Belföld

Pócs Jánosnak megváltozott a véleménye a karateedzőről, már nem beszél gyenge pillanatról

rtl.hurtl.hu

2024. július 21. 14:50

Szombaton még azt mondta Pócs János a gyermeket felrúgó karateedzőről, hogy volt egy gyenge pillanata, vasárnap már arról beszélt, hogy senkinek nem lehet olyan gyenge pillanata, amikor egy rá bízott gyermeket bánt.

Pócs János jászberényi fideszes országgyűlési képviselő elnézést kért a szombati nyilatkozata miatt, amit arról a karateedzőről tett, aki egy szolnoki kalandparkban bántalmazott egy rábízott kisfiút.

Míg szombaton még azt mondta az ATV-nek, hogy az edzőnek „Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek”, addigra vasárnap már azt írta a Facebook-oldalán, hogy „a tegnapi nyilatkozatomban volt egy helytelen mondatom, ezért elnézést kérek”.

Természetesen soha, senkinek nem lehet olyan gyenge pillanata, amikor egy rá bízott gyermeket bánt! Erre nincs mentség!


Szombaton este is posztolt a témában Pócs, abban kiegészítésként többek között azt írta, hogy „a volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek az nem azt jelenti, hogy bármiféle ésszerű indok, ok, vagy magyarázat lenne arra a bestiális gonosztettre, amit láttunk!”

A botrányt kirobbantó Szolnoki Városüzemeltetési Kft. július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután tudomásukra jutott, hogy a kalandparkban egy férfi bántalmazott egy gyermeket. Az esetről készül felvételt ők tették közzé, a videón az volt látható, hogy a szolnoki kalandparkba látogató csoport kísérője brutálisan felrúg egy rábízott gyereket. A felvételt a Facebook leszedte azóta.

A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt nyomoz, de vizsgálják, hogy más, vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e az ügyben. A gyereket felrúgó brutális karateedző — a jászberényi Yakuzák SE vezetője – jelenleg külföldön tartózkodik, ezért gyanúsítotti kihallgatására eddig nem kerülhetett sor.

A férfit 2020-ban Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért életműdíjjal tüntette ki Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, későbbi köztársasági elnök.


A karateedző Híradónknak azt mondta: élete legsötétebb pillanata volt a bántalmazás, ami miatt nem tud kellőképpen bocsánatot kérni. Azt állítja, hogy korábban sosem bántotta egyik tanítványát vagy barátnőjét sem, és pert indít rágalmazás miatt azok ellen, akik ennek ellenkezőjéről nyilatkoznak a sajtóban. Azt ígérte, vállalja tettéért a felelősséget.


Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#pócs jános#karateedző#bántalmazás#szolnoki kalandpark#fidesz

Címlapról ajánljuk