Videó

Videó: elengedték a Momentum politikusát a rendőrök, kapott vagdaltat

rtl.hurtl.hu

2023. május 4. 6:49

A Momentum frakcióvezető-helyettesét, Tompos Mártont öt óráig tartották fogva, egyelőre nem gyanúsítják semmivel. 

Elengedték a rendőrök Tompos Mártont, a Momentum parlamenti képviselőjét, frakcióvezető-helyettesét, akit a Karmelita előtt tartott tüntetésen fogtak el a rendőrök. Az Orbán Viktor munkahelye előtt tartott megmozdulásról az rtl.hu és a Híradó is beszámolt.


A tüntetők tejszínhabos flakonokat próbáltak átadni a rendőröknek. A rendőrök felszólították a demonstrálókat, hogy fejezzék be az előre nyomulást, lépjenek hátrébb, és intézkedést helyeztek kilátásba, ami vélhetően tömegoszlatást, könnygázt jelent.

A diákok nem hátráltak, a tudósítás szerint többen maszkot viselnek, hogy a könnygáztól védjék magukat. Leültek a rendőrsorfal előtt, egy diák pedig átugrott a Karmelitát körülzáró kordonon, illetve a kerítés egy részét áttörték, de még egy sáv védi az épületet. A rendőrök a tüntetők útját állták, dulakodás alakult ki, kétszer is könnygázt vetettek be.

Öt órán át tartották fogva Tompos Mártont

A Momentum szerdán a Facebook oldalára egy videót tett ki, amin látni, ahogy a rendőrök fellépnek a párt országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese ellen. Tompos Mártont egyszerűen behúzták a kordon mögé a rendőrök.


Egy későbbi felvételen azt látni, ahogy Tompos Márton csuklóján gyorsbilincs van. 


A momentumos politikust éjfél után engedték el. Tompos Márton szerint hivatalos személy elleni erőszak, rongálás és tiltott rendezvényen való részvétel miatt vihették be. Ugyanakkor nem gyanúsították meg semmivel, azt mondta, azért volt bent öt órán át, mert kikockázták a felvételeket. Szerinte az egész eljáráson a rendőrök is csak nevettek, főleg, hogy volt, akit vidékről vezényeltek fel.

Tompos Márton némi kulisszatitkot is elárult:

vagdaltkonzervet és két szelet kenyeret kapott.

A Momentum politikusa hozzátette: mindenki jól van, akiket a szerdai tüntetésről bevittek a rendőrök. 

Az rtl.hu egyik olvasója felvételt is készített Tompos Márton szabadulásáról, ezt a cikkünk elején található képre kattintva is megnézhetik.

#Videó#státusztörvény#tüntetés#momentum#Tompos Márton#rendőrség#ma

Címlapról ajánljuk