Kultúra

„Büszke vagyok, hogy segíthettem a pályafutását” – Vágó Istvántól tévés legendák búcsúznak

rtl.hurtl.hu

2023. május 1. 18:37

Verebes István, Egri János és Heilig Gábor is búcsúzik Vágó Istvántól.

Szombaton, 74 éves korában váratlanul elhunyt Vágó István tévés személyiség és politikus. Sokan búcsúztatták, így Verebes István rendező és Egri János veterán kvízműsorvezető is.

Verebes még szombaton írta megrendülten a Facebookon: „Ez március 25.-én volt. Egy nagyon fontos ember ment el az életemből. Megint valami megszokhatatlan ért. Még annyi mindenen vitatkozva kellett volna igaza legyen, hogy sok mindent együtt megérjünk.”

A képen kettejük mellett még Juszt László szerepel, a dátumból ítélve az ő születésnapja volt épp – jegyzi meg a Blikk.

 

Megszólalt Vágó Istvánról Egri János is. Ő felidézte, hogy nagyjából tíz évig ültek egy szobában a Magyar Televízió Szabadság téri épületében. „Kollégák voltunk, de ennél nem több. Sok mindenben másképpen gondolkodtunk. Ő cigarettázott, én nem. Én sportoltam, ő pedig inkább szellemi tevékenységet űzött, már persze a munka mellett. 

Arra azért büszke vagyok, hogy valamelyest segíthettem a pályafutását, amikor Vitray Tamás megkérdezte róla a véleményemet, azt mondtam: Vágó Pista intelligens, felkészült szakember, akár rá lehetne bízni egy barkochbaműsort. A többi már történelem, amit ő maga írt. Nyugodjék békében 

– mondta.

A Blikk megszólaltatta Heilig Gábort is, akivel Vágó István közel tíz évig együtt zenélt a Favágók együttesben. „Sokáig senki nem hitte, hogy ő játszik a lemezen, pedig nagyon jó basszusgitáros volt, bármit képes volt eljátszani. 

Nekünk, zenészeknek csak az volt a furcsa, miért épp a basszusgitárt választotta, Pista személyiségéhez sokkal jobban illett volna egy olyan hangszer, amellyel jól lehet szólózni – fogalmazott a zeneszerző-énekes. 

Heilig szerint Vágó sosem fitogtatta a zenekarban hatalmas tudását: „ő a buszban sosem a kvízprofesszor volt, hanem egy közülünk, és 

egy dologban biztos vagyok, hogy a velünk töltött közel tíz év biztosan boldog tíz év volt az életében.

Alábbi videónkban idéztük fel, milyen volt, amikor Vágó István a húrok közé csapott:

 

Nyitókép: RTL

 

#Kultúra#vágó istván#egri jános#verebes istván#gyász#heilig gábor#basszusgitár#kvízműsor

Címlapról ajánljuk