Belföld

Karácsony küld pár vonaljegyet Gulyásnak, hogy rájöjjön, szirénázás nélkül is el lehet jutni a várba

rtl.hurtl.hu

2023. május 11. 18:27

„Meglátja, jó lesz” – írta a főpolgármester, miután Gulyás egy személyes példával élt a kormányinfón.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón újra megismételte, hogy a kormány addig nem száll be a Lánchíd felújítási költségeibe, amíg nem járhatnak rajta autók. Újságírói kérdésre elmondta, hogy az álláspontjuk akkor sem változik, ha a főváros által meghirdetett lakógyűlés az autómentes Lánchidat támogatná.

Gulyás ezután arról beszélt, hogy

a kormányinfóról csak az Erzsébet hídon át lehet felautózni a Karmelita kolostorba, pedig a Lánchíd közelebb lenne,

majd közölte, hogy neki senki ne mondja józan ésszel, hogy a zöldpolitika jegyében ez az álláspont tartható. Később egyébként hozzátette, hogy mivel a kormányzati autókat felengedik a Lánchídra, neki nem kell kerülnie.

Karácsony Gergely főpolgármester nemrég a Facebookon reagált Gulyás szavaira. A bejegyzésében azt írta, kiderült, mi a fontos a kormánynak a Lánchíd kapcsán. 

Na mi? Saját maguk. Meg az állami autóik. Nem Budapest, nem Magyarország büszkesége, nem a város jövője, nem az itt élők, dehogy. Csakis a saját kényelmük. Hogy nem sül le a bőr…

– írta Karácsony.


Később hozzáfűzte:

Itt lenne az ideje, hogy egy kicsit kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül és vegyék például észre a budapesti közösségi közlekedést. Nagyot fognak csodálkozni. Rájöhetnek például, hogy szirénázás nélkül is gyorsan el lehet jutni még a várba is. Hogy segítsem ezt a felismerést, küldök BKK gyűjtőjegyet Gulyás Gergelynek, lehet vele menni a Lánchídon is. Meglátja, jó lesz.

Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

#Belföld#karácsony gergely#gulyás gergely#bkk#lánchíd#autók#gyűjtőjegy

Címlapról ajánljuk