Baleset-bűnügy

A gyereket felrúgó karateedző külföldön van, nem tudták még kihallgatni

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 19. 15:54

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás ügyében, de a karateedzőt még nem hallgatták ki, mert külföldön tartózkodik.

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán, közölte pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A szolnoki kalandpark üzemeltetője 2024. július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután tudomásukra jutott, hogy a kalandparkban egy férfi bántalmazott egy gyermeket.

Az esetet rögzítette egy biztonsági kamera, a felvétel hatalmas közfelháborodást váltott ki, miután a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. nyilvánosságra hozta azt.

Az orvosi látlelet és vélemény alapján a gyermek nem szenvedett sérülést a bántalmazás során

– közölte a rendőrség.

A Szolnoki Rendőrkapitányság ezért továbbra is garázdaság vétségének gyanúja miatt nyomoz, de vizsgálják, hogy más, vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e az ügyben.

A gyereket felrúgó brutális karateedző jelenleg külföldön tartózkodik, ezért gyanúsítotti kihallgatására eddig nem kerülhetett sor, 

derült ki a rendőrség közleményéből. A hatóságok felvették vele a kapcsolatot, és beidézték. 

A férfit 2020-ban Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért életműdíjjal tüntette ki Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, későbbi köztársasági elnök. 

A karateedzőt tehát jelenleg garázdasággal gyanúsítják, az ügyben azonban előkerülhet akár a kiskorú veszélyeztetése is, ahogy a testi sértés is, mondta dr. Gerő Tamás ügyvéd az RTL reggeliben:

#Baleset-bűnügy#bűnügy#karateedző#kalandpark#bántalmazás#garázdaság

Címlapról ajánljuk