Belföld

Sokkoló tragédia az M0-son, egy bilincsbe vert képviselő és a The Voice coachai – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2023. május 6. 16:07

Véget ért Ferenc pápa magyarországi látogatása és folytatódott a státusztörvény elleni tüntetéssorozat Budapesten. A rendőrök ezúttal is lefújták a diákokat könnygázzal, egy ellenzéki képviselőt pedig megbilincseltek – igaz, később adtak neki vagdaltkonzervet. Szörnyű baleset történt az M0-ás autóúton, egy 92 román éves férfin, miután elgázolták, még vagy 40 autó hajtott át. Az RTL-nek exkluzív interjút adott a bácsi lánya és unokája. Kiderült, hogy VV Anita már nem ihatja magát az asztal alá, VV Reni pedig nagy ciciket szeretne. A The Voice Magyarország is nagy bejelentést tett: megvan, ki vezeti a tehetségkutatót, és kik lesznek a műsor coachai.

Irány a Vatikán… és Horvátország!

Április utolsó hétvégéjén Budapestre látogatott Ferenc pápa, aki a magyar tudósítók közül az RTL-nek beszélt egyedül vasárnap, amikor hazautazott. Egy viccet is elmesélt, azt mondta: a magyart csak a mennyben beszélik, mert egy örökkévalóság megtanulni. AZ RTL riporterét, Hubai Antalt érte az a megtiszteltetés, hogy a magyar újságírók nevében kérdezhette a magyarországi látogatásáról hazautazó Ferenc pápát a Rómába tartó repülőúton. Budapesti látogatásán nem változott a véleménye a magyarokról, inkább gazdagodott – mondta Ferenc pápa újságíróknak a Rómába tartó repülőúton, háromnapos magyarországi útja végén. Azt mondta, zajlik egy békemisszió, ennek részletei egyelőre nem nyilvánosak, de az Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja több találkozóján is szóba került Budapesten. 


A Fókusz Plusz szombati adásában olyan családokat mutattunk be, akik feladták magyarországi életüket azért, hogy Horvátországba költözhessenek. „Vakmerő döntésnek tűnt az elején” – mondták, de nem bánták meg a választásukat. Sok magyar Horvátországban találkozik életében először a tengerrel. Kristálytiszta öblei és sziklás partjai magával ragadják a turistákat, így hát nem csoda, ha valaki úgy dönt, hogy egész évben „nyaralni” szeretne. 

Bilincsbe vert képviselő

Szerda este ismét tanárok, diákok és az őket támogatók tüntettek Budapesten a státusztörvény és a legutóbbi demonstráción történtek miatt, egyebek közt a könnygáz használata ellen is. Előző héten is tartottak ilyet, akkor tucatnyi résztvevőt könnygázzal fújtak le a rendőrök. A közoktatásért felelős Belügyminisztérium a törvénytervezetről kedden egyeztetett a pedagógus szakszervezetekkel. A PDSZ szerint történt ugyan előrelépés, de nem elégszenek meg ezzel. A demonstráción ezúttal is bevetették a tüntetők ellen a könnygázt. Az egyik diák, akit lefújtak, órákig nem tudta kinyitni a szemét.


A rendőrök a momentumos Tompos Mártont is őrizetbe vették, majd öt órán át tartották fogva. Szabadon engedésekor ott volt az rtl.hu egyik nézője is, így megtudhattuk, hogy amíg bent volt, kapott vizet és vagdaltkonzervet is.


A rendőrség 8 embert állított elő a szerda esti tüntetésekről. Ötöt azért vittek be, mert a BRFK szerint rendőrökre támadtak a Karmelita kolostornál, amikor el akarták bontani a miniszterelnök hivatala előtti kordont. A rendőrök könnygázt vetettek be és gumibottal is ütötték a tüntetőket. Ők előtte, a demonstráció bejelentett részén arról beszéltek, hétpontos népszavazást kezdeményeztek az oktatás jövőjéről.

40-en gázolták el a 92 éves bácsit

Borzalmas esetről számolt be hétfőn az RTL Híradó. Autók tucatjai hajtottak át egy elgázolt 92 éves bácsin az M0-áson, a helyszínelők fél kilométer hosszan találtak emberi maradványokat az úttesten. A gázoló, akit azóta is keresnek, nem segített a román férfin, az érintett pályaszakaszt pedig még vagy 20 percig nem zárták le. 


A Híradónak nyilatkozott a férfi családja. A férfi busszal indult haza Spanyolországból, ahol lánya és unokája élt. Kiderült, egy palack vizet akarhatott venni, de összezavarodott, így került az úttestre. 

Drogosok foglya lett egy nógrádi falu

A Házon kívül számolt be róla, hogy egy éve drogosok tartják rettegésben a Nógrád megyei Vanyarcot. A településen élő gyerekek nemrég még Ferenc pápának küldtek rajzot, ma viszont már a járőröző polgárőrök halálos fenyegetést kapnak, mert meg akarják védeni az otthonukat. A kábítószer miatt egyre több a betörés, még az exrendőr polgármester anyósához is bementek. A helyiek senkitől sem kapnak segítséget.

A The Voice coachai és párkereső hírességek

Szerda délelőtt bemutattuk a The Voice coachait és műsorvezetőjét. Miklósa Erika, Trokán Nóri, Curtis és Manuel keresik Magyarország legújabb énekes tehetségeit. A műsorvezető Istenes Bence lesz.


A keddi Fókusz számolt be róla, hogy új párkereső showműsor indul az RTL-en. Négy ismert nő és négy ismert férfi keresi majd a szerelmet az RTL képernyőjén. 

Az RTL műsorainak gyönyörű hölgyei

Interjút adott az RTL-nek a ValóVilág 11. szériájának három játékosa, VV Kriszti, VV Reni és VV Anita. Arról meséltek, hogyan változott meg az életük a műsor óta. A ValóVilág győztese, VV Kriszti elárulta, egy anyától kapta a legdurvább kommentet, és azt is elmondta, hogy mi az.


VV Reni nagy ciciket szeretne.


VV Anita pedig arról mesélt, hogy már nem mászkálhat vodkásüvegekkel, meg nem ihatja magam az asztal alá. 


Az Álommelótól ezen a héten mások mellett Timi búcsúzott. „Megyek vissza az unalmas életembe, és utazom körbe a világot” – mondta a kiesése után. A lány továbbra sem érti, Balogh Levente miért bocsátotta el.


Interjút adott az rtl.hu-nak Az álommeló jelöltje, Czibolya Viki, aki már évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy egyszer Balogh Leventével szeretne dolgozni. Az rtl.hu-nak beszélt családja történetéről és arról, milyen volt, amikor vállalkozó édesapja előbb szívinfarktust, majd sztrókot kapott. Az exkluzív interjúban szó esett arról is, milyen a viszonya vetélytársaival, akikkel a forgatás idején többet volt együtt, mint a szeretteivel.

Búcsú Vágó Istvántól

Múlt szombaton, április 29-én mindenkit megdöbbentett a hír, hogy elhunyt a legendás tévés, Vágó István. „Büszke vagyok, hogy segíthettem a pályafutását” – így búcsúztak Vágó Istvántól tévés legendák, Verebes István, Egri János és Heilig Gábor, akik közelről ismerték őt. Vágóról Gerendás Péter és Lilu is megemlékezett. Vágó Istvánt az ország legnagyobb kvízmesterének ismerhették meg a nézők, barátai szerint nem véletlen. Bármibe kezdett, maximalizmussal csinálta és mindig sikerre vitte. Széleskörű tudása szinte mindenre kiterjedt, több nyelven is kiválóan beszélt. Imádta a zenét és bár vegyészmérnöknek tanult, a televíziózás lett a hivatása. 

Az RTL vasárnap este a Legyen ön is milliomos! különkiadásával emlékezik meg a legendás tévésről. A műsorban a Heti hetes egykori sztárjai válaszolnak Vágó István kérdéseire. A különkiadás a vasárnap esti Híradó után 19 órakor kezdődik. 

#Belföld#tanártüntetés#könnygáz#státusztörvény#internetes csaló#gázolás az M0-son#vágó istván#Az álommeló#czibolya viki#vv reni#vv kriszti#vv anita#vanyarc#drogdíler#The Voice#trokán nóra#manuel#curtis#miklósa erika#ma

Címlapról ajánljuk