Belföld

Gulyás Gergely beleállt Karácsonyba, amiért nem tud vezetni, és ajánlott neki egy autósiskolát

rtl.hurtl.hu

2023. május 11. 21:20

Sőt, hozzá is járul Karácsony tanulmányaihoz, „egy buszjegy erejéig”.

Elindult a szájkarate Karácsony Gergely és Gulyás Gergely között: a főpolgármester nemrég Gulyás kormányinfón elhangzott szavaira reagálva azt írta, hogy küld a miniszternek néhány buszjegyet, hogy megértse, nem kell ahhoz szirénás autó, hogy valaki feljusson a Várba. (Gulyás előtte arról beszélt, amikor a Lánchíd ügye került elő, hogy őt személyesen is érinti a dolog, mivel a kormányinfóról csak az Erzsébet hídon át lehet felautózni a Karmelita kolostorba, pedig a Lánchíd közelebb lenne).

Gulyás most a Facebookon válaszolt Karácsonynak. Megköszönte a buszjegyet, noha még nem kapta meg. 

„A személyes figyelmességen túl azt az ígéretet látom benne, hogy a fővárosi vezetés képes a BKV működését a jövőben is biztosítani. Ugyanakkor nekem a tömegközlekedés nem újszerű élmény, hiszen évtizedeken át használtam a BKV-t” – írta Gulyás, majd úgy folytatta:

Főpolgármester úr viszont nem ismeri a vezetés élményét és vélhetően ebből erednek azok a döntései, amelyektől budapesti autósok százezrei szenvednek. Ezért engedje meg, hogy az ügy sürgősségére tekintettel figyelmébe ajánljam az S.O.S. Autósiskolát (Budapest, Hársfa utca). Bízom benne, hogy ezzel mind Önnek, mind a fővárosi autósoknak segítségére lehetek. Autós tanulmányaihoz egy buszjegy erejéig szívesen hozzájárulok.

Az említett iskolában a B kategóriás jogosítvány 295 590 forinttól indul, noha a Híradó épp februárban foglalkozott vele, hogy a legtöbb tanulóvezető nem áll meg a jogsiszerzés során félmillió forint alatt.


Nyitókép: Bruzák Noémi/MTI

#Belföld#karácsony gergely#gulyás gergely#vezetés#biciklizés#bkk#tömegközlekedés

Címlapról ajánljuk