Belföld

Gerendás Péter: Azok a káderek, akik mindent elkövettek, hogy Vágó Istvánt lejárassák, karaktergyilkolják, most éreznek lelkiismeret-furdalást?

rtl.hurtl.hu

2023. május 1. 17:29

 A zenész szerint mindenki meghal kivétel nélkül, a kínzó és a kínzott is.

Szombaton 74 éves korában váratlanul elhunyt Vágó István televíziós személyiség, politikus. Halálhírét pártja, a Demokratikus Koalíció jelentette be, utána pedig többen is megemlékeztek a kvízmesterről.

Köztük Apáti Bence fideszes megmondóember is, aki finoman szólva is megosztó módon nyilatkozott a Facebookon. Az ilyen posztok miatt szólalt meg Gerendás Péter is, aki azt a kérdést tette fel, hogy 

azok a káderek, akik mindent elkövettek az elmúlt években hogy őt lejárassák, karaktergyilkolják, lelkileg tönkretegyék és ezzel újabb és újabb szeget beleverjenek a koporsójába, most éreznek valamiféle lelkiismeretfurdalást?


Azt is hozzátette, hogy vajon most elégedetten hátradőlnek-e ezek az emberek a számítógépük előtt, vagy „ahonnan nyílvesszőjüket küldték egy olyan ember szívébe, aki televíziós műsoraival sokat tett azért, hogy a fejekben világosság gyúljék, és átvegye a fény a sötétséget.”

Gerendás szerint ezek nap mint nap azon dolgoztak, hogy egy ember, „akinek a meggyőződését nem volt kötelező követni, de tiszteletben tartani igen, rosszul érezze magát a bőrében, és a szűkre szabott időben (ami mindenkinek sajnos kevés) nehogy boldogan élje az életét. Az állandó verbális fenyegetések, amelyek cikkeik nyomán születtek, őket boldoggá tették? Nem, nem és nem.

Mindenki meghal kivétel nélkül. A kínzó és a kínzott is. Legyen egyszer egy olyan demokrácia, ahol nem a másik tönkretételével akarjuk a véleményét ignorálni, hanem érvekkel. Vitákkal, nem aljas lejáratókampányokkal


 – írta a posztban.

Nyitókép: Gerendás Péter. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd.

#Belföld#gerendás péter#vágó istván#meghalt#lejáratás#apáti bence

Címlapról ajánljuk