tiborcz István gazdagodását. Először a Partizánnak adott interjúban beszélt arról, hogy amikor a gyerekei azt kérdezik tőle a várost járva, hogy kié az az új épület vagy szálloda, egy idő után már azt mondja nekik: felesleges rákérdezni, úgyis egy tulajdonosa van mindegyiknek.  


Facebook-oldalán pedig úgy fogalmazott, szavait Tiborcz Istvánhoz intézve: „Te egy igazán tehetséges ember vagy, 37 évesen 100 milliárdjaid vannak, szállodák tömkelege, bank, alapkezelők, rengeteg egykori értékes állami ingatlan, Waberer’s, a fél belgrádi irodapiac, még fel sem épült budapesti irodaházak (már előre kiadva állami cégeknek). És ugye ez csak ami már a neveden van. Milyen egyéb cégeket veszel át mostanában? Összesen mennyi állami hitelt vagy támogatást kaptál/vettél át a portfóliód összerakásához?”

Tiborcz István kérésére az erre adott nyilatkozatát teljes egészében közöljük:

„Ahogy eddig is, így most is állok az Ön és a sajtó rendelkezésére a gazdasági tevékenységem és társadalmi szerepvállalásommal kapcsolatban. 

De ahogy korábban, a jelenben sem szeretnék politikai csatározások résztvevője lenni. Vannak olyan emberek akik a gazdasági életből kikerülve, politikai hatalmat akarnak szerezni, és vannak azok, akik a gazdasági életben igyekeznek értéket teremteni az építészeti örökségünk megmentésével és munkahelyek teremtésével.

Nem vagyunk egyformák” – fogalmazott Tiborcz István.

Tiborcz István az rtl.hu-nak: Nem szeretnék politikai csatározások résztvevője lenni
Tiborcz István – Fotó: BDPST Group

Magyar Péter azt követően kezdte bírálni Rogán Antalt és Tiborcz Istvánt, hogy szombaton Novák Katalin a kegyelmi botrány miatt lemondott az elnöki posztról. A köztársasági elnök által szignált kegyelmet Varga Juditnak is ellen kellett jegyeznie, aki vállalva a politikai felelősséget, távozott a közéletből

Hozzászólna?

 

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

#Belföld#tiborcz istván#orbán viktor#magyar péter#rogán antal#lemondás#elnöki kegyelem#ma#kegyelmi botrány#varga judit#varga judit exférje

Címlapról ajánljuk