Belföld

Méterenként hárommillió forintból épült meg Nagykörűben a „legújabb csoda” lombkoronasétány

rtl.hurtl.hu

2024. május 19. 20:31

Végül kicsit drágább lett a hét éven keresztül hegesztett lombkoronasétány, mint eredetileg tervezték, adta hírül Hadházy Ákos. Legalább ekörül közben nem vágták ki a fákat.

Átadták a 2017 óta, főként EU-s pénzekből épülő lombkoronasétányt a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Nagykörűben, adta hírül a Facebookon Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. A hét év alatt megépült szerkezet szerinte végül méterenként hárommillió forintjába fájt az EU-s adófizetőknek.

Azt írta: „Az attrakciót, amire már 2017-ben megkapta a 200 millió forintot a falu, de aztán röpke 7 év kellett a megépüléséhez, csak »kicsit« drágábban: végül 640 millióba került a 240 méteres sétány plusz a kis bisztró a fák között. Azaz méterenként majdnem 3 millióba fájt ez az EU-s adófizetőknek”. Rámutatott, hogy az építmény szalagját nem kevesebb mint kilencen vágták keresztül.

A megnyitó főszónoka Kállai Mária fideszes képviselő volt, aki többek között arról beszélt, hogy 2019 és 2024 között a település volt a uniós pályázatok rekordere, 28 tenderen nyert a falu különböző nagyságú támogatást.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Zala megyében nemrég virtuális valósággal felturbózott lombkoronasétányt kezdtek el építeni: a 628 lelkes Esztergnyén okoserdőre is jut a nettó 3,8 milliárd forintból.


Nyitókép: Hadházy Ákos / Facebook

#Belföld#lombkoronasétány#hadházy ákos#EU-s pénz#fidesz#Európa

Címlapról ajánljuk