Belföld

Azahriah a tüntetésen: Mielőtt lelécelnénk, kötelességünk megpróbálni tenni valamit a változásért

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 16:46

Gulyás Márton szerint 50 ezren jelentek meg a Hősök terén és környékén az Odakint szörnyek járnak nevű megmozduláson. A tüntetést Novák Katalin lemondása és a pedofilbotrány után az interneten szervezték, nagyobbrészt online tartalomelőállítók. A szervezők beszédeikben hangsúlyozták: nem a kormányt akarják megdönteni, hanem a gyerekek biztonságát megerősíteni. Az esemény után egy kisebb csoport a Fidesz székházához vonult.

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 20:21

Újraindult a forgalom

Lassan az Andrássy út irányába terelik az ott maradt tüntetőket a rendőrök, írta tudósítónk. Szivárognak el az emberek.

Újraindult a forgalom
rtl.hu / Nagy Attila Károly
Újraindult a forgalom
rtl.hu / Nagy Attila Károly

Ezzel zárjuk tudósításunkat, köszönjük a figyelmet.

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 20:08

Újraindítanák a forgalmat

A rendőrök azt akarják elérni, hogy lemenjenek az emberek az úttestről és újraindulhasson a forgalom a Dózsa György úton.

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 20:00

Rohamrendőrök érkeztek

Könnygáz is van náluk.

Rohamrendőrök érkeztek
rtl.hu / Nagy Attila Károly
Rohamrendőrök érkeztek
rtl.hu / Nagy Attila Károly


Megjelenésükkel csillapodott kicsit a hangulat. Nem maradtak túl sokan:

Rohamrendőrök érkeztek
rtl.hu / Nagy Attila Károly

Tudósítónk szerint őket is kettéválasztották egy rendőrsorfallal.

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 19:57

Volt egy kis tolakodás

Helyszíni tudósítónk szerint „volt egy kis tolakodás”, a tüntetők egy része nekifeszült a rendőrsorfalnak a Fidesz székházánál.

Volt egy kis tolakodás

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 19:33

PIllanatképek a Fidesz székházától

Kisebb tömeg vár a Fidesz Lendvay utcai székházánál, nagyságrendileg ezren lehetnek. 

Néhány pillanatkép a Fidesz székházától
Fotó: Nagy Attila Károly / rtl.hu
Néhány pillanatkép a Fidesz székházától
Fotó: Nagy Attila Károly / rtl.hu
3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 19:23

Kemény kritika a rendőröknek

Helyszíni tudósítónk szerint maradtak még a Fidesz székháznál fiatalok, volt, aki azt skandálta a rendőröknek:

Pedofilokat védtek!

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 19:17

A rendezők védik a rendőröket a Fidesz székházánál

A szervezők így védik a Fidesz székházát őrző rendőröket:

A szervezők védik a rendőröket a Fidesz székházánál
Fotó: Nagy Attila Károly / rtl.hu
3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 19:10

Vannak, akik a Fidesz székházához vonulnának

A hivatalos program a Himnusz eléneklésével zárult. Helyszíni tudósítónk szerint vannak, akik a Fidesz közeli, Lendvay utcai székházához akarnak vonulni. 

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 19:08

Adományt gyűjtenek egy bántalmazott, hajléktalan fiatal megsegítésére

A beszédek után az összes felszólaló a színpadra vonult. Gulyás Márton szerint több mint 50 ezren vannak a tüntetésen. Gulyás Márton felszólította a tüntetőket, hogy holnaptól a lelkesedést használják arra, hogy nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra, hogy érdemi védelmet biztosítsanak minden magyar gyermek számára.

Az Utcáról Lakásba Egyesülettel egy alapot hoznak létre egy bántalmazott fiúnak, aki jelenleg hajléktalan. A cél 25 millió forintot akarnak összegyűjteni, hogy megoldódjon a lakhatása és megkaphassa azt a segítséget, amit a magyar állam nem adott meg neki. Társadalmi összefogással akarnak példát mutatni. A tömegben dobozokat hordanak körbe az alap létrehozására. 

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 19:06

Fotók a helyszínről

Fotók a helyszínről
rtl.hu / Angyal Gábor
Fotók a helyszínről
rtl.hu / Nagy Attila Károly
Fotók a helyszínről
rtl.hu / Nagy Attila Károly
3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 19:03

Pottyondy Edina beszél, zúg a mocskos Fidesz

Pottyondy Edina standupos, youtuber, a rendezvény egyik főszervezője arról beszél: odakint most szörnyek járnak, szörnyek, akik gyerekeket bántottak, akik a gyerekek helyett a bántalmazókat segítették, szörnyek, akik uram-bátyám alapon kegyelmet osztogatnak

a magyar állam csődöt mondott.

És nem csak akkor, amikor nem tett semmit azért, hogy megvédje a bicskei gyermekotthon lakóit vagy amikor szabadon engedték a pedofil igazgató bűntársát, hanem most is, amikor nincsen egy mindenre kiterjedő vizsgálat, ami tisztázná: kik tudtak a kegyelemről, kik engedélyezték, kik intézték. Nem kezdődött el a gyermekvédelmi rendszer átvilágítása. Nem lehet tudni, hogy a kegyelemmaffia kiket engedett még el.

Hány ilyen eset lehet még? Nincs válasz, csak ócska kommunikációs megoldások vannak. És lecseréltek két lélegző golyóstollat.

Novák Katalin nem az ügyészekkel, az újságírókkal néz szembem hanem a pénzes postással, ami élete végéig viszi neki a milliókat. 

Mocskos Fidesz!

– zúgja a tömeg.

Pottyondy Edina a valódi gyermekvédelemről, a rendszer teljes átalakításának szükségességéről beszél. Ebben az országban minél inkább kiszolgáltatottabb egy gyerek, annál jobban cserben van hagyva, tette hozzá. 

Pottyondy Edina szerint az állam a legnagyobb szörny, de a társadalom is elfordítja a fejét. A kegyelmi botrány legnagyobb tanulsága, hogy a magyar állam szörnyek búvóhelye: más szabályok vonatkoznak azokra, akik fent vannak, és akik lent vannak.

Ha a bicskei pedofilsegítő megúszta, milyen védelmet élvezhetnek a valóban hatalmasok? És nem csak arról van szó, hogy ha ki akarnak menni a reptérre, akkor nekik van egy villogó autójuk. Gálvölgyinek meg órákat kell várnia a mentőre, Curtis anyját meg kirakják, mint egy zacskó szemetet.

– mondta, hozzátéve, hogy ha holnap agyonver egy szétkokainozott oligarcha, akkor ne számíts arra, hogy igazságot fogsz kapni.

Pottyondy Edina beszél, zúg a mocskos Fidesz
Fotó: Nagy Attila Károly / rtl.hu

 

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 18:48

Fancsikai Eszter: Én is ugyanúgy tennék,mint Orbán Viktor, csak van egy nagy különbség köztünk

Fancsikai Eszter youtuber mint anya szólalt fel. Úgy látja: bár szeretnénk azt hinni, hogy a mi gyerekeinkkel a bántalmazás nem történhet meg, valójában tudjuk, hogy ez nem igaz. Bárhol megtörténhet, otthon, iskolában, orvosnál.”

Anyaként majdnem minden munkát neki kell elvégezni,: menedzser, beszerző, sofőr, szakács. 

Ha biztonságban akarom tudni a gyereket, akkor a köztársasági elnök is én legyek? Hadd ne! Nekem azt mondják, csináljam jobban. Miért nem az csinálja jobban, akinek ez a munkája, aki erre esküdött fel?

Két gyereket nevel, az óvodában nyugdíjas óvónők vannak, az iskolában a matektanár tanítja a történelmet. Idézte Orbán Viktor szavait, aki egy videóban szülőségére, nagypapaságára hivatkozva azt mondta: a pedofilokat félbe hasítaná.

Én is ugyanígy tennék, csak van egy nagy különbség köztünk: én ezért börtönbe mennék. A jog arra lenne, hogy ezt helyettem elintézze. Másik különbség, hogy az én ügyvédem nem a pedofilt védené

 – mondta. Mint ismert, Zamecsnik Péter képviselte másodfokon K. Endrét, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét. A sztárügyvéd nem tudja, miből telt erre K. Endrének, de ilyesmivel nem is foglalkozik.

 

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 18:41

Bántalmazók szavai, döbbenetes mondatok

Videón játszottak be olyan be olyan mondatokat, amiket az áldozatok hallottak bántalmazóiktól, a Nemakarokbeleszólni három tagja olvasta be őket a kamerába.

 

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 18:38

Tapasztó Orsi: Minden gyerekotthon kifogástalan hely legyen, ne csak néhány

Tapasztó Orsi nem csak a Nemakarokbeleszólni youtubereként, hanem örökbefogadó szülőként állt a színpadra. Beszéde elején elmondta: soha nem fogja teljes bizonyossággal megtudni, hogy mi történt gyermekével addig a pillanatig, amíg hozzá nem került. 

De az én gyerekem már biztonságban van. A realitás viszont az, hogy nagyon sokaknak ez nem adatik meg.

Elmondta, hogy jelenleg gyerekotthonban hétezer gyerek él, akik nagy része soha nem fog családba kerülni, rájuk a rendszer vigyáz. Nem akarja azt sugallni, hogy minden gyereket bántalmaznak,

de már az is nyugtalanító, ha csak egyet ér az

– folytatta Tapasztó. Ami gyerekkorban történik az az egész életünkre rányomja a bélyegét, a gyerekeket meg kell tanítani szeretni. 

Tapasztó azt kérte, hogy minden gyerekotthon kifogástalan hely legyen, ne csak néhány. Hogy az örökbefogadó szülő ne gyomorszorító érzéssel gondoljon azokra az évekre, amikor még nem lehetett a gyereke mellett, 

és azokra a gyerekekre se kelljen gyomorszorító érzéssel gondolnunk, akik a rendszerben ragadtak.

 

3 hónappal ezelőttrtl.hu2024. február 16. - 18:31

Azahriah: Most az egyszer nem lehetett elsunnyogni, mint megannyi alkalommal

Baukó Attila, azaz Azahriah videóban jelentkezett be. Mint mondta, sajnálja, hogy személyesen nem lehet jelen. 

Az utóbbi időben annyiszor hallottuk, hogy védjük meg a gyerekeinket, védjük meg határainkat, hogy már értelmét vesztette a szó. Szerinte a kormány kihasználja a szülők félelmeit és így fordítja egymás ellen az embereket. Neki is voltak kifejezetten rossz tapasztalatai az iskolában, ezt sosem titkolta közönsége elől. Az oktatás, a mag, aminek indult, az egyik legszebb, leghumánusabb dolog az emberiség történelmében. A tudás a legnagyobb hatalom, aki átadja, nem nyer vele, csak lemond erről a hatalom exkluzivitásáról ez pedig ebben az országban nem jönne jól. Kaleta Gábor ügyét is megemlítette: a hatalom eltartottja aprópénzért cserébe tovább élvezkedhet. Ez azonban a vízfelszín alatt maradt.

Az a narratíva, hogy milyen bátor Novák Katalin és Varga Judit. Ha nem derült volna ki, szerintetek lemondtak volna? Most az egyszer nem lehetett elsunnyogni, mint megannyi alkalommal

– mondta.  Kiállásával nem a baloldali politikai erőt akarja erősíteni, csakis a gyerekek biztonságát. Nem azt akarja mondani, hogy rés van a pajzson és harcolni kell, szerinte most még ennek nem jött el az ideje. Látni kell, hogy különbözünk nagyon, abban egyetértünk, hogy a pedofília no go, de legyenek már a nyilvános lejáratások, a milliárdos lopások is no go-k, hangsúlyozta. Egy közös biztos lesz bennünk, hogy bántja a lelkünket az igazságtalanság, tette hozzá. 

Ez a ki hazánk és mielőtt lelécelnénk, kötelességünk erőnk teljéből tenni valamit a változásért.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#tüntetés#hősök tere#pottyondy edina#Azahriah#novák katalin#bicskei gyerekotthon

Címlapról ajánljuk