Belföld

Hann Endre: Másodjára nem biztos, hogy hisznek a választók a Fidesz újramelegített üzenetének

rtl.hurtl.hu

2024. május 25. 12:29

Hann Endre, a Medián vezetője szerint Magyar Péter kiváló időben lépett elő, nagy energiákkal és remek stratégiai érzékkel rendelkezik, ami az eddigi sikereit megmagyarázza. 

Az európai parlamenti választást szinte biztosan a Fidesz nyeri, de nagy kérdés, hogy mennyivel – mondta Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet vezetője a Magyar Hang Kompország című műsorában. 

A közvélemény-kutató szerint úgy tűnik, hogy a Magyar Péter vezette Tisza Párt lesz a második erő, de ezt még nem lehet teljesen biztosra venni, mert napról napra újabb ügyek kerülnek elő. 

Hann Endre szerint a Fidesz kampánya évek óta a zsigeri félelmekre épít, legyen szó a gyerekek védelméről vagy a háborúról. Most azonban kérdéses, hogy elég lehet-e másodszor is elővenni ugyanazt a háborús üzenetet, ami 2022-ben meghozta a Fidesz újabb kétharmados győzelmét. 

Előfordulhat, hogy másodszor az emberek már nem hiszik el ugyanazt, és az újramelegített kampányüzenet bumeránghatást válthat ki

– mondta. Hann Endre úgy vélte, jelenleg elég sokan elhiszik Magyar Péternek, hogy később képes lesz egyedül is legyőzni a Fideszt, és ha így bírja munkatempóval – ami azért elég kétséges –, akkor szerinte bármi elképzelhető. Mint mondta, Magyar Péter kiváló időben lépett elő, nagy energiákkal és remek stratégiai érzékkel rendelkezik, ami az eddigi sikereit megmagyarázza. 

A teljes interjút itt nézheti meg

Nyitókép: Youtube

#Belföld#hann endre#dk#fidesz#tisza párt#sulyok tamás#Európa#ep-választás

Címlapról ajánljuk