Belföld

Varga Mihály a Kormányinfón: Nem ismerjük a megszorítás szót

rtl.hurtl.hu

2023. május 25. 14:52

Jövőre már csak hatszázalékos inflációval tervez a kormány – mondta a pénzügyminiszter, aki arról is beszélt, hogy számítanak az uniós forrásokra, nincs B terv.

11 hónappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 15:18

Varga Mihály: Meg kell erősíteni a honvédelmi alapot

A kormányinfón részt vesz Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki azt mondta, hogy a kormány legfontosabb célja továbbra is az, hogy ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát. 

A jövő évi költségvetésben ezért megerősítik a rezsivédelmi alapot és a honvédelmi alapot is, utóbbi célra a GDP 2 százalékánál is többet költenek majd. Továbbra is elvárjuk, hogy járuljanak hozzá azok a szektorok, amelyek extraprofitra tettek szert – mondta, azt is megjegyezve, hogy 2024-ben viszont elkezdik a különadók kivezetését.  

A pénzügyminiszter arról is beszélt, hogy folytatódik az inflációkövető nyugdíjemelés, marad a 13. havi nyugdíj, és a 25 év alattiak szja-mentessége. A személyi-jövedelemadó mértéke marad 15 százalék, és a nagycsaládosok adókedvezményei is megmaradnak.

 

11 hónappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 14:40

Aggasztó a gazdaság és a demokrácia helyzete is

Az Európai Bizottság igen borúsan látja a magyar gazdaság helyzetét, miközben a többi tagállam jól vészelte át az elmúlt évek nehézségeit. A javulás érdekében egyebek mellett az árstopok kivezetését, új lakástámogatási rendszer megteremtését, valamint a munkanélküli segéllyel kapcsolatos szabályok megváltoztatását ajánlja Magyarországnak.

A Freedom House a hazai demokrácia szinte miatt bírálta Magyarországot, különösen az előző választás lebonyolítása volt aggályos.

 

11 hónappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 14:37

Elvennék az uniós elnökséget Magyarországtól

Gulyás Gergelyt feltehetően kérdezik majd az Európai Parlament állásfoglalás-tervezetéről, amely szerint Magyarország, azaz Orbán Viktor nem képes hitelesen ellátni az EU Tanácsának elnöki tisztségét 2024-ben. Varga Judit erre csak annyit mondott: az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#kormányinfó#gulyás gergely#Szentkirályi Alexandra

Címlapról ajánljuk