Belföld

Újabb lombkoronasétány épül milliárdokból, ezúttal virtuális valósággal dobnák fel az élményt

rtl.hurtl.hu

2024. április 2. 17:10

A 628 lelkes zalai Eszteregnyén is lesz okoserdő nettó 3,8 milliárd forintból, a két beruházás összesen közel nyolcmilliárdba fog kerülni.

Virtuális élménnyel felturbózott lombkoronasétány épül Zala megyében, írja a 444.hu. A két beruházás összesen közel 8 milliárd forintba fog kerülni, a projekt keretében erdei szállás is épül, valamint egy szabadulószobákkal, VR-mozival felturbózott üvegfalú főépület.

A projekthez már a kivitelezőket is kiválasztották két közbeszerzési eljáráson. Az egyik „Misztikus erdő” néven fut, és nettó 3,9 milliárd forintba kerül, Eszteregnye-Obornak a helyszín, míg a másik, a „Smart forest Interaktív Kaland- és Mesepark” nettó 3,8 milliárd forintból készül el, és a 628 lelkes Eszteregnyén lesz megtalálható. Az előbbit a Build It Mérnökiroda Zrt. nyerte el, egy 120 fős rendezvényhelyszín és konferenciaközpont mellett építenie kell egy lombkoronasétányt kilátókkal.

Az eszteregnyei sétány annyiból különlegesebb, hogy itt virtuális eszközökkel tervezik növelni az élményt. 

A második ütemben egy többszintes fogadóépületet húznának fel, benne virtuális valóság univerzummal. Azt írják, az épület tetején egy 360 fokos kupola lenne, amely belső felületére vetítő rendszerrel, projektorokkal, egyedi térélményt tudna nyújtani és alkalmas lenne hologramos vetítésre is. A lap megjegyzi: 

a cég korábban Tiborcz István egykori üzlettársa, Paár Attila cégével is dolgozott együtt.

A másik projekt, vagyis a „Smart Forest” (magyarul okoserdő), aminek keretében felhúznak egy üvegfalú épületet, hogy a látogatók tudják a „természet nyújtotta látványt élvezni”. Az épületben lesz recepció, bisztró, kávézó és vegyesbolt, de lesz itt még VR moziterem, virtuális látogatóterek, valamint szabadulószobák. A beruházás második ütemében erdei szállásokat is kialakítanak, „egyedi, magas színvonalú, »design« erdei kabinokból”. Mint írják, összesen 30 apartman lesz, melyek legalább 4 fősek, emellett ki kell alakítani 47 parkolót és 22 kerékpártárolót is.

Korábban az RTL Híradó mutatta be, hogy feljelentést tesz az Integritás Hatóság a kísértetiesen hasonló és túlárazott lombkoronasétányok miatt, mert súlyos szabálytalanságokat találtak. Az ügyben több fideszes politikus is érintett:

 

Nyitókép: Hóesés és zivatar a Zala megyei Eszteregnye közelében 2021. április 7-én. Fotó: Varga György / MTI

 

#Belföld#zala megye#lombkoronasétány#lombkorona#virtuális valóság

Címlapról ajánljuk