Baleset-bűnügy

Leszedte a Facebook a gyereket felrúgó karateedző videóját

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 21. 12:38

A botrányt kirobbantó Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a Facebookon közölte, hogy a gyermekbántalmazást bemutató videójukat a Facebook törölte, a lépés ellen felülvizsgálatot kértek.

Sajnálattal értesítünk benneteket, hogy a gyermekbántalmazást bemutató videónkat a Facebook törölte

–  írta szombat délután a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a Facebookon azzal a biztonsági kamera által rögzített felvétellel kapcsolatban, ami nagy közfelháborodást váltott ki egy héttel ezelőtt.

Felülvizsgálatot kértünk, mert hisszük, hogy a csend nem opció, és az áldozatok védelme mindannyiunk kötelessége

– közölte a szolnoki kalandpark üzemeltetője.

A cég 2024. július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután tudomásukra jutott, hogy a kalandparkban egy férfi bántalmazott egy gyermeket. Az esetről készül felvételt ők tették közzé, a videón az volt látható, hogy a szolnoki kalandparkba látogató csoport kísérője brutálisan felrúg egy rábízott gyereket.

A feljelentést megtettük, nem engedjük, hogy az ilyen tettek következmények nélkül maradjanak. Mint közösség, együttes erővel kell harcolnunk az igazságért és gyermekeink biztonságáért

– írták most a videó törlésével kapcsolatban.

A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt nyomoz, de vizsgálják, hogy más, vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e az ügyben. A gyereket felrúgó brutális karateedző — a jászberényi Yakuzák SE vezetője – jelenleg külföldön tartózkodik, ezért gyanúsítotti kihallgatására eddig nem kerülhetett sor.

A férfit 2020-ban Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért életműdíjjal tüntette ki Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, későbbi köztársasági elnök.

A karate szakszövetség pénteken minden fokozatától megfosztotta a gyermekbántalmazó edzőt, és az egyesületét is kizárta a tagjai közül. A jászberényi képviselő-testület pedig visszavonta a korábban neki adott díját, mert a polgármester szerint méltatlanná vált rá. A 7 éves kisfiút felrúgó edző egyesülete jelentős összegű állami támogatást kapott az elmúlt években. Orbán Viktor az állami rádióban azt mondta: ami történt, az következményekért kiált:


Élete legsötétebb pillanata volt, ami miatt nem tud kellőképpen bocsánatot kérni – mondta az RTL Híradónak a karateedző:


Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Baleset-bűnügy#bűnügy#szolnok#karateedző#gyermekbántalmazás

Címlapról ajánljuk