Belföld

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz fasiszta bűnszövetkezet lett

rtl.hurtl.hu

2023. január 5. 8:45

A DK elnöke friss posztjában ismét a kormánypártra alkalmazta az f betűs szót.

„Tönkrement a Fidesz, mert már semmit nem jelent nekik Kölcsey parancsa:  a haza minden előtt. A párt fasiszta bűnszövetkezet lett” – írja friss Facebook-bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint „nem lehet túljárni a történelem eszén”.

Uralkodtak a mi környékünkön náluk aljasabb rendszerek is. Ideig-óráig. De nem lehet túljárni a történelem eszén. A Fidesz ezzel próbálkozik. Rajta fog veszteni. Mert a történelmi élet sikerességének záloga nem a fizikai nagyság, hanem a szellem, az erkölcs nagyszerűsége.  Akiből ez hiányzik, az bukni fog. A Fidesz bukni fog

– írja a politikus, akinek az ellenzékhez is van egy-két keresetlen szava: „Persze tönkremehet jó néhány ellenzéki párt is. Esetükben is lehet az a helyzet, amikor látszólag még vannak, de valójában már nincsenek. A vegetálás ugyanis nem egyenlő az élettel.”

Gyurcsány szerint egy valóban működő ellenzéki párt „kormányzóképes, szervezett, alternatív politikai erő. Akik ezen képességeket nem birtokolják, azok még ha láthatóak is, már tönkrementek. Ezek az ellenzéki pártok talán még nem vesztek el örökre, de ha valóban működni akarnak, akkor újra össze kell őket rakni. Ki-ki maga sorsának kovácsa.”

Mi is

– zárja sorait a volt miniszterelnök.

 

 

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#gyurcsány ferenc#fidesz#demokratikus koalíció

Címlapról ajánljuk