Varga Mihály a Kormányinfón: Nem ismerjük a megszorítás szótJövőre már csak hatszázalékos inflációval tervez a kormány – mondta a pénzügyminiszter, aki arról is beszélt, hogy számítanak az uniós forrásokra, nincs B terv.
Belföld

Varga Mihály a Kormányinfón: Nem ismerjük a megszorítás szót

rtl.hurtl.hu

2023. május 25. 14:52

Jövőre már csak hatszázalékos inflációval tervez a kormány – mondta a pénzügyminiszter, aki arról is beszélt, hogy számítanak az uniós forrásokra, nincs B terv.

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 16:21

Véget ért a Kormányinfó

Ennyi idejük volt a minisztereknek, ezért most csak alig több mint egyórás volt a tájékoztató. 

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 16:18

Ismét változtatnak a választási szabályokon

Még a tavaszi ülésszakban módosulhat a választási törvény – mondta Gulyás Gergely. A kampányfinanszírozással kapcsolatos szabályok változhatnak, később pedig átrajzolhatják a választókerületi határokat is. 

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 16:14

Számlákat küldhetünk, de nem biztos hogy fizetnek

Június végén tudunk számlákat küldeni Brüsszelbe – ismételte meg Gulyás Gergely, ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy nem biztos, hogy fizetnek is, mert 90 napja lesz erre Brüsszelnek. 

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 16:12

Másként hat az infláció Szlovákiára, mert ott eurót használnak

Varga Mihály pénzügyminiszterként abban érez felelősséget, hogy minél gyorsabban csökkentsék az inflációt. Szerinte nem lehet Magyarországot összehasonlítani Szlovákiával, ott ugyanis euróval, egy sokkal nagyobb valutaközösség pénznemével fizetnek, ráadásul a gazdaság szerkezete is más. 

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 16:06

A Vodafone és a 13. havi nyugdíj dobta meg a hiányt

A Vodafone felvásárlása és a 13. havi nyugdíj is olyan egyszeri tételek voltak, amelyek megemelték az első kéthavi hiányt, de az év hátralévő részében ez kiegyenlítődik majd, azaz tartható lesz a hiánycél – véli Varga Mihály. 

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 16:02

Érzékelte a kormány, hogy kevés a pénz

Mi is érzékeltük, hogy többletfinanszírozásra van szükség az egészségügyi segédeszközök esetében – mondta Gulyás Gergely. 

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 16:01

Nem tudja a kormány elmentek-e és merre a szabadon engedett embercsempészek

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint már önmagában az is elég erős garancia az embercsempészek ellen, hogy ha 3 napon belül nem hagyják el az országot akkor ismét börtönbe kerülnek. Brüsszel szerinte 1 százalékot sem adott a magyar határvédelembe, így erkölcsi alapjuk sincs, hogy kritizálják a magyar döntést. 

Három napon belül szerintem kivétel nélkül mindenki elhagyja az országot – mondta arra a kérdésre, hogy tudják-e hányan és merre távoztak. Később elismerte, a kormánynak nincs erről semmilyen információja. Azt is lehetségesnek tartotta, hogy nyugat felé távoznak majd.

 

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 15:55

Rejtély, mennyi pénzt kapnak az akkugyárak

Még nem tudni, pontosan mekkora támogatást kapnak a Magyarországra települő akkumulátorgyárak – mondta Varga Mihály. 

A debreceni oltóanyaggyár – amely teljesen elakadt – „az elhibázott brüsszeli szankciók és a háborús helyzet miatt” csúszik – tette hozzá újságírói kérdésre. Gulyás Gergely szerint viszont jól áll a gyár építése, túl vannak a bokrétaünnepen is, csak azt kell eldönteni, hogy pontosan milyen oltóanyagot akar az ország gyártani. 

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 15:48

385 körül lehet jövőre az euró

Varga Mihály azt mondta, a jövő év egészében 385 körüli euróval lehet számolni. 

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 15:40

Biztosan Magyarország lesz a soros elnök

Gulyás Gergely szerint nincs jelentősége annak, hogy az Európai Parlament megvonná a soros elnökséget Magyarországtól. Nincs szó arról, hogy más vinné ezeket a feladatokat.

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 15:37

Varga Mihály: Nem ismerjük a megszorítás szót

Magát a szót sem ismerjük – mondta Varga Mihály arra kérdésre, hogy megszorításokra készül-e a kormány. 

Állítása szerint minden fontos terület többlettel tervezhet a következő évben, így az oktatásban is jelentős növekedés várható. Bérekre például 126 milliárddal költenek majd többet. A kormány úgy tervezi, hogy megérkeznek majd az uniós források Magyarországra, nincs B terv. 

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 15:33

Gulyás szerint már Karácsony Gergely felelőssége a 3-as metró klimatizálása

A 3-as metró klimatizálásval kapcsolatban Gulyás Gergely azt mondta, hogy komolytalannak tartja Karácsony Gergely kifogásait, mert ő már 2019 óta főpolgármester, tehát volt ideje intézkedni. 

Varga Mihály azt mondta, hogy az árstopok kivezetéséről csak később tudnak dönteni, ha mérséklődött az infláció.

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 15:28

Nincs napirenden az euró bevezetése

Nem tervezzük az euró bevezetését, egyelőre csak azon dolgozunk, hogy teljesüljenek a bevezetéshez szükséges feltételek – mondta Varga Mihály.  

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 15:27

Júniusban már számlákat is küld a kormány Brüsszelbe

Gulyás Gergely az Európai Unió országspecifikus ajánlásairól azt mondta, hogy a költségvetési hiányt mérsékelni akarja a kormány. Az Európai Bizottság javaslatát viszont elutasítják, így továbbra is változatlan marad a rezsicsökkentés mértéke, és nem szüntetik meg a hatályban lévő energiatámogatási rendszert. 

Már számlákat is tudunk júniusban Brüsszelbe küldeni – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint az uniós pénzeket csak részben blokkolják. 

7 nappal ezelőttrtl.hu2023. május 25. - 15:19

Hatszázalékos inflációval tervez a kormány

Az államháztartás hiányát 2,9 százalékkal tervezik, az államadósság 66,7 százalékra mérséklődik 2024 végére – mondta a pénzügyminiszter.

Varga Mihály azt is elmondta, hogy jövőre már csak 6 százalékos inflációval számoltak.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#kormányinfó#gulyás gergely#Szentkirályi Alexandra

Címlapról ajánljuk