Belföld

„Jelen pillanatban is van legalább két civil jelölt, akiről lehet tudni, hogy a kormánypárthoz kötődik”

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 18. 12:52

Reagált a DK-s polgármester, Szaniszló Sándor arra, hogy a fideszes jelölt állítólag ötmilliót is fizetett volna a kutyapártosnak, ha az elindul.

Szaniszló Sándort, a 18, kerület DK-s polgármesterét az RTL Híradó érte utol. Arra voltunk kíváncsiak, mit szól ahhoz, hogy egy hangfelvétel szerint a fideszes Lévai István Zoltán hajlandó lett volna ötmillió forintot is fizetni a kutyapártos Aleva Mártának, ha elindulna a polgármesteri székért a jövő évi önkormányzati választáson.

Polgármester szeretnék lenni. És én azt tudom: ha nem lesz ilyen meg olyan ellenfél még, ha csak én leszek meg a Szaniszló, akkor vesztek. Neki van 55-60 százalék esélye

– mondta a felvétel szerint Lévai.

A kutyapártos jelölt saját bevallása szerint belement Lévai ajánlatába, hogy megtudja, hogyan működik a fideszes taktika. Végül ő volt az, aki ötmillió forintot kért az indulásáért cserébe, amit a felvétel tanulsága szerint Lévai segített is volna megszerezni neki, és a pénz átadásában is részt vett volna.

Szaniszló Sándor, a 18. kerület DK-s polgármestere most az RTL Híradónak most arról beszélt, nem lepődtek meg a felvételen, mert „pletykák” és „kerületi mendemondák” szintjén már terjedtek hírek ilyesmiről. Szerinte a fő kérdés az, hogy vajon hány ilyen „megállapodás” lehet még a kerületben.

Tudjuk, jelen pillanatban is van legalább két civil jelölt, akiről lehet tudni, hogy a kormánypárthoz kötődik

– közölte Szaniszló.

Szerinte az ilyesminek ott van igazán jelentősége, ahol kicsi, 5 százalék körüli különbség van a két jelölt között. Szaniszló Sándor kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy bár még nincs róla hivatalos döntés, úgy készül, hogy indul jövőre a kerületi polgármesterválasztáson.

Nyitókép: 

 

#Belföld#Szaniszló Sándor#polgármester#dk#magyar kétfarkú kutyapárt#fidesz

Címlapról ajánljuk